Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Maymunlar Cehennemi 3: Savaş - War for the Planet of the Apes - Maymunların Özgürlük İçin Yaptıkları Son Savaş... Sezar'ın Ölümü... / Konusu, Özeti, Afişler

Maymunlar Cehennemi 3: Savaş - War for the Planet of the Apes

Oyuncular; Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn
Yönetmen; Matt Reeves
Tür; Savaş, Aksiyon, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, maymun virüsü salgını sonrasında geriye kalan insanların, Sezar'ın yönetimindeki maymunlarla aralarında geçen savaşı konu almaktadır.

Özeti; On beş yıl önce kontrolden çıkan bilimsel bir deney, zeki bir maymun türünün başlangıcı oldu. Ve neredeyse tüm insan ırkını haritadan silen virüs, Maymun gribi olarak tarihe geçti. Yeni maymun medeniyeti, Sezar'ın önderliğinde şafağı görürken, hayatta kalan insanlar maymunlarla yaşamaya ayak uyduramadı ve sonunda Koba isimli asi bir maymun, intikam almak için insanlara saldırdı. İnsanlar, geriye kalan tüm Amerikan askerlerinin toplandığı kuzeydeki bir askeri üsse yardım çağrısı gönderdi. Acımasız bir özel kuvvetler albayı ve gözü kara taburu maymunları yok etmek üzere görevlendirildi.





Son iki yıldır askerlerden kaçmayı başaran Sezar'ın ormanda gizli bir karargahtan maymunları komuta ettiği rivayet ediliyor. Ve savaş şiddetleniyor.

Sezar'ın ormanda bir yerlerde maymunlarla birlikte saklandığını düşünen albayın askerleri, ormanın içinde arama yaparlarken, bir maymun sürüsü ile karşılaşacaklar ve onlara ateş açtıktan sonra, bu maymunlar diğer sürüyü çağıracak ve yüzlerce maymun ormanın içindeki bu askeri birliği okları ile savaşarak öldüreceklerdir. İçlerinden
4 tanesi sağ kalacak ve onlarla konuşan Sezar, albaylarına bir mesaj göndermek için onların canını bağışlayacak ve albaylarından ormana gelmemelerini ve aralarında artık barışın olmasını isteyecektir. 

İnsanlar kendi hayatlarına, maymunların da kendi hayatlarına bakmasını isteyen Sezar, bu mesaj ile esir aldıkları askerleri gönderecekler ve hep birlikte ormanın içindeki bir şelalenin arkasında olan gizli barınaklarına gideceklerdir. Buraya keşif görevinde olan oğlu Roket gelecek ve Sezar'a çok uzaklarda gölün yanında ve insanların kendilerini bulamayacağı bir yaşam alanı bulduğunu söyleyecektir.




Bunun üzerine plan yaparak kısa bir zaman sonra gitmeye karar verirler. Ancak aynı gece saldıran askerlerin albayı bulundukları mağarayı bulacak ve bir çok maymun ile birlikte Sezar'ın eşini ve oğlu Roket'i öldürecektir.

Bu olay üzerine intikam almak isteyen Sezar, maymunları sürü halinde gitmeyi planladıkları yere gönderecektir, tek kalan küçük çocuğunu da teyzesine emanet edecek ve kendisi tek başına albayı öldürmeye gidecektir. Ancak O'nu maymun dostları yalnız bırakmayacak ve peşinden 3 maymun daha O'nunla gelecektir. Geri kalanlar ise güvenli bölgeye gitmek için yola çıkacaklardır.

Askerlerin izini süren Sezar, yolda sonrasında kendisine Nova ismini verecekleri, maymun virüsü kapmış, konuşamayan küçük bir kızı bulacaklar ve bu yolculukta küçük kızda onlara katılacaktır. Maymun virüsü kapan insanların burnundan kanlar gelmektedir ve konuşmak gibi bazı özelliklerini kaybetmektedirler. Askerlerin izini sürerken Sezar ve dostları, yolda hayvanat bahçesinden kaçmış başka bir maymunla daha tanışacaklar ve askerlerin üslerine onları bu maymun götürecektir.



Üssü bulduktan sonra arkadaşlarından Luca, Sezar'ı korurken ölecek, sonrasında buna dayanamayıp artık tek başına devam etmesi gerektiğini düşünen Sezar, diğerlerine gitmelerini söyleyip üsse girecek ama orada güvenli bölgeye gönderdiği maymun sürüsünün yakalandığını ve çalıştırılmak için tutsak edildiğini görecektir.

Bu sırada askerler Sezar'ı da yakalayacaklar ve kafese kapatacaklardır. Aynı zamanda askerlere çalışan ve eşek olarak adlandırılan bazı maymunlarda vardır. Bunlar korktukları için askerlere hizmet etmektedirler. Ve bu üssün içinde Sezar'a bir çok işkenceler uygulanacak, maymunlara eziyetler yapılacak, sonrasında dışarıda olan diğer 3 maymun ve Nova, dışarıdan üssün içine girilebilen yerin altında bir tünel bulacaklardır. Bu tünel sayesinde maymunları tutsak edildiği yerden çıkaracaklar ve kendi kafesinden de kurtulan Sezar, sonrasında hepsini dışarı çıkarıp, intikamını almak için albayı öldürmeye gidecektir. 

Ancak ne var ki albay, Nova'nın bebeğine dokunduğu için virüs kapmıştır ve Sezar, O'nu öldürmekten vazgeçecek, albay kendi kafasına silah sıkacaktır. Bu sırada insanlarda kendi aralarında savaşmaktadırlar ve başka askerler buradaki askeri üsse savaş açacak, iki ateş arasında kalan maymunlar kurtulmaya çalışırken, askerlerin bazıları maymunları hedef alacaktır.




Bu durumu gören Sezar, maymunları kurtarmak için patlayıcı maddelere el bombası atmak isteyecek, bu sırada kendisi yaralanacak ama sonunda orayı patlatıp maymunları kurtaracaktır. 

Bütün bu olaylar bir dağın eteğinde olmaktadır ve dağın üzeride karlarla kaplıdır. Ve bu kadar bombanın etkisi ile büyük bir çığ yaşanacak, bu çığdan maymunlar ağaçların üzerine çıkarak kurtulacaklardır ama bütün insanlar karların altında kalarak ölecektir. 

Sonrasında Sezar ve sürüsü, güvenli bölgeye ulaşacaklar, yanlarında bir insan olarak Nova'da olacaktır ve bu varışın sonrasında Sezar ölecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Oldukça dramatik sahnelerin olduğu, maymunların yaşama isteğini hüzünlenerek izleyeceğiniz, film müzikleri ile de dikkat çeken, bol aksiyon ve savaş sahnelerinin olduğu, serinin üçüncüsü olan film,  savaş, aksiyon, dram ve bilim kurgu filmidir.