Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Kaptan Amerika: İç Savaş, Kahramanların Savaşı - Captain America: Civil War - Birbirleri İle Savaşmak Zorunda Kalan Yenilmezler Ekibi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kaptan Amerika İç Savaş, Kahramanların Savaşı - Captain America Civil War

Oyuncular; Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson
Yönetmen; Anthony Russo, Joe Russo
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, hükumet yetkililerinin Yenilmezler ekibinin çevreye ve insanlara zarar verici hallerini dizginleyebilmek için onları kontrol altına almayı istemesi üzerine iki gruba ayrılan Yenilmezler ekibinin, aynı zamanda onlardan ailesinin ölümüne neden olduğu için intikam almak isteyen Zemo isminde bir doktor yüzünden birbirleri ile savaşmalarını konu almaktadır.






Özeti; Yenilmezler ekibinin şimdiye kadar yaşadıkları dünyayı kurtarma olaylarında çevreye verdikleri zararlar gündemde iken, bu sırada bir çatışma sırasında Wanda, patlayan bombadan Kaptan Amerika'yı korumak için yaptığı bir eylem sonucu, bir binada bu bombanın patlamasına neden olacak ve sonucunda bir çok insan ölecektir.

Artık insanlar ve hükumet yetkilileri bu durumdan rahatsız olmuşlardır ve Yenilmezler ekibine sadece kendilerinin verdiği emirleri uygulaması koşulu ile çalışmalarına devam etmelerini sağlayacak bir antlaşma imzalatmak isterler. Bu antlaşmayı imzaladıktan sonra artık Yenilmezler, her konuda yetkililere rapor vereceklerdir ve onların sorumluluklarında işlerine devam edeceklerdir. Ancak bu antlaşmayı Kaptan Amerika, Falcon, Hawkeye, Wanda kabul etmeyecek ve bu yüzden Yenilmezler ekibinden ayrılmak durumunda kalacaklardır.

Bu sırada ise Kış Askeri olan Bucky Barnes'in içine yerleştirdikleri bir cihaz sayesinde O'nu kontrol eden eski Hydra çalışanları, zamanında O'na Tony Stark'ın ailesini öldürme emri vermişlerdir ve bu görüntüleri videoya kayıt etmişlerdir. Ailesinin ölümünden sonra Yenilmezler'den intikam almak isteyen Zemo, Kış Askeri tarafından bilerek düzenlenmiş gibi bir suikast hazırlayacak, bu suikast de Kara Panter'in babası ve bir çok insan ölecektir.






Sonrasında ellerindeki bir görüntüde Kış Askeri olduğu için bu suikastın sorumlusu olarak her yerde O'nu aramaya başlayacaklardır.

Kış Askeri aynı zamanda Kaptan Amerika'nın dostu olduğu için Kış Askeri'ni yakalayıp tutsak ettikleri bir sırada Zemo tarafından kaçırılmak istenirken, Kaptan Amerika O'na ulaşacak ve olayların aslında sanıldığı gibi olmadığını anlayıp, antlaşmayı imzalamayan diğer Yenilmezler ile bu konuda mücadele vermeye başlayacaklardır.

Kış Askeri, Hydra'lıların kendisi gibi başka Kış Askerlerini de yarattıklarını ve hepsini içlerine yerleştirdikleri cihazlara söylenen komutlarla yönlendirdiklerini, bu sayede kontrol edilebilen bir robota dönüştüklerini anlatacak ve bunun üzerine Kaptan Amerika ve kendisi ile birlikte olan ekip Hydra'nın tesisine gidecek ve neler olduğunu anlamaya çalışacaklardır. Bu sırada antlaşmayı imzalayanlar olarak Demir Adam, Romanoff, Kara panter, Vision, James Rhodes, sonrasında Tony'nin konuşarak aralarına dahil ettiği Örümcek Adam ile diğer Yenilmezler ekibinin karşısına çıkacaklar ve onların arasına da Ant Man katılmış haliyle, kıyasıya ve aksiyon dolu bir mücadeleye girişeceklerdir.





Birbirlerini öldürmeden kavga etmeye çalışan Yenilmezler, bu mücadele sırasında James Rhodes'in zırhının bozulmasına ve yere düşerek ağır bir şekilde yaralanmasına neden olurlar.

Sonrasında Kış Askeri ve Kaptan Amerika, aralarından ayrılıp Hydra'nın merkezine gitmeye çalışırlar ve Romanoff, bu sırada taraf değiştirip onlara yardım edecektir. Kaptan Amerika ve Kış Askeri, aralarından ayrıldıktan sonra
hükumet yetkilileri diğer antlaşmayı imzalamayan bütün Yenilmezleri suç işlediklerini varsayarak özel geminin içinde yüzen bir hapishaneye kapatacaktır. Ancak bu sırada Demir Adam, Kış Askeri'nin gerçekten suçu olmadığını anlayacak, bütün olayların sebebinin Zemo isimli doktor olduğunu öğrenecek ve Kaptan Amerika ile Kış Askeri'ne yardımcı olmak için onların yanına gidecektir. 

Demir Adam, Kaptan Amerika ve Kış Askeri, Hydra'nın Kış Askeri ürettiği tesisine geldiklerinde, cam mekan ile korunarak içinde bulunan Kış Askerlerinin hepsinin öldürüldüğünü görürler. Zemo, onların hepsini öldürmüştür ve özel olarak korunan bir odadan, içerideki üç yenilmez ile konuşarak, Demir Adam'a aslında annesini ve babasını zamanında Kış Askeri'nin öldürdüğünü ispatlayan videoyu izletir ve bunun üzerine çok sinirlenen Demir Adam, Kış Askeri'ni öldürmek için aksiyon dolu bir mücadeleye girişir.




Demir Adam, annesinin ve babasının ölümünü izledikten sonra artık intikam almaktan başka bir şeyi düşünmez olmuştur ve karşısında Kaptan Amerika ile Kış Askeri vardır.

Uzun soluklu ve birbirlerini fena derecede hırpaladıkları bir kavgadan sonra Demir Adam'ın zırhı bozulacak ve Kaptan Amerika ile Kış Askeri olay yerinden ayrılacaklardır.

Bu sırada dışarıda ailesinin ölümünü düşünen Zemo, yanına gelen Kara Panter'e asıl amacının Yenilmezler'i birbirlerine düşürerek kendilerini yok etmesini sağlamak olduğunu söyleyecek ve amacına ulaştığını söyleyip kendisini öldürmek üzere iken, Kara Panter, babasını öldürmüş olmasına rağmen diğer Yenilmezler gibi intikamın kölesi olmayacağını söyleyip Zemo'yu ölümden kurtarıp hapishaneye gönderecektir. Bütün olaylar bittikten sonra Kaptan Amerika'nın Demir Adam'a yazdığı mektup okunurken, aynı zamanda hapisteki diğer Yenilmezler'i kurtarma görüntüsünden sonra film son bulur.

Yine Marvel'ın bütün süper kahramanlarının içinde olduğu, bu sefer kahramanların birbirleri ile savaştığı, daha önce hiç görmediğiniz görüntüleri izleyeceğiniz, bolca aksiyon ve heyecan dolu sahneleri ile aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.