Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Eylül 2019 Perşembe

Sinema: Alacakaranlık Efsanesi 4: Şafak Vakti, Bölüm 1 - The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 1 - Bella'nın Dönüştüğü ve Edward ile Çocuklarının Olduğu Bölüm... / Konusu, Özeti, Afişler

Alacakaranlık Efsanesi 4: Şafak Vakti, Bölüm 1 - The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 1

Oyuncular; Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner
Yönetmen; Bill Condon
Tür; Romantik, Fantastik, Dram, Gerilim

Konusu; Bundan önceki bölümünde kaldığı yerden devam eden film, Bella'nın Edward ile evlenmesini ve bu evlilik sonrasında çok hızlı gelişen ve doğan çocuklarının olmasını, aynı zamanda doğum sırasında Bella'nın ölüm tehlikesi geçirerek artık bir vampire dönüşmesini konu almaktadır.

Özeti; Bella ve Edward'ın, bundan önceki bölümde kararlaştırdıkları düğün tarihinin zamanı yaklaşmıştır ve evlilik hazırlıkları yapmaya başlamışlardır. Bu duruma Jacob, çok sinirlenmekte ve Bella'nın ileride vampir olacağı için çok üzülmektedir.





Ama artık düğün kartları basılmış, hazırlıklar yapılmış ve düğün tarihi gelmiştir. Bella'nın ailesi ve Edward'ın ailesininde bulunduğu düğünde, nikah yapılacak, düğüne gelmeyen Jacob, sonrasında katılacak ve Bella'nın hala dönüşmediğini anlayınca sinirlenecek ama yapabilecek bir şeyi kalmadığı için düğünü terk edecektir. 

Sonrasında Edward ve Bella, çok güzel bir adada balayılarına çıkacaklar ve burada günlerce birlikte olan yeni evli çift, sonrasında Bella'nın hamilelik haberi ile sarsılacaklardır. 

Normalde böyle bir şey mümkün değildir ama Bella ve Edward'da böyle bir durum söz konusu olmuştur. Ve bu haberden sonra hemen Edward'ın ailesinin yanına dönen çift, iki hafta içinde Bella'nın 8 aylık hamile gibi olduğunu göreceklerdir. Bebek çok hızlı gelişmektedir ve ultrason yada vampirlerin görüleri ile bile görülememektedir. İçeride ne olduğunu bilmeden, bu bebeğin Bella'nın isteği üzerine doğumunu beklemektedirler.

Bella'nın bedeni bebeğin ihtiyaçlarını karşılayamayacak, çok zayıflayacak ve halsiz düşecek, bunun üzerine Bella'ya kan içirmeye başlayacaklardır. Bu kanlar ile ancak kendine gelebilen Bella, aynı zamanda bebeğinin kurt adamlar tarafından öldürülmek istenmesi tehlikesi altında kalacaktır. 





Kurt adamlar, bu bebeğin doğduktan sonra kana susayan bir cani olacağını düşündükleri için bebek doğmadan O'nu öldürmek istemektedirler ve Jacob, bu konuda kendi soyunu terk edecek ve vampirlerle beraber Bella'yı koruyacaktır.

Bu süre zarfında Bella'nın yanında kalan ve O'nu koruyan Jacob, Edward'ın ailesine kurt adamların planları ile ilgili bilgiler verecek, saldırılarını önleyecektir. Ve sonunda bebek doğmaya başlayacak, bu doğum sırasında doktor baba avda olduğu için, ne yapacaklarını bilemeyen Edward ve kardeşi, Bella'dan sezaryen yöntemi ile bebeği almaya çalışacaklar ve bunu başaracaklardır. Ancak bu sırada Bella'ya morfin vermişlerdir ve Bella hareketsizce kalınca O'nun öldüğünü düşünecekler, ölmesine engel olmak için Edward, Bella'ya kendi zehrinden verecek ve O'nun dönüşerek hayatta kalmasını isteyecektir.

Bu sırada bir kız bebek doğmuştur ve bunun haberini alan kurt adamlar, bebeği öldürmek için vampir ailesinin yaşadıkları eve gelecekler, burada vampirlerle kurt adamlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacak, ancak öncesinde bebeği öldürmeye giden Jacob, bebeğe mühürlenecek ve bu durum yüzünden kurt adamlar bebeği öldürmekten vazgeçeceklerdir.




Bu durum kurt adamların kanunlarına göre yapılamaz bir durumdur ve bu olay sonrasında morfinin etkisinin geçmesi ile Bella, vampir olmaya başlayacak, bedeni dönüşecek, güzelleşecek ve gözlerini açtığında kırmızı göz renkleri gözükecektir. Böylelikle film son bulur.

Sonunda Bella'nın vampir olması hayalinin gerçekleştiği bölümde oldukça romantik sahneler vardır. Serinin dördüncüsü olan film yer yer aksiyon sahnelerinin olduğu romantik ve fantastik dram filmidir.