Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya - How To Train Your Dragon: The Hidden World - Ejderhalar Berk Adasından Ayrılıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya - How To Train Your Dragon: The Hidden World

Oyuncular; Jay Baruchel, America Ferrera, F. Murray Abraham
Yönetmen; Dean DeBlois
Tür;  Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Serinin üçüncüsü olan film, Berk adası sakinlerinin yeni bir ejderha avcısı olan Grimmel'e karşı verdikleri mücadeleyi ve sonunda ejderhaların yaşadığı kayıp dünyayı bularak, bütün ejderhalarını bu yaşam alanına göndermelerini konu almaktadır.

Özeti; Berk adasında yaşayan vikingler, artık ejderhalarla yaşamaya çok alışmış, ejderhalar onların yaşamlarının bir parçası olmuştur. Yine ejderha avlayan insanlardan elleri geldiğince ejderhaları kurtarıp adalarına getirmektedirler ve bu son kurtardıkları ejderhalar, Grimmel isminde bir ejderha avcısının ejderhalarıdır ve gemide saklandığı için göremedikleri bir ejderha kalmıştır, oda Işığın Öfkesi'dir.






Işığın öfkesi, gecenin öfkesinin beyaz renkli olanıdır ve dişisidir. Ve ejderhalarının kurtarıldığını öğrenen Grimmel, Berk adasına Hıçkırık'ın yanına gidecek ve O'ndan Gecenin Öfkesi'ni ve bütün ejderhaları isteyecektir. 

Bunu kabul etmeyen Hıçkırık, sonrasında adadan Grimmel'ı kovacak ve Grimmel, bir plan yaparak kendisinde olan Işığın Öfkesi'ni Gecenin Öfkesi'ni yakalamak için yem olarak kullanacaktır. 

Işığın Öfkesi'ni serbest bıraktıktan sonra O'nun kokusunu alan Gecenin Öfkesi, Işığın Öfkesi'ni bulacak ve tanışmış olacaklardır. Bu tanışmadan sonra birbirlerine kur yapmaya başlayan iki ejderha, Işığın Öfkesi'nin insanlara karşı olan güvensizliği yüzünden ayrılmak zorunda kalacaklardır. Bu sırada Hıçkırık, Grimmel'dan ejderhaları korumak için Berk adasını terk etmeleri ve kendilerine çok gizli yeni bir yaşam alanı bulmaları gerektiğini düşünecektir ve Grimmel gelmeden bütün eşyalarını ve ejderhalarını toplayan vikingler, adadan ayrılacaklardır.






Hep birlikte uçarak kendilerine yeni bir yer ararlarken konaklamak için bir adada duracaklar, bu sırada onları takip eden Işığın Öfkesi ile Gecenin Öfkesi yeniden buluşacaklar ve daha önce kuyruğunda sorun olduğu için peşinden gidemeyen Gecenin Öfkesi'nin kuyruğunu yapan Hıçkırık, onları birlikte olmaları için gönderecektir.

Gökyüzüne doğru açılan bu iki sevimli ejderha, sonrasında okyanusun ortasında ve yerin altına
akan bir şelalenin içinden geçecekler ve dünyadaki bütün ejderhaların yaşadığı kayıp ejderha yaşam alanına gideceklerdir. Bu sırada yıldırım gücünü kullanmayı ve azından çıkan mor ateşin içinden geçerek ışınlanmayı öğrenen Gecenin Öfkesi, sevgilisi ile artık burada
yaşayacaklardır.

Diğer tarafta vikingler, Grimmel'ın onları takip ettiğini öğrenecek, O'na karşı durmak için Alfa olan Gecenin Öfkesi'ne ihtiyaç duyacaklar ve Astrid ile Hıçkırık, birlikte Gecenin Öfkesi'ni bulmaya gideceklerdir. Bu sırada öncesinde Grimmel'a saldıran vikinglerin arasından Ters Ceviz, Grimmel'a tutsak olmuştur ve bu tutsaklık süresince Grimmel'ı buna pişman eden Ters Ceviz'i geri bırakmışlardır. Diğer tarafta üzerinde oldukları ejderhanın iz sürmesi ile okyanusun içindeki bu kayıp dünyayı bulan Hıçkırık ve Astrid, içeri girdiklerinde bir sürü ejderha yumurtalarını, yavrularını, binbir çeşitteki ejderhaları göreceklerdir. 







Bu alan oldukça gizli ve güvenli bir ejderha yaşam alanıdır. Burada Gecenin Öfkesi'nin alfalık yaptığını görecekler ancak onları fark eden ejderhalar saldırmak isteyecek ve Hıçkırık ile Astrid'i tanıyan Gecenin Öfkesi, onları kurtarıp vikinglerin olduğu alana getirecektir.

Bu sırada peşlerinden sevgilisi Işığın Öfkesi'de gelecek ancak Grimmel, Ters Ceviz'i takip etmiştir ve O'nun sayesinde Hıçkırık'ın bulunduğu yeri öğrenecek ve uzaktan Işığın Öfkesi'ne, kendisindeki ejderhaların zehirleri ile yapmış olduğu uyuşturucudan ateşleyerek O'nu yakalayacak, ardından O'nu kurtarmak isteyen Gecenin Öfkesi'ni de aynı şekilde yakalayıp, götürecektir.

Işığın Öfkesi'nin hayatı ile Gecenin Öfkesi'ni tehdit edecek ve Gecenin Öfkesi, Grimmel'a zarar verilmeden bütün ejderhaların kendisini takip etmesini emredecektir. Bu duruma dayanamayan ve ejderhasız kalan vikingler, Hıçkırık'ın kanatlı süzülme metodu ile Grimmel'a saldıracaklar ve Gecenin Öfkesi ile diğer ejderhaları kurtarmayı başaracaklardır. Ancak bu sırada Grimmel, Işığın Öfkesi'nin üzerine binerek uyuşturulmuş bir halde kaçacak, peşinden giden Gecenin Öfkesi ile Hıçkırık, Gecenin Öfkesi'nin son öğrendiği ışınlanma ve yıldırım enerjisini kullanabilme özellikleri sayesinde Işığın Öfkesi'ni kurtaracaklar ve Grimmel'da düşerek yok olacaktır. Bu sırada Hıçkırık'ı da düşmekten Işığın Öfkesi kurtaracak ve sonrasında bütün ejderhaların asıl vatanlarının gördükleri kayıp dünya olduğunu anlayan Hıçkırık, bütün vikinglerin ejderhalarını özgür bırakmasını isteyecek ve Gecenin Öfkesi'nin liderliğinde hepsi kendi yaşam alanlarına gideceklerdir.






Aradan yıllar geçecek, Hıçkırık ile Astrid evlenecek, iki tane çocukları olacak ve bir gemi seyahatinde çocuklarına ejderhaları anlatırken, denizin ortasında küçük bir adada Gecenin Öfkesi'ni ve eşi Işığın Öfkesi'ni göreceklerdir. Yanlarında olan 3 tanede ejderha bebekleri ile gökyüzünde hep birlikte uçup özlemlerini giderecekler ve film böylelikle son bulacaktır.

Oldukça renkli, sevimli, eğlenceli ve komik ejderha görüntülerini izlemekten zevk alacağınız, Işığın Öfkesi isimli, Gecenin Öfkesi'nin beyaz renkli olanı ve dişisi ile tanışacağınız, sürükleyici ve macera dolu konusu ile serinin üçüncüsü olan film, aile, macera ve animasyon filmidir.