Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Eylül 2019 Perşembe

Sinema: Alacakaranlık Efsanesi 5: Şafak Vakti, Bölüm 2 - The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 2, Alacakaranlık Efsanesi Son Buluyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Alacakaranlık Efsanesi 5: Şafak Vakti, Bölüm 2 - The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 2

Oyuncular; Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner
Yönetmen; Bill Condon
Tür; Romantik, Fantastik, Dram, Gerilim

Konusu; Şafak Vakti Bölüm 1'de kaldığı yerden devam eden film, Bella ile Edward'ın yarı insan yarı vampir özellikleri ile doğan çocukları Renesmee'yi, Volturi'lerden kurtarmaya çalışmalarını ve Bella'nın yeni doğan olarak ilk vampir zamanlarının deneyimlerini konu almaktadır.

Özeti; Bella, dönüşüm yaşadıktan sonra gözlerini açacak ve gözleri kırmızı olarak gözükecektir artık. Sonrasında karşısında O'nu izleyen Edward ile duygu yüklü anlar yaşayacaklar ve susuzluğunu gidermesi için avlanmaya çıkacaktır. 





Bella artık çok hızlı, çok güçlü, algıları çok fazla açık, yemek, uyumak gibi ihtiyaçları olmayan ve hiç yorulmayan bir varlık haline gelmiştir.

Ormana Edward ile son hızda, koşarak gidecekler ve ormanda avlanmak üzereler iken, uzaklarda dağa tırmanan bir sporcunun kanının kokusunu alan Bella, O'nu ısırmak isteyecek ancak Edward, son anda buna engel olacaktır. Sonrasında yaptığı şeyin doğru olmadığını anlayan Bella, bir ceylanı avlamak üzere olan panteri avlayarak kanı ile beslenecektir.

Ardından hemen kızını görmek isteyen Bella, karşısında Jacob'ı görecek ve O'nunla ilgili kızına mühürlendiğini duyunca, çılgına dönüp Jacob'ı evden kovacaktır. İlk başta tam olarak anlamadığı için tepki vermiş olsa da, sonrasında bu durumun zararının olmadığının, aslında Renesmee'yi koruması açısından daha faydalı olduğunu anlayacaktır. Renesmee ise çok hızlı büyümektedir, henüz bir kaç günlük olan bebek, bir kaç yaşında gibi büyümüştür ve insanlara dokununca zihinleri ile iletişime geçmek gibi bir gücü de vardır. Zamanla Bella, vampir olmaya alışmaya çalışacak, bu sırada kendisini merak eden babası Charlie'e, Jacob kurt adam olduğunu söyleyecek ve Bella ise kendisine soru sormamasını isteyerek, durumu hakkında açıklama yapmayacaktır.




Bella'nın iyi olduğunu gören Charlie, bu durumun üzerine gitmeyecek ve Renesmee'yi de evlatlık olarak aldıklarını sanarak O'na büyük babalık yapacaktır. Zamanla Renesmee büyüyecek ve bir gün ormanda Jacob, Bella ve Renesmee zaman geçirirken, onları kurt adamlara karşı öfkesi olan bir vampir görecek ve Renesmee'nin insan çocuğu iken vampire dönüştürüldüğünü sanıp, onları Volturi'lere ihbar edecektir.

Bu durumu duyan Volturi'ler, ordularını toplayıp Renesmee'yi öldürmeye geleceklerdir ama bu durumu, geleceği görme yeteneği olan Alice görecek ve Edward ile ailesini bu konuda uyaracaktır.

Bunun üzerine ne yapmaları gerektiğini düşünen aile, Volturi'lerin lideri olan Aro'ya gerçeğin ne olduğunu anlatmaya karar verirler ancak Aro ve ordusu, onları dinlemeye değil, öldürmeye geldiğini bildikleri için bu durumun gerçek yüzünü tanıdıkları vampir dostlarına anlatarak, kendilerine yandaşlar bulacaklardır. Buldukları bu vampirlerin hepsi birbirinden farklı ve üstün özellikleri olan vampirlerdir ve onların yanı sıra, birde Jacob'un kurt adam dostları da bu birlikteliğe katılacak ve Volturi'lerin gelmelerini bekleyeceklerdir. Bu sırada ekipten ayrılan Alice, Renesmee'nin güvenliğini sağlamak için planlar yapmıştır ve Renesmee gibi doğup büyüyen yarı insan yarı vampir olan varlıklar bulmuştur. Aro, Renesmee'nin gelecekte vampirler için tehdit oluşturduğunu öne sürerek savaşmak isteyecektir ancak Alice, bu bulduğu varlıklar sayesinde bu düşüncesinin yanlış olduğunu ispatlayacaktır.






Sonunda Volturi'ler gelecek, onlarla karlı bir ovada buluşacaklar ve Aro'ya gerçekleri anlatacaklar ancak Aro, her şeye rağmen bu aile ile savaşmayı istemektedir. 

Bunun üzerine alana Alice gelecek ve Aro, insanlara dokunup onların zihinlerini okuyabilme özelliğine sahiptir, bu özellik ile Alice'in gelecekte gördüğü olayları izleyecektir ve bu görü de, kendisinin az sonra savaşacağını ve savaşta kendi ordusu ile birlikte öleceğini görecektir.

Bunu gördükten sonra korkacak ve savaşmaktan vazgeçecek, geri dönüp gideceklerdir. Bütün tehlike bittikten sonra ailece bunun tadını çıkaracaklar ve Alice gelecekte Renesmee, Bella, Jacob ve Edward ile ilgili çok güzel şeyler yaşayacaklarını görecek, sonrasında Bella ve Edward'ın bir kırda ve çiçeklerin içinde romantik anlar yaşamasından sonra film son bulacaktır.

Stephenie Meyer'ın Alacakaranlık roman serisinin Melissa Rosenberg tarafından senaryolaştırıldığı Alacakaranlık Efsanesi'nin son filmi, oldukça romantik, yer yer aksiyon sahnelerinin olduğu, yeni vampirler ve özelliklerini göreceğiniz, romantik dram ve fantastik gerilim filmidir.