Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ağustos 2019 Pazar

Sinema: Yenilmezler 2: Ultron Çağı - Avengers 2: Age of Ultron - Hawkeye, Black Widow, Hulk, Kaptan Amerika, Demir Adam ve Thor... / Konusu, Özeti, Afişler

Yenilmezler 2 Ultron Çağı, Avengers 2 Age of Ultron

Oyuncular; Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
Yönetmen; Joss Whedon
Tür; Macera, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, yenilmezler ekibi olan okçu Hawkeye, casus Natasha Romanoff yani Black Widow, Hulk, Kaptan Amerika, Demir Adam ve Thor'un yeni düşmanları olan Ultron isminde bir yapay zekaya karşı korumaya çalıştıkları dünya gezegeni için verdikleri mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Film, yenilmezlerin Loki'nin asasını ararken savaşmaya başladığı bir üssün bulunduğu mekanda başlamaktadır. Ancak içeride iki tane gelişmişler olarak adlandırılan meta insan vardır.





Bunlardan biri Quicksilver, yani çok hızlı hareket edebilme özelliğine sahip bir meta insan, diğeri Scarlet Witch, telekinetik özelliklerinin yanı sıra insanların zihinlerini etkileyebilme yeteneğine sahiptir.

Yenilmezler, bu üssün içine girecekler ve demir adam Loki'nin asasını alırken Scarlet, O'nun zihnini etkileyecek ve halüsinasyonlar gösterecektir. Bu görünün sonucunda demir adam yenilmezler grubunun öldüğünü görecek ve bunu gerçek sanacaktır.

Ardından Loki'nin asasını alıp kendi merkezlerine giden yenilmezler, burada galibiyetlerini kutlarken demir adam gördüğü görünün sonucunda bir şeyler yapmak isteyecek ve Loki'nin asasının içindeki, adını koyamadığı enerjiden ortaya çıkardığı yapay zeka ile kendi robotlarından oluşan bir yenilmezler takımı kurup, yenilmezler grubunu iptal etmeyi planlar. Maksadı gördüğü görü sonucunda yenilmezleri ölümden kurtarmak ve dünyayı savunma işini bu yapay zeka sayesinde kendi robotlarına bırakmaktır. Bu planı diğer yenilmez grubundaki arkadaşlarından gizli bir şekilde yapan demir adam, parti sırasında ortaya çıkardığı yapay zekanın kendi bilgisayar sistemi olan yapay zeka Jarvis'i yok ettiğini ve bir robot bedeni ile bütünleşerek kendilerine saldırdığına tanık olacaktır.




Ultron ismini verdikleri bu yapay zeka, aksine dünyayı korumak ve barış için çalışan bir yapay zeka olmamış, dünyayı yok etmeye ve kendi gibi robotların evrimini sağlamaya çalışan bir yapay zeka olmuştur. 

Ve önündeki tek engel olarak yenilmezleri gördüğü için onlarla savaşmaya karar vermiştir. Ultron, bir yapay zeka ve bilgisayar programı olduğu için internetten yayılabilmekte ve istediği mekanda internet aracılığı ile olabilmektedir.

Yenilmezlerin merkezinden kaçan Ultron, yenilmezlere çalışan bir doktoru kaçıracak ve bu doktor sayesinde kendisine insanımsı bir beden yaptırıp, kendisini bu bedenle bütünleştirmeyi planlar. Aynı zamanda Loki'nin asasının içinden çıkardığı zihin taşını da, bu bedene ekleyerek çok güçlü özellikleri olan bir varlık olmayı planlamaktadır. Ultron'nun peşinde olan yenilmezler, Ultron'un ürettiği bu bedene giremeden önce bedeni kapsülü ile beraber elinden alırlar ve bu bedene demir adamın kendi bilgisayar sistemi olarak çalışan yapay zekası Jarvis'i yerleştirirler. Jarvis'i rüyasında gören Thor'un yardımlarıyla Jarvis, alnında zihin taşı ile ortaya çıkacak ve yenilmezler ekibine yeni bir yenilmez daha eklenmiş olacaktır.






Bu sırada Ultron'nun dünyayı yok etmek ile ilgili planlarını gören Scarlet, artık Ultron ile çalışmayı bırakacak ve kardeşi ile birlikte onlarda yenilmezler grubuna dahil olacaklardır.

Tüm bunlar yaşanırken Hulk ile Natasha Romanoff'un arasında duygusal bir yakınlaşma olmaya başlamıştır.

Ama Ultron'nun dünya gezegenini yok etme planı devam etmektedir ve planı ise, bir şehri bütün kara parçası ile bir arada yeterli yüksekliğe çıkarıp, sonrasında yeniden dünyaya düşürerek, meteor çarpması etkisi yaratmaktır ve böylece insanlığın sonunu getirmeyi planlamaktadır. Bu işi ise en güçlü maden olan vibranyum sayesinde yapacaktır ve bu durumu anlayan yenilmezler, bulunduğu mekandaki bütün insanları tahliye etmeye çalışacak, Ultron'nun etkisi altında olan yüzlerce robot ile savaşacak ve Ultron şehri gökyüzüne çıkardığı anda gökyüzünde şehri patlatıp, minik parçalar halinde yeryüzüne düşmesini sağlayacaklardır. Böylelikle dünya bir tehlikeden daha kurtulmuş olur ve son Ultron robotunu da Jarvis'in yok etmesi ile Ultron tehlikesi de tamamen yok olmuş olur. Bu sırada bir uçağın içinde kalan Hulk ise, Romanoff'la birlikte olarak O'nu üzeceğini düşündüğü için bilinmezlik içinde ortadan kaybolur. Kimse yerini bilemeyecek ve bulamayacaktır. Bu yaşanan olaylar sırasında Quicksilver ölmüş ve Scarlet ise yenilmezler ekibine katılmıştır. Yenilmezler ekibine daha başka özellikleri olan meta insanların katıldığının görülmesi ile film son bulur.

Şehirlerin darma duman edildiği, görsel efektlerin çok iyi kullanıldığı Yenilmezler'in bu ikinci filmi, oldukça sürükleyici bir macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.