Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Arınma Gecesi 3: Seçim Yılı - The Purge: Election Year - Arınma Karşıtı Bir Senatör ve Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 3: Seçim Yılı - The Purge: Election Year

Oyuncular; Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, Mykelti Williamson
Yönetmen; James DeMonaco
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, arınma gecesinde suikasta uğrayan arınma karşıtı olan senatörün, koruması ile birlikte sokakta kalması sonucunda yaşadıkları gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Arınma gecelerinde ailesini bir katil tarafından canice işkenceler ile kaybeden Charlie, bu olay sonrasında kendisini arınma gecelerinin bitmesi üzerine çalışmalara vermiştir ve arınma karşıtı olan bir partide senatör olmuştur. Senatörün partisi anketlerde ilk sıralarda yer almaktadır ve bu durum arınmacı partileri oldukça tedirgin etmektedir.





Bunun üzerine bu seneki arınma gecesinde bürokratlar üzerinde olan yasakları kaldırmışlardır ve arınmacı hükumetin maksadı, kendi çıkarlarına ters olan bütün politikacıları öldürmektir ve bu listenin en başında Charlie gelmektedir.

Charlie'yi bundan önceki bölümde sokaklarda insanları koruyan Çavuş Leo korumaktadır ve arınma gecesinde senatör evinde olacaktır. Senatörü öldürmek istediklerini bilen Leo, kimseye güvenmemektedir, bu yüzden sadece kendisinin bildiği gizli kaçış yolları hazırlamıştır. Arınma gecesinde senatörün evinin çevresinde nişancılar, kapısında korumalar ve içeride kameralarla izleyen güvenlik görevlileri varken senatör Charlie'nin kendi adamlarından biri onlara ihanet edecek ve arınma destekçileri olan partinin askerleri bütün korumaları öldürüp içeriye girecektir. 

Bu saldırının son anda farkına varan Leo, Charlie'yi de alıp, odasının altından hazırladığı özel kaçış bölümünden dışarıya çıkacaklardır ve geceyi birlikte dışarıda geçirmek zorunda kalacaklardır. Yine dışarıda bir sürü psikopat arınmacı insanları öldürmektedirler, hatta bu sefer yurt dışından sırf arınma için gelen insanlarda vardır ve bunlar Charlie ve Leo'yu yakaladıkları bir sırada, tam öldürmek üzereler iken onları Joe ve Marcos isminde iki marketçi kurtaracaktır.





Bu marketçiler dükkanlarını arınmacılardan korumak için nöbet tutmaktadırlar ve uzaktan senatörü tanıyınca yardım etmişlerdir.

Markete giren Charlie, Leo, Marco ve Joe, sonrasında markete psikopatlaşmış lise kızlarının saldırması sonucunda, dışarıda özel ve güvenli bir araba ile arınmacılara yardım eden arkadaşları Laney'i arayacaklar ve yardıma gelen Laney, dışarıdaki psikopat kızların hepsini öldürecek, senatörü ve diğerlerini alıp güvenli bölgeye götürecektir. 

Ancak kaçış sırasında yaralanan Leo'nun içindeki kurşunda takip cihazı vardır ve onların yerini bulan askerler, helikopterlerle ateş açacak, kurşunda takip cihazı olduğunu fark eden Leo, sonrasında kurşundan kurtulup askerleri atlatacaklardır. Bu sırada dışarıda bir çok katilin, psikopatın öldürme görüntülerini görecekler, ardından arınmacı karşıtlarının insanlara yardım ettiği güvenli bir bölgeye gideceklerdir. Burada doktorlar ve yardım ekibi mağdur olan insanlara yardım etmektedir ve silahlı arınma karşıtı olan direnişçilerde vardır.






Senatör belirli bir süre burada kaldıktan sonra devletin tırları, özel ekibi ile bu güvenli bölgeye saldırmaya gelecek ve senatörü yine geldikleri araba ile başka yere götürmeye çalışacaklardır. Ancak bu sırada arabalarına çarpıp senatörü kaçıracaklar ve kaçıranlarda arınmacıların partisinin başkanı olan rahibin adamlarıdır.

Senatörü bir kilisede yapılan arınma ayinine kurban olarak götürmektedirler. Aynı zamanda arınma direnişçi grubu da bu kiliseye önceden hazırlanmış bir şekilde saldırı yapmayı planlamaktadırlar. Charlie, kaçırıldıktan sonra Leo'da direnişçi gruba katılacak, kiliseye girecekler, bu sırada kilisedeki arınmacılar senatörden önce bir kişiyi kurban edip ayin yapacaklar, Amerika'nın yeni kurucuları olarak adlandırılan psikopat yönetici tayfası, tam senatörü kurban etmek üzereler iken direnişçi grup içeri girecek ve hepsini öldüreceklerdir.

Sadece parti liderini hayatta bırakacaklardır, bunun sebebi ise suçun Charlie'nin üzerine kalmaması ve bu durumun seçimleri etkilememesi içindir. Saldırı sonrasında kilisede tutsak alınmış ve öldürülmeyi bekleyen bir çok insanı da kurtaracaklar, bu sırada Leo ölecek ve arınma gecesi böylelikle son bulacaktır. Aradan iki ay geçecek ve senatör Charlie, seçimi kazanıp arınma gecelerini sonlandıracaktır. Böylelikle film son bulur.

Arınma gecesinin yine sokaklarda yaşandığı, katil, psikopat, akli dengesini kaybetmiş bir çok insanın yasal özgürlüğü olduğunda neler yapabileceklerini ve arınmacı liseli kızların ibretlik hallerini izleyeceğiniz, kan ve aksiyon dolu görüntüleri ile serinin üçüncüsü olan film, aksiyon, gerilim ve korku filmidir.