Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 - How to Train Your Dragon 2 - Berk Adası'nda Ejderhalarla Yaşayan Vikinglerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 - How to Train Your Dragon 2

Oyuncular; Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler
Yönetmen; Dean DeBlois
Tür; Aksiyon, Macera, Komedi, Aile, Animasyon

Konusu; Berk Adası'nda ejderha ve vikinglerin birleşmesinin üstünden beş yıl geçmiştir ve adada tam bir barış ve huzur atmosferi hakimdir. Berk Adası'nda ki bu güzel ortamı Dragon isimli bir ejderha avcısı bozacak ve Hıçkırık, bu bölümde öldüğünü sandığı annesine kavuşacaktır.

Özeti; Berk adasında artık insanlar ve ejderhalar barış içinde yaşamaktadırlar. Bütün vikinglerin kendilerine ait bir ejderhaları vardır ve adada ejderha yarışları yapılmaktadır. Hıçkırık, gecenin öfkesi ile uçuş turları yaparken, Dragon isimli ejderha avcısı için çalışan bazı korsanlar görecektir ve bu korsanlar ejderhaları yakalamak isteyecektir.








Sonrasında bu korsanlardan kurtulup, durumu babası Zebellah'a anlatacak, önlem almaları gerektiğini söyleyecek, Dragon'u tanıyan babası adanın bütün ve giriş çıkışlarını kapatmak isteyecek ancak bu sırada Hıçkırık, Gecenin Öfkesi ile kaçıp Dragon'u bularak konuşmaya gidecektir.

O'nunla konuşup, ejderhaları rahat bırakmasını söylemek isteyen Hıçkırık, gökyüzünde bulutların üzerinde uçarken O'nu başka bir ejderha binicisi yakalayacak ve yere düşen Gecenin Öfkesi'ni de alarak, kendi yaşadıkları yere götürecektir. 

Hıçkırık, kendisini kaçırtan kişi burada maskesini çıkarınca bu kişinin yıllar önce öldüğünü sandığı annesi olduğunu görecek ve annesinin de iyi bir ejderha binicisi ve dostu olduğunu öğrenecektir. Aynı zamanda çevresi buzlarla kaplanmış, özel olarak korunan bir adada yaşamaktadırlar ve adada birde dev boyda Alfa ejderha vardır. Bütün ejderhalar O'nun söylediklerini yapmaktadır ve burada yüzlerce ejderha vardır. Bu manzarayı gören Hıçkırık, çok sevinecek ve annesi ile birlikte dünyaya ejderhaları sevdirmek için çalışacaklarına dair konuşmalar yapmaya başlayacaklardır. Birlikte dünyayı daha iyi bir yer haline getirebileceğini düşünen anne ve oğlu, bu sırada Hıçkırık'ın peşinden gelen babası Zebellah'ı göreceklerdir. 








Zebellah, Hıçkırık'ı bulmak için geldiği bu adada, öldüğünü sandığı eşini görecek, duygu yüklü anlar yaşandıktan sonra bulundukları adaya Dragon, ordusu ile saldırmaya başlayacaktır.

Bu saldırı öncesinde Hıçkırık'ı arayan arkadaşları Dragon'un yanına gitmişlerdir ve Dragon, onları ve ejderhalarını tutsak almıştır. Alfa'nın bulunduğu adaya gelen Dragon ve ordusu ile Hıçkırık ve annesinin tarafında olan ejderhalar arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacak, ejderhaların özel güçlerini ortaya koyduğu bir savaş alanına dönen adanın içinden Alfa çıkacak, bu sırada Dragon'un verdiği komutlara göre davranmaya alıştırılmış başka bir Alfa ejderhası da ortaya çıkacak ve iki dev boyda Alfa ejderhaları kavga etmeye başlayacaklardır. 

Bu kavga sonucunda Dragon'un yönettiği Alfa kazanacak ve bütün ejderhalar, bu Alfa'nın kontrolü altına geçecektir. Bu olay sırasında Gecenin Öfkesi'nin de kontrolünü alan Alfa, O'na Hıçkırık'ı öldürmesini söyleyecek ancak Hıçkırık'ı korumak için babası Zebellah, önüne atlayacaktır ve bu savaşta ölecektir. Zebellah'ın ölümünden sonra Alfa ve Dragon, bütün ejderhaları alarak Berk adasına gideceklerdir. 







Zebellah'ın cenazesini düzenledikten sonra annesinin bulunduğu adada kalan Hıçkırık ve arkadaşları, Alfa'ların bebek ejderhaları yönetememesi yüzünden adada kalan bebek ejderhalara binerek Berk adasına gideceklerdir.

Buradaki Alfa ejderha ve Gecenin Öfkesi'nin üzerine binmiş Dragon ile mücadele edecekler, Hıçkırık, kendi yöntemleri ile Gecenin Öfkesi'ni Alfa'nın etkisinden kurtaracak ve artık Gecenin Öfkesi'ne Alfa etki edemez hale gelecektir. 

Bu olay sonrasında Gecenin Öfkesi, Alfa'ya karşı duracak, O'na saldıracak ve bu saldırı sonrasında kendine gelen bütün ejderhalar Alfa'nın etkisinden kurtulacaklar ve yeni Alfa olarak Gecenin Öfkesi'ni algılayacaklardır. Ve bu algı sonrasında hep birlikte Dragon'un komutlarını yapan dev Alfa'ya saldıracaklar ve bu saldırı ile Alfa kaçacaktır. Böylelikle yeni Alfa, Gecenin Öfkesi olacaktır ve 
bütün vikingler ejderhalarına yeniden kavuşacaklardır. Bu mutlu sondan sonra Hıçkırık, Berk adasının yeni lideri olarak seçilecek ve Berk adasında eskisi gibi ejderhalarla barış içinde yaşamaya devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Birbirinden eğlenceli, tatlı ve komik ejderhaların olduğu ve bu bölümde dev Alfa ejderhalarını göreceğiniz, oldukça sürükleyici senaryosu ile çeşit çeşit ejderha örneklerini zevkle izleyeceğiniz, serinin ikincisi olan film macera, aksiyon, komedi, aile ve animasyon filmidir.