Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Alacakaranlık Efsanesi 3: Tutulma - The Twilight Saga: Eclipse - İki Aşk Arasında Kalan Bella... / Konusu, Özeti, Afişler

Alacakaranlık Efsanesi 3: Tutulma - The Twilight Saga: Eclipse

Oyuncular; Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Yönetmen; David Slade
Tür;  Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Dram

Konusu; Film, Edward ile Jacob arasında bir aşk ikileminde kalan Bella'ya saldıran ve donmuş vampirler olarak adlandırılan, aralarında Victoria'nın da bulunduğu bu vampir çetesine karşı kurt adamların ve Edward'ın ailesinin birlikte verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Edward ile birliktelikleri devam eden Bella, aynı zamanda Jacob'ın O'nu vampirlerden uzaklaştırmaya çalışması ile uğraşmaktadır. Bu sırada donmuş vampirler olarak adlandırılan vampir türlerinin kasabaya yaklaştığını hisseden Edward ve ailesi, bu vampirlerin arasında sevgilisinin intikamını almak isteyen Victoria'nın da olduğunu öğrenirler.




Kendilerine ordu yapmak için yeni insanları avlayarak onları vampire dönüştürmektedirler ve gerekli çoğunluğu elde ettikten sonra Victoria'nın yönlendirmesi ile Bella'yı öldürmeyi amaçlamaktadırlar.

Bu durumu anlayan Edward ve Jacob, Bella'yı korumak için birlikte hareket etmeleri gerektiğini düşünecekler ve bu sırada Bella ile Jacob'ın arası daha da yakınlaşacaktır. Bu olaylar sırasında Jacob, Bella'ya aşık olduğunu söyleyecek ve O'nu öpecektir. Bu öpücüğün karşısında yumruk atan Bella'nın eli kırılacak ve Edward ile Jacob arasında gerginlikler yaşanmaya başlayacaktır. Jacop, Bella'nın da kendisini sevdiğini ama itiraf edemediğini düşünmektedir. 

Aynı zamanda yaklaşan bir vampir saldırısı tehlikesi vardır, bunun için bu vampir türleri ile nasıl savaşılması gerektiğine dair birlik olarak çalışmalar yapacaklardır. Bu sırada Bella, hala ısrarla dönüşmek istemektedir ve bunun için bekledikleri mezuniyet zamanı da gelmiştir. Okuldan mezun olduktan sonra Bella, vampir olarak dönüşecektir ancak bunun öncesinde Edward, kendisi ile evlenmesini istemektedir. Evlenecekleri ve dönüşümün olacağı zamanı belirleyen Bella ve Edward, sonrasında gelen vampir tehlikesinden kurtulmaya çalışacaklardır.





Bunun için ormanda gizli ve yüksek bir yerde Bella'yı saklamayı düşünecekler ve Bella'nın kokusunu almamaları için, kurtların kokusundan faydalanmak isteyeceklerdir. Bu sebeple Bella'yı kurt adam olan Jacob kucağında taşıyacaktır belirli bir süre. 

Bu ve gibi durumlar Edward'ın hiç hoşuna gitmese de kabul etmek zorunda kalmıştır ve hatta Bella'yı yüksek ve soğuk bir yerde çadırın içinde güvenle tutmak istedikleri bir zamanda, soğuktan çok üşüyen Bella'yı Edward ısıtamayacağı için Bella'ya Jacob sarılmıştır ve ısıtmıştır. 

Zaman geçtikçe Jacob ile Bella'nın arası daha da yakınlaşmakta ve bu yakınlaşmayı kıskanan Edward, Jacob'ın duymasını isteyerek Bella ile evlilik zamanlarını konuşacak ancak bu durumu anlayan Bella, Jacob'ın bunu duymasından hoşlanmayacak ve Jacob giderken O'nu durdurup kendisini öpmesini isteyecektir. Bu olay sonrasında Jacob'ı da sevdiğini itiraf eden Bella, Edward'ı daha çok sevdiğini söyleyecektir. Sonrasında Victoria ve donmuş vampir grubu onlara yaklaşacak, Edward'ın ailesi, kurtlar ve donmuş vampirler arasında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır.




Sonunda bütün donmuş vampirleri öldürmeyi başaracaklar ama bu sırada Bella'nın yanında korumak için kalan Edward'ın yanına Victoria ve etkisi altında kalmış bir vampir gelecek, Bella'yı öldürmek isteyecekler ancak Edward'ın yardımına kurtlardan biri yetişip sonunda ikisini de öldüreceklerdir. 

Bu olay sonunda Victoria ölmüş ve tehlikede bitmiş olur ancak diğer taraftaki saldırı sırasında Jacob, ağır yaralanmıştır. 

Son olarak Jacob'ı tedavi edecekler ve Bella ile Edward'ın bir kırda birlikte düğün ve dönüşüm gününü konuşmalarından sonra film son bulacaktır.

Bu bölümde de vampir olamayan Bella, aynı zamanda kalbinin bir parçasını da Jacob'a kaptırmıştır. Vampirlerle kurt adamların birlikte ortak çalışmaları ile başka vampirlere karşı verdikleri mücadeleleri izleyeceğiniz, duygusal ve aksiyon dolu sahnelerin iç içe yaşandığı, bir kurt adam ve bir vampir arasında kalan bir insanın aşk ikilemine tanık olacağınız, serinin üçüncüsü olan film romantik dram, aksiyon, gerilim ve fantastik bir filmdir.