Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Eylül 2019 Perşembe

Sinema: Adalet Birliği - Justice League - Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Cyborg ve Aquaman'den Oluşan Adalet Ekibi... / Konusu, Özeti, Afişler

Adalet Birliği - Justice League 

Oyuncular; Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot
Yönetmen; Zack Snyder
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Aquaman ve Cyborg gibi süper kahramanların, Steppenwolf ismindeki dünyaları istila edip, kendi istediği gibi yaşam kurmak isteyen bir zorba ile mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti; Steppenwolf isminde gittiği gezegenleri istila ederek onların üzerinde kendi cehennemsi alemini oluşturan ve korkudan beslenen bir zorba, vakti zamanında bir çok uygarlığın bir araya gelerek kendisine karşı verdiği savaşta yenilmiştir ve bu savaş sonrasında gezegenleri istila etmesine sebep olan üç tane çok güçlü enerjileri barındıran kutuyu elinden almışlardır. Steppenwolf, bu yenilgi sonrasında sürgün edilmiştir ve kutulardan biri Atlantislilere, diğeri Amazon kadınlarına, diğeri ise insanlara saklamaları ve korumaları için verilmiştir.





Steppenwolf'un sürgün süresi yüzyıllar sonrasında bitmiştir ve ilk olarak kutuları elde etmeyi amaçlamaktadır.

Aynı zamanda Steppenwolf'un yarı iblis şeklinde uçan ve korkunun kokusunu alabilen ve korkudan beslenen yaratıklardan oluşan orduları vardır.

İlk olarak Batman, kendi şehrinde bu varlıkları fark eder ve neden geldikleri hakkında bilgi ararken, kendisine Wonder Woman, onlarla ilgili gerçeği anlatacaktır ve aynı zamanda Steppenwolf'un ortaya çıktığını, amazonlara saldırarak ilk kutuyu ele geçirdiğini söyleyecektir. Bunun üzerine Batman ve Wonder Woman, bu tehlike karşısında süper güçleri olan varlıkları bulup, birlik gücü oluşturmaya karar verirler.  Öncelikle Batman Aquaman'a gidecek ve kendilerine katılmasını isteyecek, Aquaman, bu daveti ilk başta kabul etmeyecek ancak sonrasında Atlantisliler de bulunan kutuyu Steppenwolf'un aldığına tanık olacak ve tehlikenin gerçekten büyük olduğunu düşünüp, Adalet Birliği'ne katılmaya karar verecektir.






Sonrasında Batman Flash'a ulaşacak, Flash hemen bu teklifi kabul edecek ve Wonder Women'da Cyborg ile konuşup, O'na durumu açıklayıp kendilerine katılmasını sağlayacaktır.

Batman, Wonder Women, Aquaman, Flash ve Cygorg'den oluşan bu beş kişilik ekip, Steppenwolf'un diğer kutuyu bulmasına engel olmak için mücadele edecekler ve kutuyu kendileri alıp bulamayacağı şekilde saklayacaklardır. Steppenwolf'a üç kutu gereklidir, çünkü bu üç kutuyu bütünleştirerek ancak amacına ulaşabilecektir. Kutuların dünyaları yok etme gücü olduğu gibi yeniden yaratma gücü de vardır ve kutunun böyle bir gücü olduğunu anlayan ekip, Superman'ı yeniden diriltmeye karar vereceklerdir.

Bu karar sonrasında Superman'ı mezarından çıkaracaklar, O'nu Kripton uzay gemisine götürecekler ve orada kutunun gücünü Flash'ın verdiği enerji ile çalıştırıp, Superman'ı uyandıracaklardır ve yeniden hayata gelen Superman, ilk başta olanları anlamayacak, kendisini tanıyamayacak ve bu beşli ekip ile kavga etmeye başlayacaktır. Aksiyon dolu kavga sahneleri sonrasında olay yerine Superman'ın sevgilisi Lois Lane, gelecek ve Lois'i gören Clark, her şeyi hatırlayacak ve oradan Lois ile birlikte uzaklaşacaktır.






Ekip, Superman ile uğraşırken bu sırada Steppenwolf, diğer kutuyu da alacaktır. Sonrasında geriye kalan ekip, biran önce Steppenwolf'u durdurmak için harekete geçerler ve bulunduğu bölgeye giderek, O'nunla savaşmaya karar verirler.

Steppenwolf ise kutuları birleştirmiş ve dünyayı yok etmeye başlamıştır. Kutuların etkisi ile dünyanın içinden geçen maddeler dünyayı sarmaya başlamış ve Adalet birliği ekibi Steppenwolf ve ordusu ile mücadele etmeye çalışmaktadırlar. Bu sırada Cyborg'de kutuları ayırıp bu yıkıma engel olmaya çalışmaktadır ancak Stepopenwolf'a güçleri yetmemektedir. 

Tam bu sırada Superman gelecek ve Steppenwolf'u yenilgiye uğratacaktır. Sonrasında Superman'in de yardımları ile kutuları ayıracaklar ve Steppenwolf'un korkmasını sağlayarak, kendi ordusunu kendisine düşman edip, kendi orduları tarafından yok edilmesini sağlayacaklardır. Bu olay sonrasında yeniden sürgüne gönderilen Steppenwolf tehlikesi bitmiş olur ve gezegeni yok etmek için oluşan maddenin üzerinde rengarenk çiçekler açmaya başlar. Bütün olayların sonucunda Superman artık yeniden hayata gelmiş olur ve bu mutlu son ile filmde son bulur.

Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Cyborg ve Aquaman gibi DC evreninin süper yıldızlarını bir araya getiren filmde aksiyon çok fazladır. Bazı anlarda birbirleri ile savaşmak zorunda kalan süper kahramanların bu görüntülerini izlemekten zevk alacak, ölümü ile izleyicisini üzen Superman'in yeniden hayata gelmesi ile sevineceksiniz. Oldukça sürükleyici konusu ile aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.