Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Jurassic Park 3 - Jurassic Park III - Yeni Bir Tür; Spinosaurus... / Konusu, Özeti, Afişler

Jurassic Park 3 - Jurassic Park III

Oyuncular; Sam Neill, Alessandro Nivola, William H. Macy
Yönetmen; Joe Johnston
Tür; Aksiyon, Gerilim, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, dinozorlarla dolu bir adada çocuklarını kaybeden Kirby çiftinin, Dr. Alan Grant'ı da kandırarak adaya götürmelerini ve adada çocuklarını ararlarken çeşit çeşit dinozorlarla yaşanan gerilim ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Dr. Alan Grant, bundan önceki Jurassic Park tecrübelerinden dolayı artık bu gibi adalara gitmemek konusunda çok kararlıdır ancak bir gün kendisi ile görüşmeye gelen Paul Kirby isminde bir iş adamı ve eşi, O'na çok fazla para teklifinde bulunacaklar ve sadece adanın üzerinden uçakla geçerken kendisinin rehberlik etmesini isteyeceklerdir. Bu teklifi kabul eden Dr. Grant ile asistanı Billy, 6 kişilik bir ekip ile özel bir uçağa binerek, aslında girilmesi yasaklanmış olan bu adanın bulunduğu alana gidecekler ve adanın üzerinden geçerken pilotun adaya inmeye çalıştığını gören ve buna karşı olan dr. Grant'ı bayıltacaklardır.




Kendisine gelen dr. Grant, adaya iniş yaptıklarını görecek ve bu durumu kabullenmeyip, bir an önce gitmek isteyecektir.

Bu sırada 2 ay öncesinden paraşütle adanın çevresinde uçan ve bir kaza sonucu adanın içinde kaybolan oğullarını arayan anne Amanda, elinde megafon ile oğluna seslenmektedir ve bu yüksek ses dinozorların dikkatini çekmiştir. 

Dr. Grant bunu yapmasına son vermesini isteyecek ancak bu sırada uçaktan inmiş ve gözlem yapan bir görevliye T-Rex saldıracak ve diğerleri uçak ile kaçmayı düşünürlerken, T-Rex'in çarpan kuyruğu nedeni ile hepsi adanın içine düşeceklerdir. Uçağın içinde bir ağaçta asılı kalan 5 kişiye, sonrasında dev bir Spinosaurus saldıracak, uçağın içindekiler gerilim dolu anlar yaşayacaklar ve kaçmayı başaracaklardır. Kaçarken peşlerinde olan Spinosaurus'dan kurtulduklarını düşünen ekip, sonrasında karşılarında bir dinozoru yemek ile uğraşan T-Rex'i göreceklerdir ve onların peşine takılan T-Rex, peşlerindeki diğer dinozor Spinosaurus ile karşılaşacak ve birbirleri ile kavga etmeye başlayacaklardır.




Bu kavga sonucunda Spinosaurus, T-Rex'i öldürecektir ve bu fırsatta ekipte kaçmayı başaracaklardır.

Bu kurtulmanın sonrasında Paul ve Amanda, adada çocuklarını aradıklarını anlatacaklar ve bunun üzerine Dr. Grant, sahile gitmeleri gerektiğini söyleyecektir. Sahile giderken çocuklarının uçtuğu paraşütü ve paraşütün çevresindeki kamerayı bulacaklar ve bu kamerada Eric'in adaya indiğinin görüntülerini izleyen aile, daha da umutlanacak ama bu sırada beraber uçtuğu kişinin cesedini bulacaklardır. 

Bu üzüntü sırasında Amanda bir sürü Raptor yumurtası görecek, dr. Grant bunları görünce hemen oradan uzaklaşmak isteyecek ama asistanı Billy, iki tane raptor yumurtasını çalacaktır. Bu olay sonrasında peşlerine raptorlar takılacak, Amanda, Paul ve Billy ağaca çıkarak korunacaklar ama ekibin diğer üyesini yakalayan raptorlar önce O'nu yem olarak kullanıp, ağaçtakilerin inmesini sağlayacaklardır, sonrasında ağaçtakiler inmeyince O'nu öldüreceklerdir.




Bu sırada dr. Grant'ın çevresini saran raptorlardan O'nu, adadaki aranan çocuk Eric, sis bombaları atarak kurtaracaktır.

Kaldığı iki ay boyunca adanın şartlarına alışan Eric, Dr. Grant ile birlikte ailesini aramaya başlayacaklar ve sonrasında bir araya geleceklerdir. Bu sırada Billy'nin çaldığı yumurtaların olduğu çanta dr. Grant'dedir ve kendilerini yine kovalayan Spinosaurus'dan sonra bir kuş kafesine gireceklerdir. Ve kafesin içindeki köprüden geçerlerken Eric'i bir Pterosaurus yakalayıp götürecek ve yavrularına yem olarak yuvaya atacaktır. 

Eric'i sonrasında kendisinde paraşüt olan Billy kurtaracak ve kurtarırken Pterosaurus'lar Billy'e saldırarak götüreceklerdir. Ardından Pterosaurus'lardan kurtulan dr. Grant, Paul, Amanda ve Eric, bir sal bulacaklar, sal ile denize ulaşmayı planlarlarken Paul'un uydu telefonunun sesini duyacaklar ve telefon sesinin, ekipteki diğer görevliyi yiyen Spinosaurus'un yaptığı dışkının içinden geldiğini göreceklerdir.



Telefonu bulan ekip sonrasında dr. Grant'in en yakın arkadaşı Dr. Ellie'yi arayacaklar ve bu arama sırasında kendilerine yine peşlerindeki Spinosaurus saldıracak, ancak telefonda son anda nerede olduklarını dr. Ellie duyacak ve onlara yardım göndermeye çalışacaktır. 

Bu sırada Spinosaurus'un saldırısı altında kalan ekip, aksiyon ve gerilim dolu anlar yaşadıktan sonra salın benzinini yakarak O'ndan kurtulmayı başaracaklar ve ertesi gün sahile giderken yollarını yumurtalarını arayan Raptor'lar kesecek, onlardan yumurtalarını geri alacaklar ve Dr. Grant, kendisindeki Raptor sesini çıkaran maket organ ile yardım çağrısı sesi çıkaracak ve bu yolla onlardan da kurtulmayı başaracaklardır. 

Bu olay sonrasında sahile ulaşacaklar, sahile ulaştıklarına ise kendilerini bekleyen bir asker ordusunu göreceklerdir. Bu yardımı dr. Ellie göndermiştir ve helikopterin içinde asistanı Billy'nin de ölmediğini görüp, bu sevinçle adadan ayrılacaklardır. Böylelikle film son bulur.

T-Rex'den daha vahşi olan ve hem karada hem de su içinde yaşayabilen Spinosaurus'u izleyeceğiniz, aksiyon ve gerilim dolu anların yaşandığı, serinin üçüncüsü olan film aksiyon, gerilim, macera ve bilim kurgu filmidir.