Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Transformers 2: Yenilenlerin İntikamı - Transformers 2: Revenge of the Fallen - Decepticon'lar ve Otobot'ların Bitmek Bilmeyen Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Transformers 2, Yenilenlerin İntikamı, Revenge of the Fallen

Oyuncular; Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel
Yönetmen; Michael Bay
Tür; Aksiyon, Macera, Savaş, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, ilk filminde yenilgiye uğrayan Decepticon'ların, yeniden dünyaya saldırarak Otobot'lar ve insanlarla yaşadığı aksiyon dolu savaşları konu almaktadır.

Özeti; Tyran isminde Decepticon'ların bir prime olan önderleri tarafından, gizlice dünyadaki küpün parçalarının bulunduğu yerler araştırılmaya başlanmıştır ve aynı zamanda dünyadaki insanlarla iş birliği içinde çalışan Otobotlar, dev bir Decepticon bulmuşlardır ve O'nun ağzından kendilerini, dünyayı tehdit eden cümleler duymuşlardır.





Bu sırada transformers yaratmaya sebep olan küpün bir parçası Sam'in elbisesine takılmıştır ve bu parçaya dokunduğu zaman Matrix ismindeki enerjiden oluşan çok özel bir cismin yerini gösteren harita zihnine işlenmiştir.

Aynı zamanda küp, Sam'in elini yakmış ve bunun sonucunda elinden küp parçasını bırakan Sam, sonrasında aşağı katlardaki küçük ev aletlerinin canlanarak robot olmasına sebep olmuştur. Evin içinde tam bir kargaşa yaşandığı sırada onları Bumblee kurtaracak ve sonrasında Sam, küpün parçasını sevgilisi Mikaela'ya emanet edip, üniversiteye gidecektir.

Küp'ün iki parçasından diğeri de hükumet yetkilileri tarafından korunan özel bir alandadır ve Decepticon'lar uyduları dinlemeleri sonucunda bu parçanın da yerini öğrenirler ve bu bölgeye gönderdikleri özel bir Decepticon ile küpün parçasını çalarlar. Bu olaydan sonra Decepticon'lar okyanusun içinde tutulan Megatron'nu da canlandıracaklar ve artık Megatron ile mücadeleye devam edeceklerdir. Aynı zamanda Decepticon'lar, küpün diğer parçasını da almak ve Sam'in zihnine işlenen haritayı öğrenmek isterler. Bu yüzden Sam'in üniversitesine gidecekler, bu sırada Sam'in yanına küpün parçası ile gelmiş olan Mikaela, Sam ile aksiyon dolu bir kovalamacanın içine düşeceklerdir.




Bu kovalamaca sırasında Sam'i korumaya çalışan Optimus Prime, ölecek ve sonrasında Sam, Mikaela, Leo ve Bumblee ile yanında ikiz olarak adlandırdıkları ve öncesinde Decepticon'lar için çalışan ama sonrasında Otobotların tarafına geçen, küçük casus robot ile birlikte herkesten saklı bir bölgeye gideceklerdir.

Çünkü Optimus öldükten sonra, Decepticon'lar uydu aracılığı ile tüm insanların televizyonlarına bağlanarak, Sam'i vermeleri yada dünyayı yok edecekleri ile ilgili tehdit etmişlerdir. Bunun üzerine saklanan Sam ve arkadaşları, sonrasında kafasındaki şifreli bilgilerin çözülmesi için eski ajan Simmons'un yanına gidecekler, burada aradıklarını bulamadıklarında yanlarındaki küçük robot onları arayıcılar isminde, eski zamanlardan beri dünyaya gelen ve bilgi arayan eski model bir Decepticon'a yönlendirecektir.

Ve bu Decepticon'u bulduktan sonra küpün parçası ile O'nu hayata getirirler. Sonrasında uyanan Decepticon, onlara artık Otobot olduğunu söyleyecek ve aradıkları konuyla ilgili cevapları verecektir. Hepsini bir anda Mısır'a ışınlayan bu arayıcı, sonrasında Sam'a Matrix'in hikayesini anlatır ve çok eski zamanlarda Prime olan Otobotların Matrix'i Mısır'da bulundukları bir alanda sakladıklarını söyler. Bu Matrix, ölen Optimus Prime'a yeniden can verecektir ve Sam, artık bu yüzden bulmak isteyecektir.





Şifreleri çözerek Matrix'in bulunduğu mağaraya ulaşan Sam ve Otobotlar, buradan Matrix'i alacaklar ve sonrasında askeriyedeki arkadaşlarını arayıp Optimus Prime'ın bedenini Mısır'a getirmelerini isteyeceklerdir.

Bu durumdan haberdar olan Decepticon'lar bütün birlikleri ile Mısır'a giderler ve bu buluşmaya engel olmaya çalışırlar. Aynı zamanda Mısır piramitlerinin içinde güneşin bütün enerjisini almak için tasarlanmış bir makine vardır ve bu makinede sadece bu Matrix ile çalışmaktadır. Tyran, Matrix'i bunun için istemektedir ve Mısır'da bölümün en aksiyon dolu sahneleri yaşanacak, binbir çeşit Decepticon robotları ortaya çıkacak, sonunda büyük uğraşlar sonucu Sam, ölüm ile burun buruna gelmesinden sonra Optimus Prime'ı yeniden hayata döndürecektir. 

Sonrasında Optimus, Tyran'ı ve Güneşi yok eden silahı yok edecektir ve bu yenilgiyi gören Megatron kaçacak, filmde böylelikle son bulacaktır.

İlk seferinde yenilgiye doymayan Decepticon'lar yeniden şanslarını denemişlerdir ama başarılı olamamışlardır. Dev Decepticon robotlarının ve komik sahnelerin daha da artmış olduğu serinin bu ikinci bölümü, oldukça sürükleyici ve yer yer gerilim sahnelerinin de olduğu, aksiyon, macera, savaş ve fantastik bilim kurgu filmidir.