Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Eylül 2019 Salı

Sinema: Karınca Adam - Antman - Mikro ve Makro Boyutlara Ulaşabilen Bir Süper Kahraman... / Konusu, Özeti, Afişler

Karınca Adam - Antman

Oyuncular; Paul Rudd, Evangeline Lilly, Corey Stoll
Yönetmen; Peyton Reed
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir kostüm aracılığı ile küçülebilme ve büyüyebilme özellikleri kazanan bir insanın, aynı zamanda karıncalarla da iletişim kurmak gibi yeteneklere sahip olması ile Karınca Adam olarak ortaya çıkmasını ve bu kostümü kötü niyetli insanların elinden kurtarmaya çalışmasını konu almaktadır.

Özeti; Scoot, daha önce yaptığı hırsızlık suçundan dolayı hapse girmiştir ve kısa bir zaman önce cezası biten Scoot, bir iş bulmuş ancak mazisi dolayısı ile bu iştende kovulmuştur. Çok sevdiği bir kızı vardır ve ayrı oldukları eşinin yanında yaşamaktadır. Düzenli bir hayatı olmadığı sürece kızını da görmesi mümkün değildir.





Scoot'ı bu sıralarda uzaktan takip eden Dr. Hank, O'na kendisi ile çalışabilmesi için bir tuzak kuracak ve Scoot, bir evi soymak için girdiğinde kasanın içinde karınca adam kostümünü bulacaktır.

Bu kostümü de alıp çıkan Scoot, sonrasında kostümün nasıl bir şey olduğunu görmek için giyecek ve bu sırada elindeki tuşa basınca küçülmeye başlayacaktır. Kostüm çalışınca kendisi ile iletişime geçen Dr. Hank, O'na kısaca bilgiler verecek ve bu sırada Scoot, tecrübesizliği yüzünden küçük haliyle bir çok aksiyon dolu olay yaşayacaktır. 

Ardından kostümü çıkaracak, korktuğu için Dr. Hank'ın evine bırakacak ancak bu sırada polisler O'nu hırsızlık yüzünden yakalayacaklardır. Kendisini hapisten kurtarmaya gelen Dr. Hank, O'na kendisi ile çalışması karşılığında bazı tekliflerde bulunacak ve bunları kabul eden Scoot'ı polis merkezinden kaçıracaktır. Scoot, Dr. Hank'ın evine kanatlı bir karınca aracılığı ile gelecek, burada Dr. Hank, O'na neler olduğunu anlatacaktır. Kostümü kendisinin tasarladığını, moleküler düzeyde küçülmelere kadar inebilen, hatta atom altı seviyeye kadar küçülebilen, gerektiğinde katlarınca büyüyebilen bu kasklı kostümü kendi tasarladığını, aynı zamanda karıncalarla da nasıl iletişim kurduğundan bahsedecek ve sonrasında Scoot'a bir iş teklifinde bulunacaktır.




Bunu yapması karşılığında kızına kavuşma sözü veren Dr. Hank'ın teklifini kabul edecek ve bu kostümden bir kişide daha olduğunu ve O'nu çalması, bütün proje bilgilerini de yok etmesi gerektiğini öğrenecektir.

Yıllarca kostümü kullanmış olan Dr. Hank, artık kendisine zarar verdiği için kullanamamaktadır ve aynı işlerle uğraşan kızının da, daha önce eşini atom altı seviyesine kadar küçülüp kaybettiği için bu kostümü kullanmasını istememektedir. Bu yüzden Scoot'ı bulmuştur ve O'na kızı Hope Van ile birlikte Karınca Adam olması için gereken bütün eğitimleri ve dersleri vereceklerdir. 

Karıncaları yönlendirmeyi, kostümü tam olarak kullanmayı öğrenen Scoot, öncelikle Yenilmezler'in laboratuvarından gerekli olan bir malzemeyi çalacak, bu sırada Falcon ile karşılaşacak, aralarında kıyasıya bir mücadele yaşanacak ve sonrasında alınması gerekeni çalıp gelecektir.  Bu olay sonrasında asıl işlerine sıra gelmiştir ve Dr. Hank, kızı, Scoot ve Scoot'ın bazı hırsız arkadaşları ile bu işi tamamlayacaklardır. Hepsi birlikte bir plan yapacaklar, Dr. Hank ve kızı Yellowjacket isimli diğer kostümün bulunduğu tesisin içindeyken ve bu kostümü Darren Cross isimli bir bilim insanı, Kaptan Amerika'nın düşmanları olan Hydra birliğine satmak üzere iken, bulundukları yere Karınca Adam gelecek ancak Darren, O'nu tutsak alacaktır.




Sonrasında Dr. Hank'ı öldürmeye çalışan Darren, karşısında kızının direnişini görecek ve bu sırada Karınca Adam, kendisindeki büyütme ve küçültme halkalarını kullanarak tutsaklıktan kurtulup, odadaki görevlileri etkisiz hale getirecektir.

Bu olay sonrasında Darren, helikoptere binerek ve Yellowjacket'ı alarak kaçacak, bütün projelerin içinde olduğu bu tesisi Dr. Hank'ın planladığı gibi patlatacaklar ve  Darren'in peşinden giden Karınca Adam ile aralarında, helikopterin içinde aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra, Darren'de kendi kostümünü giyecek ve iki kostümlü Karınca Adam kıyasıya bir mücadele içine gireceklerdir.

Karınca Adam, Yellowjacket'ı mağlup ettiği bir sırada  polisler tarafından tutuklanacak ve bu sırada kendine gelen Yellowjacket, Scoot'ın kızının yanına gidecek ve olay yerine polislerle birlikte gelen Scoot, çıkardıkları kasketini giyerek yeniden Karınca Adam olacak ve Yellowjacket'in kızını öldürmesini engellemek için atom altı seviyesine kadar küçülecektir.





Bu küçülme sırasında Yellowjacket'ı yok edecek ve kendisi de atom altı seviyede belirli bir süre kaldıktan sonra, büyütme halkalarını kullanarak yeniden kendi boyuna dönecektir. Böylelikle insanlık, kızı ve kendisi kurtulacaktır.

Sonrasında Scoot'ın atom altı seviyesine girip, yeniden çıkması durumunundan etkilenen Dr. Hank, eşini bulmak ile ilgili daha da umutlanacakdır.

Ve tüm bu yaşananlar sonrasında Yenilmezler ekibine katılması için Falcon, Karınca Adam'ı aramaya başlayacak ve Scoot ile Hope Van'ın öpüşmeleri sonrasında film son bulacaktır.

Oldukça eğlenceli ve komik sahnelerin olduğu, Karınca Adam'ın ilk nasıl ortaya çıktığını anlatan, aksiyonlu bol, başka bir Marvel karakteri olan Karınca Adam filmi, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.