Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Tomb Raider - Inceputul - Babasını Arayan Lara Croft'un Macera Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Tomb Raider, Inceputul

Oyuncular; Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins
Yönetmen; Roar Uthaug
Tür; Aksiyon, Macera

Konusu; Film, Lara Croft isminde kick bokscı bir kızın, farklı boyutlardaki yaşamları araştıran babasını uzun zaman önce kaybetmesi üzerine, araştırmalar yaparak babasının izine ulaşmasını ve bu zor zamanlar geçirdiği macerada yaşadığı gizem dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Lara, 7 yıl önce babasını nerede olduklarını bilmedikleri bir şekilde kaybetmiştir ve uzun araştırmalar yapılmasına rağmen, nerede olduğu ile ilgili bir bilgi edinmemişlerdir. Bunun üzerine babasının öldüğü düşünülür ve Ana Miller ismindeki babasının şirketinde çalışan bir kadın, Lara'ya babasından kalan mirası alması için imza atması gerektiğini  söyleyecek ve bunun üzerine şirkete giden Lara, babasının kendisine bir şifreli kutu bıraktığını görecektir.






Sonrasında kutuyu açacak, kutunun içinden kendisine şifreli bir not ile anahtar bıraktığını görecek, bu not sonrasında malikanelerine giden Lara, buradaki aile mezarlığına bakacak ve yine şifreli bir şekilde korunmuş anahtar deliğini bulup, babasına ait olan gizli odaya girecektir.

Odanın içinde ise babasından kendisine bırakılmış bir video kaydına ulaşır ve videoda babası, uğraştığı işlerden bahseder. Uğraştığı konu ise, Lara'nın annesi öldükten sonra, babası bu duruma dayanamayıp ölüm ötesi konularla ilgili bilgiler edinmeye başlamış ve bu yolculukta karşısına Himiko isminde, geçmişte insanları bir  dokunuşu ile öldüren lanetli bir şaman çıkmıştır. O'nun mezarının bulunduğu yere ulaşmış ve mezarından Himiko'yu kesinlikle uyandırılmaması gerektiğini öğrenmiştir. Eğer uyandırılırsa dünyada soykırımlar olacaktır.

Ancak Trinity isminde birde Himiko'ya ulaşmak isteyen kim olduğu bilinmeyen biri vardır. Ve Lara'nın babası Richard, video kaydında başkalarının eline geçmemesi için odasındaki bütün Himiko ile ilgili bilgileri yakmasını, yok etmesini istemiştir. Ancak Lara bunu yapmayacak, yapmadığı gibi de babasının nereye ve nasıl gittiğini araştıracak, aynı yollardan babasını bulmaya çalışacak ve sonunda Japonya'nın ıssız adalarından birinde olan Himiko'nun mezarının bulunduğu adaya ulaşacaktır.





Bu sırada bu adaya gemiyle gelmiştir ve Lu ismindeki kaptanın babası daha önce Lara'nın babası ile yine bu adaya gelmişlerdir ve sonrasında ikisinden de haber alınamamıştır.

Lu ve Lara, ikisi de babalarını bu adaya yolculuk sonrasında  kaybettiklerini anlayacaklar ve çok zor şartlarda adaya ulaşacaklar. Adada ise Trinity'nin adamları olan ve yıllardır Himiko'nun mezarını arayan adamlara yakalanacaklardır. Lara'nın yanında babasının yakmasını istediği bilgilerin bulunduğu defter vardır ve burada Trinity'nin adamı olan Mathias, bu defteri bulur ve içindeki Himiko'nun mezarının haritasına ulaşır.

Bu sırada Lara, Lu'nun da yardımı ile onların elinden kaçacak, aksiyon dolu bir kovalamaca ve mücadele içinde anlar yaşanacak, sonrasında ormanın içinde saçı sakalı birbirine karışmış olan babasına ulaşacaktır. Ardından babası ile beraber Mathias Vogel'e engel olmaya çalışacaklar, ama aksine beraber mezarın kapılarını açacaklar ve gizem dolu bir mağaraya ulaşacaklardır. İçeride bir çok tuzak ve şifreli bölümler vardır ve bu bölümleri tek tek aşıp, Himiko'nun mezarının olduğu lahite ulaşacaklardır. Burada anlaşılacak ki, aslında Himiko'nun laneti olarak adlandırılan olay, kendisinin taşıyıcı bir salgın hastalık sahibi olmasıymış ve mezarı açıp Himiko'nun iskeletine dokunanlar bu salgın hastalığa yakalanırlar ve anında ölmeye başlarlar.






Ardından babası da bu salgına yakalanacak, Lara ise virüsü alıp kaçmaya çalışan Vogel'e engel olacak ve geride kendisinde salgın olan babası, bu virüsün dünyaya bulaşmasına engel olmak için, mezarın içinde bombalar patlatıp kendini öldürecek ve mezar kapanıp yok olacaktır.

Sonrasında ise Lara kurtulup gelen helikopterle Londra'ya dönecek, burada şirketin belgelerini imzalarken Trinity'nin aslında şirkette çalışan Ana Miller olduğunu anlayacak ve O'nunla ilgili planlar yaparken film son bulacaktır.

Aksiyonu bol olan, yer yer dram sahnelerinin de olduğu, İndiana Jones'u anımsatan heyecan veren görüntüleriyle aksiyon ve macera filmidir.