Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Arınma Gecesi 2: Anarşi - The Purge: Anarchy - Amerika Sokaklarında Yaşanan Kaos ve Anarşi Gecesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 2: Anarşi - The Purge: Anarchy

Oyuncular; Frank Grillo, Carmen Ejogo, Zach Gilford
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, şimdi de Amerika'da yıllık düzenlenen Arınma Gecesinde sokaklarda yaşananları ve bu sırada dışarıda kalmış olan 5 kişinin yaşadıkları gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Arınma gecesine saatler kala başlayan film, kızı ve babası ile yaşayan Eva'nın işinden evine dönmesi ve bu sırada dışarıda marketten alış veriş yaptıktan sonra arabalarını bozan arınmacıların yüzünden sokakta kalan Shane ve Liz'in görüntüleri ile devam etmektedir. Eva'nın babası hastadır ve yoksul olan bu aile geçim sıkıntısı yaşamaktadır.





Arınma gecesinde odasında yalnız kalmak isteyen hasta babası, gece başladığında dışarı çıkacak ve arınma gecesi için hasta ve yaşlı insanları para karşılığında öldürmek isteyen zengin ailelerin evine gidecektir.

Ölümünden sonra kızına ve torununa para verilmesi için kendi canını bu gecede, böyle canice bir yöntemle feda edecektir. Aynı zamanda dışarıda arabaları bozulan ve peşlerinde onları markette gören arınmacıların olduğu Liz ve Shane ise, tanıdığı kişileri, taksileri aramalarına rağmen yardım bulamayacaklar ve gece başladığında dışarıda kalmak zorunda olacaklardır. Ve gece başlamadan önce onları takibe alan arınmacılar vardır. 

Bu sırada Çavuş olarak adlandırılan ve trafik kazasında oğlunu bir alkollü sürücü yüzünden kaybetmiş bir baba, bu sürücünün evine gidip O'nu öldürmek istemektedir, bu yüzden arınma gecesini beklemiştir ve gece başlayınca silahları ile birlikte arabasına binerek yola çıkmıştır. Eva ve Cali, evlerinde babalarının durumuna üzülürken, birden kapıları silahla parçalanacak ve içeriye apartman görevlisi girecektir. Apartman görevlisi, arınmak istemektedir ve onlara saldırmak üzere iken, evlerinin önüne bir tır gelecek ve içinden elinde silahlı insanlar inecek ve apartmanlarına gireceklerdir.





Apartmana giren bu askerler, Eva'nın evine gelecek, apartman görevlisini silahlarla öldürecekler ve bu sırada saklanan Eva ve kızını alıp yaka paça tıra bindirmeye çalışacaklardır.

Dışarıda Eva ve kızının askerler tarafından tıra bindirildiğini görev Çavuş, bu duruma dayanamayıp onlara yardım edecek ve bütün askerleri öldürüp, Eva ve kızını kurtaracaktır. Bunlar yaşanırken Çavuş'un arabasına boş olduğu için Liz ve Shane binecek ve sonrasında hepsi aynı arabanın içinde arınmacılardan kaçmaya ve bu sırada tanışmaya başlayacaklardır. 

Artık geceyi dışarıda geçirmek zorunda olan bu beş kişinin, önce arabaları bozulacak, arabaları bozulunca bir tanıdıklarının evine gitmeye çalışacaklar, bu sırada yolda kendilerine bir çok katil, saldırgan, delirmiş insanlar saldıracak ve onların elinden kurtulup bir şekilde arkadaşlarının evlerine gideceklerdir. Burada evin sahibi olan iki kardeş birbirlerini kıskançlık yüzünden öldürmeye başlayacak ve bu evden de çıkmak zorunda olan Çavuş, Liz, Shane, Eva ve kızı, sonrasında peşlerinde tır kullanan askerlerin olduğunu göreceklerdir. Tırların içindeki insanlar devlet kurumlarında çalışan görevlilerdir ve insanları belirledikleri programa göre öldürmektedirler.






Çavuş'un anne ve kızı kurtarması sırasında yaraladığı görevli, onlardan intikam almak için peşlerindedir.

Onlardan kurtulan beş kişi, sonrasında Liz ve Shane'in peşine takılan maskeli arınmacılara yakalanacaklar ve onlarda bu beş kişiyi zenginlere para karşılığında satacaktır.

Zenginler bu çaresiz insanları av alanı olarak hazırladıkları bir arenaya sokarak, içeride büyük paralar karşılığında insanları avlama yöntemi ile öldürmektedirler. İçeriye atılan beş kişi bir yerlerde saklanacak, Çavuş onlardan ayrılıp avcı olan zenginlerin bir çoğunu öldürecek ve bu sırada zenginlerin bu mekanını arınma gecesi karşıtları insanlar basacak ve herkesi kurtarıp, zenginleri öldüreceklerdir. Bu olay sırasında Shane ölecek, Liz bu acının üstüne arınmak isteyecek, Eva, kızı ve Çavuş dışarı çıkıp, Çavuş'un intikam almak istediği yere gideceklerdir. Çavuş, arınma gecesinin bitmesine dakikalar kala evine girdiği adamı hırpalayacak ama öldürmekten vazgeçecektir. Dışarı çıktığında ise tırın içindeki ve intikam almak isteyen görevli Çavuş'u vuracaktır. Tam Çavuş'u öldürmek üzere iken görevliyi evin içinde öldürmediği adam öldürecektir ve sonrasında arınma gecesinin bitiş sirenleri çalacaktır. Yaralanan Çavuş'u hemen hastaneye götürecekler ve film böylelikle son bulacaktır.

Oldukça gerilim dolu sahnelerin olduğu, arınma gecesinin sokaklara taşındığı ve psikopat bir sürü insanın yaptığı canice olayları izleyeceğiniz, zenginlerin sadistliğine, yoksulların çaresizliğine tanık olacağınız, serinin ikincisi olan film aksiyon, gerilim ve korku filmidir.