Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ağustos 2019 Pazar

Sinema: Thor 2: Karanlık Dünya - Thor: The Dark World - Kara Elf'ler İle Mücadele Eden Asgard'lılar... / Konusu, Özeti, Afişler

Thor 2, Karanlık Dünya, Thor: The Dark World

Oyuncular; Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston
Yönetmen; Alan Taylor
Tür; Marvel, Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, karanlık bir dünyanın karanlık güçleri olan ve kara elfler olarak adlandırılan varlıklarla Asgard gezegeni ve Thor ile aralarında yaşanan savaşları konu almaktadır.

Özeti; Işığın doğuşundan çok uzun zaman önce karanlık vardı ve işte o karanlıktan kara elfler geldi. Binlerce yıl önce türünün en acımasızı olan Malekith, evreni tekrar sonsuz gecelerden birine dönüştürmenin derdindeydi. Böyle bir kötülük ancak eskiden sınırsız bir yıkım gücü olan Aether'ın kudreti sayesinde olabilirdi. Zamanında Odin'nin babası ve Asgard orduları bu yaratıklara karşı büyük bir savaş açmıştır.





Dokuz diyar O'nun üzerinde yakınlaşınca Malekith, Aether gücünü serbest bıraktı ama Asgard'lılar Aether isimli silahlarını ellerinden aldı ve o silah olmayınca kara elfler yok oldu.

Sonrasında Malekith, Asgard'lıları yok etmek için gözü dönmüş bir çaba ile kendi halklarını kurban etti. Malekith, yenilmişti ve Aether artık yoktu yada buna inanılmasını istemişlerdi. Ve Asgard'lılar, Aether isimli enerjiden oluşmuş, muazzam gücü olan bu silahı kimsenin bulamayacağı şekilde gizli bir yere gömerler ve  Malekith'de sırra kalem basacak şekilde ortadan yok olur.

Ve aradan geçen uzun zaman sonunda, yeniden dokuz diyarın bir hizaya gelme zamanı yaklaşır. Malekith, ancak bu hizalanmayı kullanarak amacına ulaşabilecektir ve yeniden bu hizalanma olmaya başlamaktadır. Dokuz diyar aynı hizaya gelince, hepsinden bir kapı açılmakta ve diyarlar arasında geçişler söz konusu olmaktadır. Malekith, bu kapıları kullanarak Aether'ın enerjisi ile bütün diyarları karanlığa gömmek istemektedir. Ve yavaş yavaş diyarlar arasında kapıların açılmaya başlandığı bir anda, Thor'un aşık olduğu kadın Jane Foster, boyutlar arası geçitlerden birine denk gelecek ve buradan geçerek Aether'in saklı olduğu bölgeye giderek, bu enerji silahını kendi bedeni içine hapsedecektir.




Aether, kendisini bir beden aracılığı ile uygulamaya geçirebilen çok güçlü bir enerji silahıdır.

Kendine ne olduğunu bilmeyen Jane, uyandığında kendisini dünyada bulur ve bu sırada O'nu Asgard'dan sürekli izleyen Heimdall, göremeyince Thor merak edecek ve dünyaya gidip Jane'i bulacak, bunun üzerine Jane'de bir sorun olduğunu anlayıp, O'nu Asgard'a getirecektir.

Asgard'da ise Loki tutuklanmıştır ve artık Asgard hücrelerinde kalmaktadır. Jane, Asgard'a getirildikten sonra Thor'un babası Odin, Jane'nin içinde Aether enerjisinin olduğunu anlayacak ve gezegenlerin hizalanmasını da göz önünde bulundurarak, Malekith'in bu silahı almak için Jane'i bulmak isteyeceğini tahmin edecektir. Çok uzun sürmeden, yattığı uzun uykudan uyanan Malekith, görünmez uzay gemisi ile Asgard'a gelecek ve kılık değiştirerek hücrelere girecek, ardından hücrelerden çıkıp Jane'i aramaya başlarken Thor'un annesi kraliçe Frigga'yı öldürecektir. Ardından Aether'i alamadan kaçan Malekith, uzay gemisi ile Asgard'dan ayrılacaktır. Bunun üzerine kraliçe için cenaze töreni hazırlayan Asgard'lılar, bu son saldırı sonrasında savunma sistemlerini yok etmişlerdir ve bunun için çalışmalara başlarlar.





Bu sırada Thor, yine babasından habersiz kendince planlar yapıp, hem Jane'i Aether'den kurtarmak hemde Malekith'i yok etmek isteyecektir.

Bunun için hücreden Loki'yi çıkaracaktır çünkü Loki karanlık dünyaya gitmenin gizli yollarını bilmektedir. Loki ve Jane ile karanlık dünyaya giden Thor, burada Malekith ile savaşacak, Loki, Thor'u savunurken ölecek ve Jane'nin içinden Aether silahını çıkaracaklardır. Ancak Aether, bu seferde Malekith'in içine girmiştir ve bu Malekith'in istediği şeydir.

Aether, içinden alınırken Malekith'in planını gören Jane, dünyayı yok etmek istediğini anlayacak ve Thor'la beraber dünyaya Malekith'e engel olmaya gideceklerdir. Dokuz diyar hizalanmaya başladığında, boyutlar arası kapılar açılmış olur ve belirli bölgelerden bir anda yok olan cisimler, insanlar başka bir boyutta var olurlar. Malekith, dünyaya gelince O'nunla kıyasıya bir mücadele içine giren Thor, Jane'nin boyutlar arası geçişi sağlaması ile ilgili yardımları sayesinde, Malekith'in bedenini parçalayarak başka boyutlara gönderirler ve sonunda bir boyutta hapsederler ve sonrasında gezegenlerin dizilimi sona erer. Böylece Malekith, gittiği yerde kalacak, üzerine de kendi gemisi düşerek ölecektir.


Bu olaylardan sonra Thor, Asgard'a gelecek ve babası ile konuşup kral olmak istemediğini ve Loki'nin kendisini korumak için şerefi ile öldüğünü söyleyecektir.

Ancak Thor, gittikten sonra anlaşılacak ki Loki ölmemiş, Odin'nin kılığına girerek O'nunla konuşmuştur.

Loki, karanlık dünyada ölmemiş, karanlık dünyaya giden Asgard'lı askerlerin yerine geçerek, tekrar geldiği Asgard'da Odin'e ne yaptığını bilmediğimiz bir şekilde yerine geçmiştir. Loki'nin Odin'nin tahtında otururken görülmesinden sonra filmde son bulur.

Thor macerasının ikinci bölümü olan filmde aksiyon çok fazladır. Loki iyi bir karakter mi yoksa kötü bir karakter mi? Bunun muhasebesini yapmanıza sebep olacak sahneleri ile sizi şaşırtacak olan bu bölüm, sürükleyici bir Marvel yapımı macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.