Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Jurassic Park 4 - Jurassic World, Yeni Bir Tür: İndominus Rex... / Konusu, Özeti, Afişler

Jurassic Park 4 - Jurassic World

Oyuncular; Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson
Yönetmen; Colin Trevorrow
Tür; Aksiyon, Gerilim, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Kosta Rika yakınlarındaki Pasifik kıyılarında olan Isla Nublar adasında şimdide, Jurassic World isminde bir dinozor parkı kurulmuştur ve film, bir çok insanın bu parkı ziyaret ettiği sırada dinozorların kafeslerinden çıkması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Isla Nublar adasında Simon Masrani öncülüğünde kurulan Jurassic World isimli dinozor parkındaki dinozorların hepsi, genetiği değiştirilmiş, orjinal olmayan dinozorlardır. Sürekli DNA yapıları ile oynayan bilim adamları yeni yeni dinozor türleri ortaya çıkarmaya başlamış ve son olarak da T-Rex ile Raptor'un ve bazı hayvanların DNA'larını karıştırarak İndominus Rex ismini verdikleri çok vahşi, kamufle olabilen, kendini kızıl ötesi ışınlardan saklayabilen ve T-Rex boyunda aynı zamanda raptor zekasında bir dinozor üretmişlerdir.





Çok zeki olan bu dinozor, aynı zamanda kendisine eşlik edilmesi için üretilmiş olan kardeşini de yemiştir. Yalnız başına ona özel tasarlanmış kafesinde yaşayan İndominus Rex için güvenlik önlemlerini test etmeye başlamışlardır.

Aynı zamanda ada tamamen çeşit çeşit dinozorlarla dolu ve ailece insanların gelip eğlendiği, bilgilendiği bir hayvanat bahçesi havasına girmiştir. İnsanlar özel araçlarla dinozorların arasında gezebilmektedirler ve onlara çok yaklaşmaktadırlar. Parkın yönetiminden sorumlu olan Claire'nin aynı zamanda iki tane yiğeni parka ziyarete gelmiştir. Claire, kendi işlerini hallederken onlarda parkta zaman geçireceklerdir. 

Bu sırada Claire, İndominus Rex ile ilgili daha detaylı bilgiler almak ve güvenlik açıklarını yok etmek için raptorlar konusunda uzman ve parktaki 4 raptora alfalık yapan Owen ile görüşüp, kendileri ile çalışmasını ister. Owen, İndominus Rex'in bulunduğu kafese geldiğinde içeride İndominus Rex'i göremeyecekler, kafesin duvarlarında pençe izlerini görünce, kaçtığını sanacaklar ve içeri girip bakmak isteyen Owen ve görevliler, merkezden İndominus Rex'in üzerindeki cihazdan alınan sinyale göre kafesin içinde olduğunu öğreneceklerdir.



Ve İndominus Rex, kamufle olduğu halden çıkarak içeridekilere saldırmaya başlayacaktır. Son anda Owen kaçacak ama kaçarken dışarı çıkmayı başaran İndominus Rex, artık önüne gelen her şeyi öldürmeye başlayacaktır.

Bu olay sonrasında adanın kuzey kısmını ziyaretçilere kapatacaklar ancak bu sırada adanın kuzeyinde bir aracın içinde gezen Claire'nin yiğenleri Zach ve Grey, yasak olan alanlara girecekler ve burada dinozorların arasında iken, onları İndominus Rex bulacak ve saldırmaya başlayacaktır. İleri güvenlik sistemleri ile donatılmış aracın içinden son anda kaçarak nehre atlayan çocuklar, İndominus Rex'in elinden kurtulacaklardır. Bunun üzerine yiğenlerinin kaybolduğunu öğrenen Claire, Owen ile birlikte adanın kuzeyinde onları aramaya çıkacak ve nehirden atlayarak kaçtıklarını anlayacaklardır. Sonrasında yolda öldürülmüş bir sürü dinozor görecekler ve İndominus Rex'in zevk için öldürdüğünü fark edeceklerdir.

Bu sırada Zach ve Grey, bozuk bir jip bulacaklar ve onu tamir ederek parkın merkez alanına doğru gideceklerdir. Ancak diğer tarafta İndominus Rex'i yakalayıp öldürmeye çalışan güvenlik elemanları, ellerindeki silahlar ile İndominus Rex'i kovalarlarken, İndominus Rex, kuş kafesini kıracaktır ve kırılan yerden bir sürü Pterosaurus dışarı çıkacak ve onlar parkın içindeki insanlara saldırmaya başlayacaklardır. 



Bir çok kişiyi yakalayıp havada yemeye çalışan Pterosaurus'lardan insanlar kapalı bir alana girdiklerinde kurtulacaklardır ve bu sırada parkın içindeki havuzda bulunan dev Mosasaurus'da bir çok insanı yiyerek öldürecektir. Aynı zamanda parkta çalışan bilim insanları, dinozor embriyolarını götürmekle uğraşmaktadırlar ve Vic, aslında raptorların askeri bir amaçla kullanılmasını istemektedir. 

Ve bunu isteyen Vic'in sonunu da zaten raptorlar getirecektir. Bu olaylar üzerine Pterosaurus saldırısı sırasında Claire, yiğenlerine kavuşacak ve Simon'un ölmesi üzerine yönetimi eline aldığını söyleyen Vic'in planını uygulamaya başlayacaklardır.

Vic'in planı ise, Owen'ın öncülüğünde raptorları serbest bırakmak, onların İndominus Rex'i bulmasını sağlamak, böylece raptorlarla birlikte hep beraber saldırarak İndominus Rex'i öldürmektir. Bunu kabul etmek zorunda kalan Owen, motosiklet ile yanında 4 raptor varken İndominus Rex'i bulacaklar ancak İndominus Rex'in yarı raptor olmasından dolayı raptorlar ile iletişim kuracak ve onların yeni alfası olarak onları yönetmeye başlayacaktır. Yönetilen raptorlar, kendileri ile gelen askerlere saldıracaklar ve Owen, kaçmayı başaracaktır. Owen, kaçarken bir kamyonet içinde Claire ve yiğenlerine rastlayacak, peşlerinden gelen raptorlar sonrasında onları parkın merkez alanında sıkıştıracaklardır. Raptorların arasında kalan Claire, Owen, Zach ve Grey zorlu anlay yaşayacaklar, Owen'in raptorlar ile iletişim kurarak kendini hatırlatması ile O'nu tanıyacaklar ve arkalarından gelen İndominus Rex'e saldırmaya başlayacaklardır. Bu sırada Owen'da silahla ateş etmekte ama hepsinin gücü İndominus Rex'e yetmemektedir.



Bu durumu gören Claire, kafeslerde kapalı olan bir T-Rex'in çıkmasını sağlayacak ve onu İndominus Rex'in üzerine doğru yönlendirecektir.

Sonrasında İndominus Rex ile T-Rex ve de bir raptor kavga etmeye başlayacak, aksiyon dolu kavga sahneleri yaşanacak, ama hala güçlerinin zar zor yettiği İndominus Rex'i, o sırada suyun içinden çıkan dev Mosasaurus alarak suyun içine götürüp öldürecektir. Böylelikle İndominus Rex, yok olmuş olacaktır.

Sonrasında parktan insanlar gemiler ile ayrılacak ve park kapanacaktır. Böylelikle film son bulur.

Daha önceki serilerde görmediğimiz Mosasaurus, İndominus Rex gibi yeni dinozorları izleyeceğiniz, aksiyon, gerilim ve heyecanın sürekli yaşandığı, birbirleri ile kavga eden dev dinozor görüntülerine tanık olacağınız, serinin dördüncüsü olan film, gerilim, aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.