Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Alacakaranlık Efsanesi 2: Yeni Ay - The Twilight Saga 2: New Moon - Vampir Olmak İsteyen Bella ve Kurt Adam Jacob... / Konusu, Özeti, Afişler

Alacakaranlık Efsanesi 2: Yeni Ay - The Twilight Saga 2: New Moon

Oyuncular; Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Yönetmen; Chris Weitz
Tür; Romantik, Dram, Fantastik, Gerilim

Konusu; İlk filmde kaldığı yerden devam eden film, bu seferde Bella'nın çevresinde, içinde arkadaşı Jacob'ın da olduğu bazı insanların kurt adam olduğunu öğrenmesi ve sonrasında Bella'nın vampir olmak istemesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; İlk filmde vampir olarak dönüşmekten kurtardıkları Bella, Edward ile birlikte okula devam edip, kaldıkları yerden hayatlarını yaşamaktadırlar ve Bella'nın doğum günü gelmiştir. Bunun üzerine babasından, okuldaki arkadaşlarından hediyeler alan Bella, sonrasında Edward'ın vampir ailesinin evinde kendi için hazırlanan doğum günü kutlamasına katılır.





Ancak bu kutlama sırasında hediye paketlerini açarken parmağı kesilecek, halıya damlayan kan sonrasında bu duruma dayanamayan evin en yeni üyesi Jasper, Bella'ya saldıracak, Bella'yı korumak isteyen Edward, Bella'ya sert bir şekilde davranacak ve sonrasında Bella, çok daha fazla yaralanacaktır.

Bu olayın üstüne bu durumdan çok etkilenen ve birlikteliklerinin Bella'ya zarar vereceğini düşünen Edward, aynı zamanda çevrelerinden de kendileri ile ilgili sorunlar olmaya başlamasını da bahane ederek, Bella'dan ayrılmak isteyecek, ailece kasabayı terk edeceklerdir. Bella, Edward'ın kendisini terk etmesi sonucu çok etkilenir ve bunalıma, depresyona girer. Çevresi ile bütün ilişkisi kesilir, kendisini eve kapatır ve bu yalnızlık zamanlarında sadece Jacob ile arkadaşlık eder. 

Zamanla Jacob'dan hoşlanmaya başlayan Bella, bazı anlarda Edward'ın hayallerini görür, bu görüntüler O'na olaylar ile ilgili de yol gösterir. Bella, Edward'ın bu görüntülerinin tehlike anlarında ortaya çıktığını anladığında kendisini bile bile tehlikeli olayların içine atacak, yine böyle bir denemesinde ormanın derinliklerine gidecek ve burada Laurent isimli vampirle karşılaşacaktır.




Bu vampir Edward'ın kendisini yalnız bıraktığı düşüncesi ile Bella'yı öldürmek isteyecek ama Bella'nın yardımına bu sırada ormanın içinden çıkan dev boyda kurtlar yetişecektir ve bu kurtlar Laurent'i öldüreceklerdir.

Sonrasında Bella, Jacob'ın aslında bu gördüğü kurtlara dönüşen varlıklardan olduğunu anlayacak ve kendisi gibi bir çok insan ile tanışacaktır. Bu kurt adamların amacı ise insanları öldüren vampirleri öldürmektir. Bella, artık kurt adamları da öğrenmiş olur ve Jacob, elinden geldiğince Bella'nın vampirlere olan ilgisini yok etmeye çalışır. Ancak Bella, Edward'a aşıktır ve sürekli O'nu düşünmektedir.

Sırf O'nun hayalini görebilmek için bir tepeden denize atlayacak, bu atlayışını intihar sanan ve uzaktan kardeşi sayesinde haberini alan Edward'da kendisini öldürmek isteyecek, bunun üzerine vampirlerin liderleri olarak sayılan Aro'nun yanına giderek, kendisini yok etmelerini isteyecektir. Aro, Edward'ın yetenekli bir vampir olduğunu düşündüğü için yok etmek istemeyecek, bunun üzerine Edward, insanlara kendini ifşa ederek öldürülmek isteyecektir.





 Ancak Edward'ın kardeşi Bella'yı bulmuştur ve O'nu Edward'ın olduğu yere getirmiştir.

Edward'ın bu halini gören Bella, son anda Edward'ı ifşa olmaktan kurtaracak ve birlikte Aro'nun yanına götürüleceklerdir. Burada Aro, Bella'nın da vampir olarak dönüştürülmesi kararını alacak ve Edward'ı bu şartla yanına da Bella'yı alarak gönderecektir. 

Sonrasında kendi kasabalarına birlikte dönecekler, yine eskisi gibi aynı kasabada yaşamaya başlayacaklar ancak Bella, kendisini Edward'ın dönüştürmesini isteyecek, hatta bunun için Edward'ın ailesi ile oylama yapacak ancak Edward, bu dönüşüme pek sıcak bakmayacaktır. Sonrasında birlikte araba ile giderken karşılarına Jacob çıkacak, Bella'ya son bir kez daha düşünmesini ve vampir olmayı istemekten vazgeçmesini, yoksa kurt adamlara karşı olan tarafta yer alacağını söyleyecek ve bunun üzerine kendi seçimini yapan Bella'dan sonra Jacob, yanlarından ayrılacaktır. Son olarak Jacob gittikten sonra Edward, Bella'ya eğer benimle evlenip sonsuz zamanlar boyunca birlikte olmayı kabul edersen seni ben dönüştürürüm diyecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Vampirlerin ve kurt adamların içerisinde olmasına rağmen son derece duygusal sahnelerin ve anların yaşandığı film, Stephenie Meyer'in kitabından uyarlanmıştır. Edward ile Bella arasında yaşanan tutkulu bir aşkın sahnelendiği ve devam filmleri olan, yer yer gerilim anlarının da yaşandığı, ama daha çok romantik, aşk, dram ve fantastik gerilim filmidir.