Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Kelebek Etkisi 2 - The Butterfly Effect 2 - Sevdiği Kız İçin Kaderini Değiştiren Nick'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kelebek Etkisi 2 - The Butterfly Effect 2

Oyuncular; Eric Lively, Erica Durance, Dustin Milligan
Yönetmen; John R. Leonetti
Tür; Dram, Gizem, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Nick'in bir kaza sonrasında kız arkadaşını kaybetmesi ile anılarının olduğu fotoğraflara bakarken nöbetler geçirerek, bilincinin o fotoğraflardaki zamana gitmesi sonrasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Nick, sevgilisi Julie, arkadaşları Trevor ve Amanda ile bir gezi dönüşünde trafik kazası geçirecekler ve bu kaza sonucunda sadece Nick hayatta kalacaktır. Bu olay üzerine bir sene geçecek, Nick hala Julie'yi düşünmektedir ve ara ara nöbetler geçirmekte, fotoğraflar hareketlenmektedir. Bunların ne anlama geldiğini bilmeyen Nick, bir gün evinde Julie ve arkadaşları ile ilgili olan geçen sene yaptıkları kaza anından önceki fotoğraflara bakarken, birden kendisini o kaza zamanında bulacaktır.






Bilinci o zamandaki Nick'in bedenine gitmiştir ve ne olduğunu tam olarak anlayamayan Nick, kazanın olmasına engel olacak ve kaderini değiştirecektir. Bunun üzerine arkadaşları ölmeyecek ve kendini birden Julie ile mutlu bir birlikteliğin içinde bulacaktır.

Bu olay üzerine kendisinde bir hastalık olduğunu sanarak araştırmalar yapacak ve iş yerindeki en yakın arkadaşı olan Trevor, işten kovulacaktır.

Bu durumu kabullenemeyen Nick, başkan yardımcısı Dave'e karşı gelecek ve kendisi de işten kovulacaktır. Bu olay üzerine eve gidecek, iki işte birden çalışıp kirayı ödemek zorunda kalan Julie, bu durumdan rahatsız olacak ve yine olanları değiştirmek için buzdolabının üzerindeki bir fotoğrafa bakarak iş partisindeki ve Dave'in de olduğu bir zamana gidecektir. Fotoğrafa odaklandığı zaman, birden kendisini bu partide bulacak, sonrasında çalıştığı iş yeri ile ilgili Dave'e ait olan bazı belgeler üzerinde oynayacaktır ve kaderi değiştirdiği için kendisini birden bambaşka şartların ve çevrenin içinde bulacaktır. Kendisi artık başkan yardımcısı olmuştur ve Dave ise O'nun pozisyonuna geçmiştir. Ancak yine bazı sorunlar olmaya başlamıştır. Sevgilisi Julie ile ayrılmış, en yakın arkadaşı Trevor çalıştıkları ve paralarını aldıkları bir mafya tarafından tehdit edilmekte, aynı zamanda Nick, patronunun kızı ile birlikte olmaktadır. Ve başkan yardımcısı olduğu şirket iflas etmiştir.






Bütün bu sorunların üzerine arkadaşı Trevor'a yardım etmek üzere iken O'nun ölümüne neden olacak ve ayrılmış olduğu Julie'nin bulunduğu bu barda çıkan olaylar yüzünden O'nun da ölümüne sebep olacak, sonrasında mafyanın adamlarının kafasına darbe vurması nedeni ile Nick bayılacaktır.

Kendisine geldiğinde kendini bir yatağın içinde ve bir erkek tarafından tacize uğrarken bulan Nick, mafya Malcom'ın ortağı olan bu adamla mücadele ederek kaçmayı başaracaktır. Sonrasında yine her şeyi düzeltmek isteyen Nick, Amanda'dan kaza günü çıktıkları gezideki bir fotoğrafı isteyecektir ve bu fotoğrafa odaklanarak, kazanın hemen öncesindeki birlikte oturdukları bir piknik alanında kendini bulacaktır. Burada Julie'nin iyiliğini düşündüğü için O'nunla ayrılmak istediğini söyleyecek, ancak Julie O'na hamile olduğunu söyleyecek ve arabaya binip kaçacaktır.

Nick, hamile olduğunu duyunca çok şaşıracak ve bir araba bulup Julie'nin peşinden gidecektir. Yolda Julie'yi yakaladığında kendilerinin kaza yapmasına neden olan kamyonu görecek, bu kamyonun Julie'ye çarpacağını düşünecek ve Julie ve arkadaşlarına artık bir şey olmasın diye arabasını Julie'nin arabasının önüne kırarak, kendi arabasını uçurumdan aşağı atacaktır ve Nick ölecektir. Nick'in ölümünden sonra yıllar geçecek, Julie çocuğunu doğurmuş olacak ve ismini de Nick koyacaktır. Bebek haliyle Nick, kendi fotoğraflarına bakarken yine resimler canlanmaya, titreşmeye başlayacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Sevdiği kız için Nick'in yaptığı fedakarlıklarını izleyeceğiniz, sonu hüzünlü biten, dram ve bilim kurgunun iç içe işlendiği, yer yer gerilim sahnelerinin de olduğu, serinin ikincisi olan film dram, gizem ve bilim kurgu filmidir.