Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Mary Poppins: Sihirli Dadı - Mary Poppins Returns - Bir Aileye Yardım Etmek İçin Gelen Sihirli Bir Dadının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Mary Poppins: Sihirli Dadı - Mary Poppins Returns

Oyuncular; Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw
Yönetmen; Rob Marshall
Tür; Fantastik, Müzikal, Aile

Konusu; 1930’ların Londra'sında geçen film, Mary Poppins isminde sihirli güçleri olan bir dadının, O'na ihtiyaçları oldukları zamanlarda bir ailenin hayatına girmesini, ailenin sorunlarını yoluna koymasını ve bu sırada yaşanan fantastik ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Michael ve Jane kardeşler yanlarında Ellen isminde bir kahya ve birde Michael'in üç tane çocuğu Annabel, John ve Georgie ile birlikte yaşamaktadırlar. Mutlu bir aile yaşantısı olan bu insanların bir gün kapılarına bankadan görevliler gelecek ve ipotek ettikleri evlerinin borçlarını ödeyemedikleri için haciz edeceklerini bildireceklerdir.





Haciz işlemlerinin başlatılması için son olarak bir hafta zaman vereceklerdir ve bu süre zarfında ailenin reisi olan Michael, ne yapacağını düşünmeye başlayacaktır. 

Aslında aklına babasından kalan hisse senetleri gelmiştir ve onları bulup evin borcunu kapatabilecektir. Ancak nerede aradıysa bu senetleri bulamamıştır, bunun üzerine sinirlenen Michael, çocukken uçurduğu uçurtmasını ve bazı eski eşyalarını çöpe atmıştır. 

Bu sırada dışarıda olan çocukları, çöpten uçarak gelen uçurtmayı bulacak, uçurtmayı uçurduklarında şiddetli rüzgarın etkisinde kalan uçurtma ile gökyüzünden Mary Poppins inecektir. Mary, Michael ve Jane çocukken onlar içinde gelmiş ve dadılık yapmış, sihirli güçleri olan bir dadıdır. Uçurtma ile gelen Mary'nin en belirgin özelliği insanların kendisinde gördüğü şeyleri kabul etmemesidir.  Sonrasında Mary, bu üç çocuk için dadı olarak geldiğini söyleyecek ve çocuklar ile evlerine gideceklerdir.






Mary'nin yanında konuşan birde şemsiyesi vardır ve çocuklar için ilk banyolarını hazırladığında, çocuklar ilk fantastik maceralarına çıkacaklardır.

Banyonun küvetinin içine giren çocuklar, kendilerini bir okyanusun içinde bulacaklar ve oyunlar oynayıp, çok eğlenip tekrar çıkacaklardır. Bunları Mary yapmıştır ve Mary, her oyunda çocuklara bir şeyler öğretmeye çalışmaktadır. Sonrasında annelerinden kalan kırılan kasenin içindeki resmin olduğu yere fantastik bir maceraya çıkacaklar, burada çok eğlenip, çizgi karakterlerle arkadaşlık yapıp, kurt tarafından kaçırılacaklar ama sonrasında yeniden evlerine döneceklerdir.

Evlerinde ise sorunları vardır ve evleri ellerinden gidecektir. Bunun için bir şeyler yapmak isteyen çocuklar, bankaya gidip banka müdürü ile konuşmak isteyecekler ama bu sırada müdürün kötü niyetli olduğunu anlayıp, babalarından azar işiteceklerdir. Bankadan evlerine dönerlerken yollarını kaybeden çocuklar, Mary Poppins ve lambacılarla oldukça eğlenceli anlar yaşayacaklar ve sonrasında evlerine döneceklerdir.






Ne yapsalar da bankanın borcunu ödemeyi bulamayan aile, sonunda zamanı geldiğinde taşınmaya karar verecekler, son gün geldiğinde kapılarına taşınma kamyonlarını çağırıp, yükleme yapacaklar ve evlerinden ayrılırken evin içinde o çok eski uçurtmayı unutan Georgie, uçurtmayı getirecek ve babası Michael, uçurtmaya bakınca, uçurtmanın yamasını Georgie'nin aradıkları banka hisseleri ile yaptığını görecektir. 

Bunun üzerine bankaya yetişmesi gerekmektedir ve zamanı çok az kalmıştır. Bu durumu gören Mary Poppins ve lambacı arkadaşları, şehrin göbeğindeki Big Ben'in saatini beş dakika geriye alacaklar ve Michael, kazandığı bu beş dakika ile bankaya senedi yetiştirecektir ancak banka müdürü buna ikna olmayacak, maksadı evi almak olan dolandırıcı müdürün karşısına bu sefer bankanın gerçek sahibi olan amcası çıkacak ve O'nu yaptığı dolandırıcılıklar yüzünden bankadan kovacaktır.

Bunun üzerine evlerine yeniden kavuşan aile, birde Michael'in babasından kalan yıllardır bankada birikmiş paraları olduğunu öğrenecekler ve bu mutluluk ile ertesi gün şehirde düzenlenen festivalde uçan balonlar alacaklar ve hepsi gökyüzünde uçacaklardır. Bu olay sonrasında ise Marry Poppins ailenin zor durumlarında yanında olarak onları kurtarmış olur ve şemsiyesini açıp gökyüzüne doğru uçarak kaybolur. Böylelikle film son bulur.

1900'lü yılların Londra'sını hissettiren, gazlı sokak lambaları ile o atmosferi yaşatmış, müzikal eşliğinde devam eden film müziklerinin sözleri, her yaştan bireyler için umut vaadeden anlamlar içermektedir ve yer yer çizgi karakterlerinde rol aldığı, ailece izlenebilecek bir fantastik müzikal ve aile filmidir.