Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Eylül 2019 Pazar

Sinema: İnanılmaz Örümcek Adam 1 - The Amazing Spider Man 1 - Örümcek Adam Kertenkele Dr. Curt'a Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

İnanılmaz Örümcek Adam 1 - The Amazing Spider Man 1

Oyuncular; Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans
Yönetmen; Marc Webb
Tür; Macera, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, kendisini örümcek ısırması sonucu üstün özelliklere kavuşan Peter Parker isminde bir gencin, sonrasında yaptığı deneyler yüzünden dev bir kertenkeleye dönüşen bilim adamı Dr. Curt ile aralarında yaşanan aksiyon dolu mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Peter, çocukken annesi ve babası tarafından terk edilmiş, amcası ve halası ile yaşayan bir lise öğrencisidir. Okulda başarılı olmasının yanı sıra, hoşlandığı Gwen Stacy isminde bir de kız vardır. Peter, bir gün eski eşyaların bulunduğu odadayken, babasının çantasına ulaşacak ve çantanın gizli bölgesindeki notları bulacaktır.





Bu notlarda mutasyonlarla ilgili bilgiler vardır ve bunun üzerine babasının çalıştığı şirkete giden Peter, burada çalışmaları ile ilgili bilgi toplamak isterken örümceklerle dolu bir odaya girecek, burada örümceklerin iplerinden halat gücünde ip üretmeye çalışan bilim insanlarının çalışmalarını inceleyecek ve bu sırada örümceklerden biri Peter'ı ensesinden ısıracaktır.

Bu olay sonrasında dönüşmeye başlayan Peter'ın algıları açılacak, zıplamaya, tırmanmaya başlayacaktır. Bu sırada amcası ve halası tarafından merak edilen Peter, babasının çalıştığı şirketteki Dr. Curt ile görüşüp, O'na kertenkelelerin kopan kuyruklarını yeniden yaratması ile ilgili özelliklerinin başka bir türde uygulanabilmesi için gereken formülü verdiği sırada, halasını alması gerektiğini unutacak ve eve geldiğinde amcası ile tartışıp dışarı çıkacaktır.

Bu olay üzerine dışarıda O'nu arayan amcasına bir hırsız saldıracak ve öldürecektir. Amcasının ölümünden sonra her yerde sol elindeki dövme olan bu hırsızı arayan Peter, yakaladığı suçluları örümcek iplerine bağlayarak polise teslim etmeye başlayacaktır. Aynı zamanda Peter, iki elinin olduğu yere Oscorp şirketinin ürettiği örümcek halatlarını fırlatabilmesi ve onlara tutunarak sallanabilmesi için özel bir sistem yapmıştır, örümcek ağlarını bu şekilde kullanmaktadır. Amcasının ölümünden sonra her yerde bu suçluyu bulup intikam almak isteyen Peter'ı artık polislerde aramaya başlayacaktır.





Ve bir gün artık aralarında bir ilişki olmaya başladığı okuldaki kız arkadaşı Gwen'in evine yemeğe gittiğinde, babasının kendisini arayan yüzbaşı olduğunu öğrenecektir.

O gece Gwen'e Örümcek Adam olduğunu söyleyecek ve polis telsizinden duyup gittiği bir köprüde, Dr.Curt'ın verdiği formül sonucunda ürettiği aşı ile kendisini kertenkeleye dönüştürdüğünü ve kendisini işten kovan patronunu arayan doktorun öncesinde bir kolu yokken, şimdi dev bir kertenkele olduğunu görecektir.

Ve Örümcek Adam, O'na engel olmak için köprünün olduğu yere gelmiştir. Burada aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra kertenkele Dr. Curt, kaçacak ve Örümcek Adam ölmek üzere olan insanları kurtaracaktır. Kendisindeki bu değişiklikten sonra bunu bütün insanlar için uygulama planları yapan doktor, Oscorp şirketinin binasının çatısında bulunan biyolojik maddeleri havaya karıştırmaya yarayan sistem ile bu kendi ürettiği aşıyı bütün insanlara hava yoluyla vermeyi düşünmektedir. Bunu yapmadan önce kendisine engel olduğunu düşündüğü Peter Parker'ı bulacak, okulunda aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler, Peter, O'nun peşinden gidecek ve yaptığı aşının antidotunu yaparak, şirketin çatısına çıkıp sistemi başlattığında, yaşanan aksiyon dolu bir çok mücadele sonrasında Gewn'in babası da çatıya gelecek ve Örümcek Adam ile yüzbaşı birlikte kertenkele Dr. Curt'a engel olacaklardır.







Ve havaya karışacak olan aşı yerine, bu aşının antidotunu yerleştirerek kertenkelenin yeniden insan haline dönüşmesine neden olacaklardır.

Böylelikle kertenkele, insan Dr. Curt haline geri dönecek ama Gwen'in babası yüzbaşı bu sırada ölecektir ve ölürken Örümcek Adam'a, kızını bu işlere bulaştırmaması için yemin ettirecektir. Bu olaylardan sonra Peter, Gwen ile görüşmeyi bırakacak, Gwen bunu babasının istediğini anlayacak ve Peter, Örümcek Adam olarak insanlara yardım etmeye devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Konu olarak ilk Örümcek Adam filmine benzeyen, sadece karakterlerin değişmiş olduğu, yine birbirinden güzel aksiyon görüntülerini izleyeceğiniz, Marvel yapımı olan film, macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.