Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Mars'taki Son Günler - Last Days on Mars - Mars'a Giden Astronotlara Bulaşan Ölümcül Bir Bakteri... / Konusu, Özeti, Afişler

Mars'taki Son Günler - Last Days on Mars

Oyuncular: Liev Schreiber, Elias Koteas, Romola Garai
Yönetmen: Ruairí Robinson
Tür; Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Mars'ta keşif görevine giden bir grup astronota Mars'a ait bir bakteri türünün bulaşması sonrasında yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Bir grup astronot, Aurora uzay şirketine bağlı olarak Mars'ta gözlem ve inceleme yapmaktadırlar ve Mars'ta yaşam izleri aramaktadırlar. Bu araştırmalar sırasında  Marko isimli arkadaşları bir mikro organizma keşfedecek ve bu organizmanın canlı olmasından dolayı Mars'ta hayatın olabileceğini kanıtlayan buluşun sahibi olmak için ekibinden gizlice örnekler almak için bu organizmanın bulunduğu alana gidecektir.





Ancak burada araştırma yaparken altındaki toprak çökecek ve yerin altına düşecek, sonrasında O'ndan haber alınamayacaktır.

Diğer ekip arkadaşları Marko'nun cesedini bulmak için çöken alana inecekler ama O'nu bulamayacaklardır. Bu sırada Marko'nun bulunduğu alanda bekleyen arkadaşları da kaybolmuştur ve ileride iki kişinin ayak izlerini gören ekip, bu ayak izlerini takip etmeye başlar.

Bu sırada Mars'ta ki araştırma alanlarında bekleyen ekip üyelerinin bulunduğu yere, Marco ve kaybolan diğer ekip arkadaşı gelecek ve onlar eski arkadaşları olmaktan çıkmış, görünüşleri değişmiş, başka bir yaratık gibi olmuşlardır, aynı zamanda oldukça saldırganlardır. Onlara ne olduğunu anlamaya çalışan ekipten bir kişiyi öldürecekler ve onları takip ederek gelen diğer ekip üyesinden de kaptanlarını yaralayacaklardır. Sonrasında gizlenecek bir alan bulan astronotlar, yanlarındaki yaralı olan kaptanlarının da değişmeye başladığını görecekler ve neler olduğunu anlamak için mikroskopta kanını inceleyeceklerdir. Bu insanların kanına Mars'lı bir bakteri bulaşmıştır ve bu bakteri insanları tamamen değiştirmektedir.






Aynı zamanda bakteri çok çabuk bir şekilde yaralanmalarla bulaşmaktadır. İçerideki kaptan değişim geçirirken, ekip üyelerinden Robert'a saldıracak ve bakteriyi O'na da bulaştıracaktır.

Çaresizlik içinde ne yapacaklarını düşünen ekipten geriye kalan astronotlar, çevrelerinde dönüşüm geçirmiş ve oldukça saldırgan olan yaratıklar varken, Mars'ın yörüngesinde bulunan diğer ekip arkadaşları ile iletişime geçmeye çalışacaklar, bu sırada iletişim mekanizmaları da
bozulmuştur ve onları tamir etmek için zorlu mücadeleler içine gireceklerdir. Ve kendilerine saldıran yaratıklar yüzünden aralarından bazıları da yaralanacak ve dönüşecek, sonrasında yörüngedeki ekip arkadaşlarına mesaj göndermeyi başaracaklardır.

Geriye kalan Robert, Vincent ve Rebecca ismindeki astronotlar dışarı çıkarak gezi aracına binmeyi başaracaklardır. Ancak bu sırada Rebecca'da yaralanmıştır ve kendisine bakteri bulaşmıştır. Bakteri Robert'a da bulaşmıştı ve aralarında sadece Vincent temizdir. Sonrasında Robert, başka bir araç bularak onlardan ayrılacak, kendi araçlarının aküsü biten Vincent ve Rebecca, güneş ile şarj edebilmek için sabahı bekleyecekler, sabah olunca Vincent, dışarıda Rebecca'nın da dönüştüğünü görecektir.






Kendi isteği üzerine Rebecca'yı öldüren Vincent, sonrasında ileride yörüngedeki ekibin geldiğini görecek ama bakteri bulaşmış astronotların da onlara doğru gittiğini fark edecektir.

Yeni gelen ekip ise her şeyden habersiz bir şekilde yaratıkların saldırısına uğrayacak ve gemilerinin içine dönüşmüş şekilde binen Robert'ın peşinden Vincent binecek, içeride birbirleri ile mücadele edecekler ve bu mücadele sırasında Vincent, yanağından küçük bir yara alacak, sonrasında Robert'ı hareket etmiş olan uzay aracının kapısını açarak boşluğa bırakacaktır. 

Bu olaylardan sonra uzay aracında yalnız kalan ve ana merkez ile iletişime geçen Vincent, bütün astronotların öldüğünü ve yaşadıkları olayları merkeze anlatacaktır, ardından kendisine de bakterinin bulaştığını söyleyecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Mars'taki bir bakterinin insanlara bulaşması ile ortaya çıkan zombivari yaratıkları göreceğiniz, yer yer aksiyon sahnelerinin de olduğu, heyecanla izleyeceğiniz gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.