Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Demir Adam 2 - Iron Man 2 - Demir Adam Kırbaçlı Ivan'a Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Demir Adam 2 - Iron Man 2

Oyuncular; Robert Downey Jr., Don Cheadle, Scarlett Johansson
Yönetmen; Jon Favreau
Tür; Macera, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Demir Adam'ın bu seferde Stark teknolojilerine ve kurucularına düşman olan kırbaçlı Ivan ile başı derttedir ve film, Ivan ile yaşanan aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Demir Adam filminin birinci bölümünde kendisinin Demir Adam olduğunu açıklayan Tony, artık insanların karşısına özgürce Demir Adam olarak çıkmakta ve insanlar tarafından kahraman olarak anılmaktadır. Ancak kendisi ile ilgili yaptığı silahlardan dolayı mahkemeye çıkacak, burada yine haklılığını ispatlayıp, kendi Demir Adam zırhlarına el koymak isteyen hükumet yetkililerine onları vermeyecektir.





Justin Hammer ismindeki hükumet için çalışan silah sanayi yetkilisi, bu konuda Tony ile ters düşmekte, O'nun çalışmalarını kıskanmaktadır.

Bu sırada babası ölen ve bu ölümün sorumluları olarak Stark ailelerini tutan fizikçi Ivan ismindeki bir adam, kendisine yüksek enerji ile çalışan bir kırbaçlı sistem yaparak Tony'e saldırmayı planlamaktadır. Tony, katıldığı bir davetten sonra hazırlanmış araba yarışına katılacak, ve bu yarışa gelen Ivan, Tony'nun arabasını kırbacı ile parçalayacak ve kendisine yetiştirilen robot adam zırhını giyen Tony, zırhını giydikten sonra Ivan'ı etkisiz hale getirecektir ve polisler O'nu tutuklayıp hapse atacaklardır. 

Ancak Tony'nin karşısına Ivan'ın bu çıkış halinden etkilenen Justin Hammer, Ivan hapiste iken O'na yardım edecek, hapisten çıkmasını sağlayacak ve birlikte çalışmayı isteyecektir. Bunun üzerine Ivan, Justin için istediği şekilde asker robotlar üretmeye başlayacak ve Justin, Amerikan hükumetine kendini ispatlamaya ve Tony'e olan kıskançlığını tatmin etmeye çalışacaktır. Ancak Ivan, Justin'in istediği gibi robotları ayarlamamış, uzaktan kendisinin kontrol edebileceği şekilde hepsini düzenlemiştir.





Diğer tarafta SHİELD yetkilileri Demir Adam'ın yaptıklarını öğrenmiş, hem kendisini dizginlemek hemde Yenilmezler üyesi olup olmayacağını anlamak için, yanına casus Romanoff'u çalışan olarak göndermişlerdir.

Sonrasında SHİLED'ın başkanı Nick Fury, Tony ile tanışacak ve kendisine babası ile ilgili özel bilgiler verecektir. Tony'nin babasının kendisini sevmediğini düşünmesinin yanlış olduğunu anlayan Tony, babası sayesinde kendi göğsündeki reaktörü yenileyebilecek ve bu sayede ölümden kurtulacaktır. Aslında uzun zamandır, kanındaki zehirlenme yüzünden öleceğini düşünen Tony, babasının kendisine bıraktığı projeleri araştırması ile gereken elementi oluşturacak ve yaşamaya devam edecektir. 

Diğer tarafta insanlara Amerikan devleti için yaptığı robotları tanıtan Justin, bu tanıtımdaki robotların kontrolünün tamamen Ivan'da olduğunu anlayacak, tanıtım içinde Demir Adam'a ait başka bir zırhında bulunması ve bu zırhı Jim Rhodes'in kullanması üzerine olay yerine gelen Demir Adam, Jim'i tehlike konusunda uyaracaktır.





Tüm bunların Ivan'ın bir oyunu olduğunu söyleyecek ama her şey için çok geçtir çünkü Ivan, Jım'in de zırhını uzaktan kontrol edecek ve bütün askeri amaçla hazırlanmış robotları Demir Adam'ı öldürmesi için programlayacaktır.

Aksiyon dolu bir mücadele ve kovalamaca yaşandıktan sonra Jim'in zırhının uzaktan kontrolünü casus Romanoff kapatacak ve Jim ile Demir Adam, geride kalan bütün asker robotları birlikte mücadele ederek yok edeceklerdir. Ancak bu mücadele sonrasında olay yerine kendi zırhı ile elinde elektro manyetik kırbacı olan Ivan gelecek, sonrasında Ivan'ı da etkisiz hale getireceklerdir.

Bu olay ardından SHİELD başkanı Nick, Tony ile görüşecek ve Yenilmezler için gereken özelliklerin kendisinde olmadığını söyleyerek O'nu danışman olarak kullanmak istediğini belirtecektir. Ve Tony bunu ancak mahkemede kendisini yargılayan hakimin kendisine madalya takması karşılığında kabul edeceğini söyleyerek hakimin kendisine madalya takmasını sağlayacak ve sonrasında film son bulacaktır.

Eğlenceli, Demir Adam'ın her zaman ki gibi espritüel kişiliğinin fark edildiği, içerisinde Romanoff'un da bulunduğu, Demir Adam serisinin ikinci filmi olan film macera, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.