Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Jurassic Park 2: Kayıp Dünya - The Lost World: Jurassic Park - Bir T-Rex Şehre Geliyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Jurassic Park 2, Kayıp Dünya - The Lost World : Jurassic Park

Oyuncular; Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Pete Postlethwaite
Yönetmen; Steven Spielberg
Tür; Macera, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, daha önce terk etmek zorunda kaldıkları Jurassic Park adasına yeniden giden insanların, adada dinozorlarla aralarında yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Film, Jurassic Park adasında piknik yapan bir ailenin küçük kızlarına minik dinozorların saldırmasıyla başlamaktadır. İlk filminin sonunda Jurassic Park'tan kaçarak ayrılışları arasından uzun zaman geçmiştir ve John Hammond, yine bir ekibi adaya göndermek istemektedir. Giden ekibin, bu geçen süre zarfında dinozorların ne türde bir evrimleşme sürecine girdiklerini araştırmasını istemektedir.





Bunun için Dr. Ian ile görüşen John, O'na sevgilisi Dr. Sarah'ın da bu ekibin içerisinde olduğunu ve hatta O'nun herkesten önce adaya gittiğini söyleyecektir.

Bunu duyan Ian, gitmek istememesine rağmen sevgilisinin adada olduğunu duyunca teklifi kabul eder ve ada için özel olarak hazırlanmış zırhlı araçların olduğu gemi ile adaya yolculuğa başlarlar. Bu sırada gizlice Ian'ın kızı da gemiye binmiştir ve adaya indiklerinde kızını da görecektir. 3 kişilik ekip ve gemide saklanarak gelen Ian'ın kızı ile Dr. Sarah'ı bulmak için adaya inecekler ve kısa bir gezi düzenledikleri sırada Dr. Sarah'ı, dinozor sürüsünün resimlerini çekmek üzere iken bulacaklardır. 

Sonrasında hepsi getirdikleri özel zırhlı karavana geçecekler ve burada yapılması gerekenler hakkında konuşurlarken, gökyüzünde bir çok helikopterlerin taşıyarak getirdiği araçları görecekler ve bu topluluk İncen isimli bir şirketin çalışanlarıdır. Kendilerinden ayrı olan bu şirket, adaya askerler göndermiştir ve adadaki bir çok özel tür olan dinozorları almaya gelmişlerdir. Bunun üzerine adaya inen İncen şirketi elemanları ve askerleri, biran önce işlere koyulacak ve aradıkları dinozorları kovalamaya ve yakalamaya başlayacaklardır.






Bu sırada bir T-Rex yavrusu bulacaklar ve çevresinde annesi yokken O'nu alıp kamp yaptıkları alana getirip bağlayacaklardır.

Bir çok dinozoru kafeslere kapatmışlardır ve bu durumu uzaktan gören Dr. Sarah ve Ian, buna dayanamayacaklar ve gizlice giderek bütün kafeslerin kilitlerini açarak dinozorları serbest bırakacaklardır. Aynı zamanda yavru T-Rex yaralıdır ve O'nu kucaklarına alıp kendi karavanlarına götürüp tedavi edeceklerdir. 

Bu sırada yavrusunu arayan anne ve baba T-Rex, karavanlarını bulacak, içeride yavrusunun olduğunu anlayınca, dr. Sarah ve Ian, iyileştirdikleri yavruyu ailesine geri vereceklerdir. Yavrusunu alan T-Rex'ler olay yerinden ayrılacak ama sonrasında geri dönüp karavana saldırmaya başlayacaklardır. Bu sırada içeride olan Sarah, Ian ve Tim uçurumdan düşme tehlikesi yaşayacaklar, onları kurtarmaya gelen arkadaşlarını T-Rex'ler parçalayarak yiyecek, sonrasında bir ipe tutunarak uçurumdan aşağı düşen karavanların içinden dr. Sarah ve Ian kurtulacaklardır.







Ve onları İncen şirketinin askerleri kurtaracak, sonrasında hep birlikte adanın içinde araştırmalar yapmaya ve adadan gitmenin yollarını aramaya başlayacaklardır.

Hep birlikte kamp yaptıkları bir sırada T-rex onların kampını bulacak ve bütün insanlara saldırmaya başlayacak, T-Rex'den kaçanlar bu seferde Raptor sürüsüne yakalanacak ve Raptorlar bir çok kişiyi öldüreceklerdir. 

Sonrasında Sarah, Ian, Ian'ın kızı ve Tim, kendi başlarına kaçmaya başlayacak, onları raptorlar kovalayacak ve aksiyon ve gerilim dolu yaşam mücadelesi veren ekip, sonunda raptorlardan kaçmayı başaracaklardır. Bu sırada telsizle haber verdikleri insanlar ise helikopterle gelip onları kurtaracaklardır. Ancak adada kalan İncen şirketinin askerleri hala dinozorların peşindedir ve yavru T-Rex'i uçakla ve babasını da bayıltarak gemiye almayı başarırlar. Gemi ile şehre gelmeleri sırasında baba T-rex uyanacak ve geminin içindeki bütün mürettebatı parçalayarak öldürecektir. Yavrusunu arayan T-Rex, geminin limana çarpması sonucu şehrin içine girecek ve şehrin içinde gerilim dolu bir kaos ortamı yaşanacaktır. T-Rex, şehirde bir çok insanı öldürecek ve O'nun derdinin yavrusu olduğunu bilen Dr. Sarah ve Ian, yavrusunu bulacaklar ve T-rex'in bu şekilde yeniden gemiye gelmesini sağlayarak, O'nu ait olduğu adaya yavrusu ile birlikte geri göndereceklerdir. Bu olaylardan sonra insanların, adaya gitmemeleri ve adadaki yaşamı kendi haline bırakmaları konusunda kararlar alması ile film son bulur.

Dinozorlar ile insanlar arasında gerilim dolu anların yaşandığı, T-Rex ve Raptorların birbirinden vahşice saldırma anlarını izleyeceğiniz, aynı zamanda çok güzel dinozorlar görüntülerinin sergilendiği, sizi tarih öncesi zamanlara götürecek, serinin ikinci filmi olan ve heyecanla izleyeceğiniz bir macera, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.