Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Gizli Takıntı - Secret Obsession - Hafızasını Kaybeden Bir Kadının Kocasının Yerine Geçen Bir Adam ve Gelişen Olaylar... / Konusu, Özeti, Afişler

Gizli Takıntı - Secret Obsession

Oyuncular; Brenda Song, Mike Vogel, Dennis Haysbert
Yönetmen; Peter Sullivan
Tür; Suç, Polisiye, Dram, Gerilim

Konusu; Film, Jennifer isminde bir kadını hastalıklı bir şekilde takıntı yapmış olan bir adamın, Jennifer'ın hafızasını kaybetmesine neden olacak bir kaza yaşamasından sonra kocasının yerine geçmesini ve bir çok kişiyi öldürmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, Jennifer'ın kaza yapmadan önce kendisini kovalayan eli bıçaklı bir katilden kaçması ile başlamaktadır ve sonrasında kendisine araba çarpan Jennifer'ın hastaneye kaldırılması ile devam etmektedir. Hastanede tedavi gören Jennifer'ın yanına aynı gece Russell ismindeki kocası gelecektir ve Jennifer, kendine geldiğinde bir çok şeyi hatırlamayacaktır. 






Aynı zamanda kocası Rossell'ı da hatırlamayan Jennifer'a Russell, kendileri ile ilgili anılarını anlatacak, fotoğraf albümlerini gösterecek ve kocası olduğuna, O'nunla geçmişte yaşanmış güzel bir hayatı olduğuna inandıracaktır.

Jennifer, hastaneden taburcu olunca O'nu Rossell, evlerine götürecek ve eski hayatlarına devam etmesini sağlamaya çalışacaktır. Ancak Jennifer, ara ara bir şeyleri hatırlamaktadır ve hatırladığı şeyler şu an yaşadığı şeylere ters gelen olaylardır. Rossell, O'na ailesinin geçen senelerde bir yangında öldüğünü, arkadaşlarının tatilde olduğunu söyleyecek ve tanıdıklarının Jennifer ile görüşmesine engel olacak, bu durum Jennifer için artık şüphe uyandırmaya başlayacaktır. 

Aslında Jennifer'ın kocası olarak hastaneden O'nu alan kişi gerçek Russell değildir, filmin başında kendisini kovalayan bıçaklı katil, kocası kılığına girmiştir, Jennifer'ın hafıza kaybından faydalanarak kendisini kocası gibi tanıtmıştır. Resimleri fotoshoplarla düzenlemiştir, Jennifer'ın ailesini öldürmüş, olay gecesi de gerçek Russell'ı öldürmüştür. Aslında Jennifer ile Russell'ın çalıştığı şirkette çalışmış, Jennifer'dan hoşlanan Ryan ismindeki bu adam, Jennifer'ı da öldürmek istemiştir ancak kaza sonrasında Jennifer hafızasını kaybedince, O'nunla birlikte olmak için bir umut görmüş ve bu oyunları düzenlemiştir.







Hatta gerçekleri bilen bir tanığı da öldürecek, evlerinin bahçesine gömecektir. Ve Ryan, evde yokken, Jennifer evi araştıracak, fotoğraflardaki fotoshopu görecek, sonrasında bilgisayardaki gerçek kocasının resimlerini bulacak ve kaçmak isterken, aynı zamanda bacağından yaralı olan Jennifer, yere düşecek ve bahçede gömülmüş insan cesedinin elini görecektir. Bu sırada Ryan gelecek ve Jennifer'ın kafasına taş ile vurup, bayıltıp eve götürecektir.

Bu sırada kendine gelen Jennifer, gördüklerini söyleyecek, O'nun gerçek kocası olmadığını belirtecek ve bunun üzerine Ryan, Jennifer'ı yatağa bağlayacaktır. Diğer tarafta bütün bu olaylar olurken, kazayı ve Jennifer'ın başına gelenleri araştıran dedektif Frank, bu durumdan şüphelenmiştir ve araştırmaları sırasında Jennifer'ın ailesinin öldürüldüğünü ve kaza gecesi olay yerinde olan beyaz kamyonetin Ryan'a ait olduğunu, Jennifer ve Rossell'ın çalıştığı şirkete giderek Ryan'ın Rossell kılığına girdiğini öğrenmiştir. 

Bu bilgiler üzerine onları arayan dedektif, sonunda evlerine ulaşacak, Ryan dedektifi kapıdan içeri aldıktan sonra O'nu da bayıltıp bir dolabın içine kapatacaktır. Sonrasında Jennifer, evden kaçmayı başaracak, bu sırada dedektifte dolaptan çıkacak, dışarıda Jennifer'ı kovalayan Ryan, tam O'nu öldürmek üzere iken dedektif buna engel olacak ve yere düşen silahı alan Jennifer, Ryan'ı öldürecektir. Bu olaylardan sonra dedektif ve Jennifer, yara alarak kurtulacaklar ve aradan belirli bir zaman geçtikten sonra iyileşen Jennifer, dedektif ile buluşacak ve kocasının şirkette iken kendisine bıraktığı duygu yüklü mektubu okuyacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Hafızasını kaybetmiş bir insanın, ailesini ve kocasını öldüren bir katil ile aynı evin içinde, ölen kocası olduğuna inanarak yaşadığı anların sahnelendiği, Netflix yapımı olan, dram ve gerilimin içi içe sahnelendiği, suç, polisiye, dram ve gerilim filmidir.