Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Matrix Revolutions - The Matrix Revolutions - Trinity'in Ölümü, Matrix ve Zeon'un Kurtuluşu... / Konusu, Özeti, Afişler

Matrix Revolutions - The Matrix Revolutions

Oyuncular; Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss
Yönetmen; Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Matrix serilerinin ikinci bölümü olan Reloaded'da kaldığı yerden devam eden film, makinelerin Zion'un geri kalan kısmına yaptığı saldırı sonrasında Neo'nun geriye kalan insanları kurtarmasını ve bu sırada yaşanan aksiyon dolu mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Son olarak Neo, makinelere karşı durması sonucu baygınlık geçirmişti ve Zion'luların gemisinde baygın halde uyumaktaydı. Ve aynı yerde makinelerin saldırısı sırasında bulunan, aslında bedeninin içine ajan Smith'in girdiği bir insan vardır.





Neo ise bu baygınlık esnasında iki dünya arasında olan bir tren istasyonunda kalmıştır ve O'nun oradan çıkmasını trenci isimli bir program ancak sağlayabilmektedir.

Neo'ya ne olduğunu anlamaya çalıştıkları sırada kahinden Morpheus ve Trinity'e yanına gelmeleri üzerine bir telefon gelir ve bunun üzerine kahinle konuşmaya giderler. Kahin, Neo'nun bir tren istasyonunda kaldığını ve O'nu oradan ancak trenciye ulaşarak çıkarabileceklerini ve trencinin de patronunun Merovingian olduğunu söyler. Bunu duyan Morpheus ve Trinity, yanlarında kahinin özel koruması ile Merovingian'nın mekanına giderler ve burada kendisi ile görüşüp, ilk başta buna ikna olmasa da, şart olarak kahinin gözlerini istese de, Trinity'nin üstün savaş taktikleri sayesinde Neo'yu kurtarmayı başaracaklardır. 

Sonrasında Neo, kahinle görüşmeye gidecek, O'nunla Zion'nun geleceği ile ilgili konuşacak ve bu konuşmadan sonra iki gemisi kalan Zion mürettebatının yanına giderek onlardan gemilerinin birini, makinelerin şehrine gitmek için isteyecektir. Bu isteğini aptalca bulanlar ve kesinlikle şehre girmeden öleceğine inananlar olduğu gibi, Neo'ya inanıp gemisini veren Niobe'de orada olacaktır.






Neo, Trinity ile birlikte geminin birini alıp makineler şehrine gitmek üzere iken, geminin içinde baygın halde bulunan ajan Smith, kendine gelmiştir ve bu sırada içerideki birini öldürüp sonrada Trinity'e saldırmıştır.

Bu saldırı sırasında olanları Neo'da görmüş ve Smith ile mücadele etmeye başladığı sırada Smith, Neo'nun gözlerine ateş ederek kör olmasına neden olmuştur. Ancak Neo, bu hali ile de çevresindekileri başka şekilde görmeye başlamış ve Smith'in O insan bedeninin içindeki halini görüp, O'nunla bu şekilde kavga ederek öldürmüştür. 

Sonrasında Trinity ile birlikte makinelerin şehrine gitmek üzere yola çıkmışlardır. Bu sırada Zion'da makinelerin saldırısı için hazırlıklar yapılmıştır ve iskele denilen bölgenin üzerinde açılacak olan delikten makinelerin geleceğini bildikleri için bütün silahlı robotlarını bu delikten çıkan makineleri yok etmeye göre hazırlarlar ve makineler delik açtıktan sonra, yüz binlerce gözcü makine delikten çıkacak ve Zion'a saldıracaklardır. Kıyasıya bir savaş başlamış olur ve Zion'da yaşayan insanlar yerin altındaki sığınaklarda saklanmışlardır. Makineler bu sığınaklara ulaşmak içinde kazılar yapmakta, aynı zamanda savaşan bütün askerleri öldürmektedirler.




Zion'lular zorlu bir mücadele verirken, dışarıdaki diğer Zion gemisi Niobe tarafından kullanılarak Zion'a getirilecek ve Zion'nun içine girdiklerinde, iskele bölümünde bomba patlatmaları sonucu, iskeledeki bütün makineler yok olacaktır.

Ancak bu patlama Zion'nun savunma mekanizmasını da çökertmiştir ve şimdi daha da savunmasız olmuşlardır. Kısa bir süre sonra binlerce makine yine gelecek, bu sırada kendilerini sığınağa kapatan Zion'lular artık tek umutları olarak Neo'nun yapacaklarını bekleyeceklerdir. Makineler sığınağa ulaşmak için çalışmalar yaparken, Neo'da Trinity ile birlikte makinelerin şehrine ulaşmıştır ve burada Neo'nun seçilmiş kişi olması ile ilgili güçleri sayesinde, makinelerin şehrine kadar girmişlerdir ve yaptıkları bir kaza sonucunda Trinity, vücuduna demirlerin girmesi ile hayatını kaybetmiştir.

Artık yalnız başına devam etmek zorunda kalan Neo, makinelerin lideri ile karşı karşıya gelecek ve O'na bir tek şey söylemek istediğini, sonra kendisine ne isterse yapabileceğini söyleyecektir. Söylemek istediği şey ise, ajan Smith'in artık karşı konulamaz bir hal aldığını ve O'nu ancak kendisinin yok edebileceğidir. Ve bunun karşılığında makineler ile insanlar arasında barış olmasını şart koşacaktır.




Makineler bunu kabul edecek, Neo'yu Matrix'e sokacaklar ve Matrix'de ki herkes ajan Smith olmuştur, herkesin gözü önünde Neo, Ajan Smith ile kavga edecektir.

Aksiyon dolu bir kavga sahnesi yaşanacak ve Smith, Neo'yu tam dönüştürdüğünü sandığı ve kazandığını düşündüğü bir sırada, makinelerinde yardımı ile Neo, bütün Smith'leri yok edecek ve Matrix'de ki herkes eski haline geri dönecektir.

Sonrasında bu olaylar yaşanırken makineler savaşmayı durdurmuştur ve Neo kazanınca artık makineler sığınaklardaki insanlara saldırmadan Zion'u terk etmeye başlar ve insanlar anlar ki, onları Neo kurtarmıştır. Böylelikle Zion ve Matrix kurtulmuş, güzel günlerine geri dönmüştür ve film böylelikle son bulmuştur.

Sonunda Matrix'in ve Zion'nun kurtulması ile sonuçlanan senaryosu ile son bulan Matrix filmlerinin 3. sü olan bu bölümde, aksiyon çok fazladır. Trinity'nin ölmesi gibi yer yer dram sahnelerinin de olduğu, son derece sürükleyici ve heyecan verici bir aksiyon ve bilim kurgu filmidir.