Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Demir Adam 3 - Iron Man 3 - Demir Adamın Son Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Demir Adam 3 - Iron Man 3

Oyuncular; Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle
Yönetmen; Shane Black
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Demir Adam'ın şimdide yapı olarak kendisinden çok daha güçlü özellikleri olan ve kendisi gibi insanlar oluşturarak terör eylemleri ile ülkeyi tehdit eden, Mandarin kod adlı bir meta insanla başı derttedir. Film, Demir Adam'ın Mandarin'e karşı verdiği mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Tony Stark yıllar öncesinde bir İsviçre seyahatinde düzenlenen partiye katılmıştır ve burada Aldrich Killian ve Maya Hansen isimli şahıslarla bazı ilişkileri söz konusu olmuştur. Aldrich'e katıldığı davetin olduğu binanın çatısında randevu verip gitmemiş, Maya'yı da bir gecelik ilişkisinden sonra terk etmiştir.






Yıllar sonra bu iki kişi birlikte insanları çok daha güçlü yapabilecek bir proje bulacaklar ve bu projenin uygulandığı insanlar, içlerinde yanardağ gibi alevli lavların bulunduğu bir meta insana dönüşeceklerdir.

Aldrich, bunu kendi üzerinde denemiş ve sonrasında kendisi gibi olması için bir çok kusurlu insanı bularak, onlar üzerinde de bu projeyi uygulayarak, kendisi için çalışan ordular oluşturmuştur.

Ve Aldrich, Mandarin kod ismi ile piyon olarak uyuşturucu bağımlısı bir tiyatrocuyu kullanarak Amerika Devletini ve başkanını terör eylemleri yaparak tehdit etmeye başlamıştır. Aldrich'in hedeflerinden biride Tony Stark ile iş birliği yaparak, kendi buluşu olan bu meta insan oluşturan projeyi halka yaymaktır. Bunun için Tony'nin şirketlerinin başında olan Pepper ile görüşmeye gider ancak Pepper, projenin tehlikeli olduğunu düşündüğü için kabul etmez. Bu gelişlerinden şüphelenen ve kendisini takip etmeye başlayan Tony'nin şirketinde güvenlik müdürü olarak çalışan Happy Hogan, takip sırasında, aynı zamanda yanlış çalışması sonucunda bomba etkisi yaratan bu meta insanların patlaması yüzünden yaralanacak, hastaneye kaldırılacak, Tony'nin çok yakın arkadaşı olduğu için Tony, bu duruma çok sinirlenecek ve bunu Mandarin'in yaptığını düşündüğü için O'na ekranlardan rest çekip, kendi yaşadığı evinin adresini verip erkekçe düelloya davet edecektir.






Bu sıralarda kendi demir adam zırhlarını uzaktan kontrrol etme özelliği ile uğraşan Tony'nin evine Maya gelecek, Maya, O'nunla iş birliği yapma bahanesi ile Mandarin'in planlarını uygulatmak isteyecek ancak bu sırada Mandarin Tony'nin evini helikopterle ateş altında tutacaktır ve içeride olan Pepper ve Maya'yı kurtaran Tony, zırhını giyerek olay yerinden uzaklaşacaktır.

Gittiği yerde zırhının şarjı biten Tony, orada bir çocukla arkadaşlık edecek ve Mandarin ile mücadele etmenin yollarını arayacaktır. Aynı zamanda Tony, panik atak rahatsızlığı yaşamaktadır, bu durum ara ara başına bela olmaktadır ve bu sırada Mandarin'in adamlarına yakalanarak tutsak alınacaktır. 

Mandarin ise diğer tarafta Pepper'ı kaçıracak, O'nu da meta insan yapmaya çalışacak, aynı zamanda James Rhodes'in kullandığı Demir Adam zırhını da ele geçiren Mandarin, bu zırh sayesinde Amerikan başkanını da kaçırarak, kendi işlerini organize ettiği gemisine getirecektir. Tony ise, şarj olmasını beklediği Demir Adam zırhı sayesinde tutsak edildiği yerden kurtulacak ve kendi tasarladığı diğer bütün Demir Adam zırhlarının da olay yerine gelmesini sağlayacak, bütün zırhlarla birlikte gemideki meta insan ordusu ile savaşacaklardır.








Ve sonunda gerçek Mandarin'nin kendi olduğunu açıklayan Aldrich ile karşı karşıya gelen Tony, tam bu mücadelede yenilmek üzereyken, öldü sandığı Pepper, alevlerin içinden meta insan olarak ortaya çıkar ve Aldrich'i bu yeni güçlü hali ile yok eder.

Sonrasında başkanda, Tony'de kurtulacak ve Pepper'ı eski haline getireceğini söyleyerek olay yerinden ayrılacaklardır. Ardından zaman geçecek ve Tony, göğsündeki şarapnel parçalarının kalbine gitmesini engelleyen reaktörü ameliyat ile çıkarttıracak ve bütün Demir Adam zırhlarını da iptal edecektir. Böylelikle film son bulur.

Bir çok Demir Adam zırhlarını göreceğiniz, bolca aksiyon sahnelerinin olduğu, filmin sonunda Tony'nin artık Demir Adam işlerini bıraktığı gibi bir izlenim vermesi ile sanırım Demir Adam filmlerinin sonuncusu diyebileceğimiz ve Marvel yapımlarından biri olan film, aksiyon ve Fantastik bilim kurgu filmidir.