Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Eylül 2019 Salı

Sinema: Arınma Gecesi 4 - İlk Arınma Gecesi - The First Purge - Arınma Gecelerinin Ortaya Çıkış Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arınma Gecesi 4 - İlk Arınma Gecesi - The First Purge

Oyuncular; Y'lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade
Yönetmen; Gerard McMurray
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, Arınma Gecesinin ilk nasıl başladığını ve ilk sefer için bir ada halkının bu deneye tabi tutulmasından sonra yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Amerika'da toplum düzeni bozulmaya başladığı ve sokaklarda insanların gösteriler yaparak kaos ortamı oluşturdukları bir zamanda, silah lobilerinin desteği ile A.Y.K.A isminde bir parti kurulur ve bu destek sayesinde diğer partilerden fazla oylar alarak hükumeti yöneten parti olurlar. Açılımı ''Amerika'nın Yeni Kurucu Ataları'' olarak adlandırılan bu yönetim kadrosu, Dr. Updale isminde bir toplum psikolojisi uzmanının fikri olan bu arınma olayını, Amerika'nın bir adasında deneyerek, olumlu sonuçlar alırlar ise bütün ülke çapında her sene bu uygulamayı başlatmayı planlamaktadırlar.





A.Y.K.A. 'nın maksadı yoksul ve bakıma muhtaç insanları yok ederek, kendi sırtlarındaki yükü azaltmaktır ve bunun için en iyi çarenin arınma gecesi olduğunu düşünmektedirler.

Adada yaşayan suçlular ve suça meyilli olan insanlarla görüşerek, onların gece boyunca arınma eylemini yapmaları için para teklif edecekler, adadaki yaşayan insanlarında başka şehirlere çıkmasını önlemek içinde bu insanlara da kalmaları karşılığında para teklif edecekler ve adanın halkının çoğu yoksul olduğu için bu paralar karşılığında suçlular arınmayı kabul edecek, ada sakinleri de adada kalmayı kabul edeceklerdir.

Kimileri bu uygulamaya karşı çıksa da, hükumetin kararını uygulamak zorunda kalacaklardır. Gece başlamadan önce adanın başa bela serserisi olan İskelet lakaplı psikopat, yetkililerle görüşmüş ve öldürdüğü insan kadar para alacağını öğrenmiştir. Bu durum O'nun hoşuna gitmiştir ve hatta henüz arınma başlamadan bile Isaiah isimli bir gencin yüzünü jiletle kesmiştir. Bu olay sonrasında Isaiah, İskelete kinlenecek ve arınma gecesi için O'nu öldürmek üzere sokaklarda olacaktır. Aynı zamanda bu gece de Isaiah'ın ablası ve adanın halkının bir çoğu kilisede sabahlayacaklardır. 




Birde adada uyuşturucu baronluğu yapan ve Isaiah'ın ablası Nya'dan hoşlanan Dmitri'de arınma gecesine karşıdır ve bu geceyi kendi mekanında geçirmeyi planlamaktadır. 

Gece başladıktan sonra arınmacılar, yetkililerin onların yaptıklarını izlemek için verdiği lensleri takacaklar ve dışarı çıkacaklardır. İlk önce İskelet, bankamatikle uğraşan birini öldürecektir, sonra arınma gecesi için dışarıda parti düzenleyen ve kimseleri öldürmek gibi derdi olmayan insan gruplarının arasına girip, bir çoğunu bıçaklayacaktır. 

Bu sırada İskelet'i, O'nu öldürmek isteyen İsaiah görecek ama elinde silah varken bile bunu yapamayacaktır. Sonrasında kaçıp, bir alanda saklanıp, saklanırken arınmacılara yakalanacak ve ablasından kendisini kurtarması için yardım isteyecektir. Diğer tarafta ise kendi mekanında olan Dmitri'ye, iş arkadaşları yalnızlığını gidermesi için iki tane kadın gönderecek ancak bu kadınlar O'nunla birlikte olurken Dmitri'yi öldürmek isteyeceklerdir. Sonrasında Dmitri, bu tezgahı fark edip, kadınları kendilerini gönderen adamla buluşmaya gönderip, rakip uyuşturucu baronunu ve adamlarını öldüreceklerdir.





Aynı zamanda beklediği ilgiyi bulamayan A.Y.K.A yetkilileri, adadaki insanların öldürülmesi ve Amerika'n halkının gözünün boyanması için kendi adamlarını, askerlerini maskeler taktırarak adanın sakinlerinden olan arınmacılar gibi adaya göndereceklerdir ve silahlı ve güçlü olan bu insanlar kilisedeki, evlerdeki bir çok insanı öldüreceklerdir. 

Bu sırada kiliseden çıkmış olan Nya, kardeşini bulacak, ancak İskelet onları bulup yine saldıracak, diğer taraftan Dmitri'nin arabası da kaza yapacak ve A.Y.K.A.'ın askerleri Dmitri'nin adamlarını öldüreceklerdir. 

Bunun üzerine diğer adamlarını çağıran Dmitri, bu olayın içinde A.Y.K.A.'ın olduğunu anlayıp, bütün adamlarını ve silahları toplayıp adanın halkını korumaya karar vereceklerdir. Bu sırada Nya'da kardeşi ile birlikte kiliseden kaçan bir kaç arkadaşı ile buluşup, evlerine gideceklerdir. Ancak A.Y.K.A. askerleri Nya'nın evinin olduğu apartmandaki herkesi öldürecek, bu sırada Dmitri, adamları ile kendi dostlarını kurtardıktan sonra Nya'yı kurtarmaya gidecek ama A.Y.K.A.'nın silahlı dronları bütün adamlarını yine öldürecektir. Bu saldırı sonrasında tek kalan Dmitri, Nya'nın apartmanına girecek, içerideki bir çok askeri öldürecek, askerler tam Nya'nın binasına girmek üzere iken Dmitri gelip hepsini kurtaracaktır. 





Sonrasında peşlerinden gelen yeni askeri ekip binada hepsini sıkıştıracak ve arkalarından gelen İskelet, bazı askerleri öldürecek, sonucunda kendide ölecektir. 

Ama Dmitri, sonrasında elindeki çok güçlü bomba ile geriye kalan bütün askerleri öldürmeyi başaracaktır. Bu olaydan kısa bir zaman sonrada arınma gecesinin bittiğine dair siren sesi duyulacaktır. Ve böylelikle ilk arınma gecesi deneyi yapılmış olacak, insanlar adadaki bütün kargaşanın sebebinin adanın kendi halkı ile ilgili olduğunu sanacak, A.Y.K.A. Amerika'n halkını kandıracak ve ülke genelinde Arınma Gecelerinin düzenlenmesi için gereken işlemler başlatılacaktır. Böylelikle film son bulur.

Arınma gecesinin ilk nasıl başladığını izleyeceğiniz, aslında insanların katılmadığını, bütün sorumlunun A.Y.K.A. olduğunu anlayacağınız, serinin dördüncüsü olan filmin birde dizisi vardır. Bir sezon boyunca bir arınma gecesinin anlatıldığı dizi çok daha çarpıcı görüntülere ve senaryoya sahiptir. Diğer bölümleri gibi amacına ulaşmış bir aksiyon, gerilim ve korku filmidir.