Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Ağustos 2019 Perşembe

Sinema: Thor: Ragnarok - Thor 3 - Asgard'ın Yok Oluşu ve Thor'un Kardeşi Hela'nın Ortaya Çıkışı... / Konusu, Özeti, Afişler

Thor: Ragnarok

Oyuncular; Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett
Yönetmen; Taika Waititi
Tür; Macera, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Thor serilerinin 3. sü olan filmde Thor, bu seferde Odin'in kızı, yani ablası Hela ile zorlu bir mücadele içine girecek ve sonunda gelen Ragnarok zamanı ile Asgard yok olacaktır. Film, Asgard'ın yok olması ile sonuçlanan, Thor'un Hela ile verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Thor'un, Surtur isminde alevlerden oluşan bir yaratığın mekanında tutsak edilmiş hali ile başlayan film, sonrasında Thor'un, Surtur'un tacını alarak tutsaklıktan kurtulması ile devam etmektedir. Tutsaklıktan kurtulan Thor, Asgard'a gidecek ve burada Odin'in kılığına girmiş olan Loki'yi, kendi ölümü ile ilgili tiyatro gösterisini izlerken bulacaktır.







Bu sırada artık Loki'nin, Odin'in kılığına girdiğini anlayan Thor, O'nu ifşa edecek ve ardından beraber babalarının olduğu yere gideceklerdir. Bu yer dünyadır ve Norveç'te bir deniz kenarıdır.

Aslında Odin'i, Loki'nin bıraktığı yerde bulamayacaklar ve onlara doktor Stranger yardım edecek ve Loki'nin geçmişindeki yanlışlıkları bilmesi yüzünden ve dünyayı kötülüklerden kurtarmayı amaçlamış olan Dr. Stranger, bu Asgard'lı iki kardeşe seve seve, biran önce Odin'in yerini söyleyecektir ve dünyadan gitmelerini isteyecektir.

Odin'i bir sahil kenarında bulan Thor ve Loki, burada babalarının artık ölmeyi planladığını ve sonrasında Odin ölünce ortaya çıkacak olan ablaları Hela'nın geleceğini öğreneceklerdir. Hela ise kötülüğün tanrısı olarak kendini adlandıran ve Odin ölünce son derece güçlü olarak ortaya çıkacak bir Asgard'lıdır. Thor'un ve Loki'nin güçleri O'nun karşısında yeterli değildir. Ve Odin, parıltılar içinde öldükten sonra bulunduğu mekana Hela gelecek ve Thor ile Loki'den önünde diz çökmelerini isteyecektir. Kardeşler bu diz çökme olayını yapmayacak, bunun üzerine Hela, Thor'un çekicini parçalayacaktır ve sonrasında kardeşler kaçmak için Asgard geçidini kullanırken, Hela'da geçide girecek ve kardeşlerin Sakaar gezegenine gitmesine sebep olacaktır.







Burada Loki özgür iken, Thor tutsak alınacak ve gezegenin liderlerine arenada dövüşmesi için satılacaktır.

Satan kişi ise zamanında Asgard'da Hela ile savaşmış olan Valkyrie'dir. Thor'u yakalayan ve Grandmaster'a satan Valkyrie'dir. Bu sırada Loki, Sakaar gezegeni halkının arasına karışmış, burada yaşamayı planlamaktadır ve Thor'a yardım etmeyecektir. Thor ise arenada dövüşeceği kişinin Hulk olduğunu ve Hulk'un kayıp olduğu zamanlarda bu gezegene geldiğini öğrenecektir. 

Arenada Hulk ile kavga etmek zorunda kalan Thor'un saçları da kesilmiştir ve kavga sonrasında Hulk ile bir odada kendine gelecektir. Hulk'a kendini hatırlatmaya çalışsa da O'nu tanımayan Hulk ile bir plan yapıp, Valkyrie'yi yanlarına çağıracaklar ve Thor, boynundaki tutsak edilmesine sebep olan elektromanyetik şok veren cihazı çıkarıp kaçacaktır. Hulk'un, Sakaar gezegenine geldiği uzay aracına binerek gitmeyi planlarken, Hulk peşinden gidecek, uzay aracının içinde Romanoff'un kendisi ile son konuşmasının görüntüsünü görecek ve Bruce olarak dönüşecektir.







Bu dönüşümden sonra olayları Thor'dan dinleyen Bruce, sonrasında Asgard'ın kurtuluşu için Thor'a yardım edecek, bu sırada kendilerine Valkyrie'de katılacak, birlikte Asgard'a gitmenin yollarını ararlarken, onlara Loki'de yardım edecektir.

Ama sonrasında Loki yine Thor'a ihanet ettiği için geride kalacak ve Thor, Bruce ve Valkyrie birlikte Asgard'a gideceklerdir. Asgard'da bu sırada Hela, kontrolü ele almış, ölü olan savaşçıları uyandırmış ve her yerde Heimdall'daki kılıcı aramaktadır. 

Bu olayların üzerine Thor ve ekibi gelecek, Thor, Hela ile bir mücadeleye girecek, bu mücadele sırasında bir gözünü kaybedecek ve Odin'den aslında çekice ihtiyacı olmadığını öğrenecek, yıldırım gücünü kendi benliğinde toplayarak Hela'ya karşı kullanacaktır. Bu sırada Loki'de büyük bir uzay gemisi ile Asgard'a gelecek ve bütün Asgard'lıları bu uzay gemisine bindireceklerdir. Hela ile yaşanan mücadeleyi kazanamayacaklarını düşünen Thor, Loki'nin dev alevler içinde olan yaratık Surtur'u uyandırması ile, Surtur'u Hela'yla karşı karşıya bırakacaklar ve Asgard'dan bütün Asgard'lıları alıp ayrılacaklardır. Ayrılırken Surtur'un Asgard'ı ve Hela'yı yok etmelerini izleyecekler ve ardından kendilerine yeni bir mekan bulmak üzere rotalarını dünya gezegenine çevireceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Thor'un bu 3. filminde ''espirilerin havada uçması'' deyimi yerini bulacak özelliklerdedir. Çılgın savaş sahneleri arasında sizi gülümseten diyalogları ve son derece etkileyici görüntü efektleri ile izlemekten zevk alacağınız bir film olmuştur. Aynı zamanda çeşit çeşit fantastik yaratıkların bulunduğu, macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.