Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Nefesini Tut - Don't Breathe - Hırsızlık Yapmak İçin Girdikleri Evde Avlanan Bir Çetenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Nefesini Tut - Don't Breathe

Oyuncular; Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette
Yönetmen; Fede Alvarez
Tür; Suç, Gerilim, Korku

Konusu; Film, kör ve asker gazisi olan bir adamın evine hırsızlık yapmak için giren üç gencin, evin içindeki yaşadıkları gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Rocky, Money ve Alex, birlikte hırsızlık yapan üç kişilik bir çetedir. Alex'in babası evlere güvenlik sistemi bağlayan bir şirkette çalışmaktadır ve bu yüzden Alex, evlerdeki güvenlik sistemlerini iptal etmeyi bilmektedir. Öncesinde evlere girip küçük eşyalar çalan çete, sonrasında kör bir ordu gazisi olan askerin evine girip, kasasında olduğunu düşündükleri parayı almaya çalışacaklardır. 





Hazırlanıp evi ve çevresini kontrol eden üç kişilik çete, evin köpeğine yiyecek vererek bayıltacaklar ve Rocky, kırdıkları bir pencereden içeri girecektir.

İçeride otuz saniye içinde kapatılmazsa devreye girecek olan güvenlik sistemini iptal ettikten sonra dışarıdaki diğer arkadaşlarını da içeri alacak ve kasanın olduğu sandıkları kapısı kilitli olan bir odayı açmayı çalışacaklardır. 

Bu sırada Money, evin sahibi olan kör adamın yatak odasına giderek, uyuduğu sırada odaya bir gaz verip saatlerce uykuda kalmasını sağlayacaktır. Sonrasında aşağı inen Money, kör adamın uyduğunu sanıp, cebindeki silahı çıkaracak ve kapının kilidine ateş ederek açmaya çalışacaktır. Bu sırada bu durumu doğru bulmayan Alex gidecek, sonrasında sesleri duyup uyanan adam aşağı gelip Money ile tartışmaya başlayacaktır. Money, elindeki silah ile adamı tehdit ederken, kavga ve savaş konusunda usta olan ve kulakları ile çevresini algılayan adam, Money'in elinden silahı alacak ve O'nu öldürecektir. Bu sırada yanlarında olan Rocky, sesini çıkarmadan saklanacak, saklandığı yerdeki kasanın içindeki parayı kontrol eden adamın kasa şifresini görecektir. 





Money, ölürken yalnız olduğunu söylemiştir ve buna inanan adam yeniden evin güvenliğini sağlamaya başlar.

Dışarı çıkarken silah sesini duyan Alex, geri gelecek, gelirken adamla karşılaşacak, O'nu görmeyen adamın yanından çıkıp Rocky ile buluşacaktır. Rocky, bu sırada kasadaki bir milyon dolara yakın parayı alacak ve Alex ile birlikte biran önce çıkmanın yollarını arayacaklardır.

Çıkmak için mahzendeki yolu kullanmayı düşünen Rocky ve Alex, burada elleri bağlanmış bir şekilde tutsak alınmış bir kadının olduğunu göreceklerdir. Bu sırada kör adam evde, Rocky ve Alex'in ayakkabılarını bulmuş, onları aramaya başlamış ve aşağıdan gelen sesleri duyunca onlara doğru gelmeye başlamıştır. Bağlı olan kadın ise, kör adamın çocuğunu trafik kazasında öldürmüş olan ve bu adamın bu durumun karşılığında kendisine bir çocuk vermesi için tutsak aldığı, hakimlerin suçsuz bulduğu biridir. Bu kadını da kurtararak kaçmaya çalışan Rocky ve Alex, tam mahzenden çıkarken, kapının dışında adam silahla onlara ateş edecek ve hamile olan tutsak alınmış kadın ölecektir. 





Alex ve Rocky, yeniden evin içine kaçmaya çalışacak, bu sırada ışıkları kapatan adam, onların görmesine engel olup, kendi alışkın olduğu şeyler sayesinde Alex'i yakalayacak, tam öldürmek üzere iken Alex, rafları üzerine yıkarak kaçacaktır.

Ardından yukarı kata çıkacaklar ve karşılarında köpeği göreceklerdir. Köpek uyuşturucunun etkisi geçince uyanmış olan bir Rotfire'dır. Rocky ve Alex, köpekten kaçmak için bir üst kata çıkacaklar, burada camları demir parmaklıklarla örtülü bir odada sıkışacaklar.

Ardından havalandırmadan kaçmaya çalışacaklar ve Rocky, havalandırmaya girecek ama odaya gelen adam, Alex'in camdan dışarı düşmesine neden olacaktır. Sonrasında düştüğü yeri tahmin ederek ateş edecek, Alex vurulacak ama ölmeyecek, bu durum üzerine adam düştüğü yerden Alex'i alıp öldüresiye dövecektir. Sonrasında Alex'i öldü sanıp bırakacak ve havalandırmaya giren Rocky'nin peşinden giden köpek yüzünden Rocky'de bir kuyuya düşecek, kendine geldiğinde çıkmaya çalışacak ama sesleri duyan kör adam O'nu yakalayacaktır. Rocky'ı yakaladıktan sonra ölen hamile kadının yerine O'nu koyacaktır ve kendisine bir çocuk vermesi için tutsak alacaktır. Tecavüzcü olmadığını söyleyen adam, kendi spermlerinden yapmış olduğu şırıngayı Rocky'e vermeyi düşündüğü sırada, kendine gelmiş ve ölmemiş olan Alex, elindeki çekiç ile adamın kafasına vurup, bayıltıp, aynı yere O'nu bağlayacaklardır.




Sonrasında kurtulan Alex ve Rocky, paraları alıp çıkacaklar ama kapıdan çıkarken, bağlı olduğu yerden kurtulan adam, silahla Alex'i öldürecek ama Rocky kaçacaktır. 

Kaçan Rocky'nin peşinden köpek gidecek ve Rocky'i arabasının içinde sıkıştıracaktır. Arabanın içerisine köpeği alıp, dışarıya kaçmayı başaran Rocky'i yine kör adam yakalayacak ve sürükleyerek eve getirecektir.

Eve gelince baygın halde kalan Rocky, yanında Alex'in cesedini ve elinde bir uğur böceği görecek, uğur böceğine baktığında arkasındaki güvenlik sisteminin kumandasını bulacak ve alarmı çalıştırıp, adamın ses ile algılamasına engel olup, levye ile vurarak ayağa kalkamayacak hale getirip, paraları alıp evden kaçacaktır. Aradan zaman geçecek ve Rocky, kardeşi ile bir hava alanında televizyonda haberlerde adamın ölmediğini izleyecektir ve film böylelikle son bulacaktır.

Hırsızlık yapmak için girdikleri evde başka bir gerçekle karşılaşmış olan çetenin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız, heyecanın hiç durmadığı, görme engelli bir insanın neler yapabildiğini hayretle izleyeceğiniz suç, gerilim ve korku filmidir.