Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Eylül 2019 Perşembe

Sinema: Örümcek Adam 3 - Spider Man 3 - Kum Adam, Yeşil Cin ve Uzaylı Bir Organizma Olan Venom... / Konusu, Özeti, Afişler

Örümcek Adam 3 - Spider Man 3

Oyuncular; Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco
Yönetmen; Sam Raimi
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Örümcek Adam'ın şimdide Kum Adam ve insanların üzerine yapışarak onları bütün zihinsel ve sinirsel özellikleri ile kullanan uzaylı bir organizma ile başı derttedir. Film, Örümcek Adam'ın, içinde Yeşil Cin olarak Harry'nin de bulunduğu bu varlıklarla yaşadığı mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Mary Jane ile güzel bir birlikteliği olan Peter'ın, Harry ile geçmişte babası ile ilgili yaşananlardan dolayı arası açıktır ve Harry, Örümcek Adam'dan bu yüzden intikam almak istemektedir. Babasının ölümüne Örümcek Adam'ın sebep olduğunu düşünen Harry, babasının Yeşil Cin araçlarını ve kıyafetlerini kullanarak Peter'a saldıracak, aralarında kıyasıya bir mücadele yaşanacak, bu mücadele sonrasında yaralanan Harry, kısa süreli hafıza kaybı yaşayıp hastaneye kaldırılacaktır.






Hastanede kendine geldiğinde son yaşanan olayları hatırlamayıp, Peter'ın hala dostu olduğunu sanar.

Sonrasında Peter, Mary ile duygusal anlar yaşadıkları bir ormanda yıldızları seyrederken, uzaydan yeryüzüne siyah renkli ve canlı bir organizma düşecek, bu organizma Peter ile Mary motorları ile giderken, motorun arkasında gizlenerek Peter'ın evine kadar gelecektir.

Bu sırada hapishaneden kaçan bir mahkumun haberleri verilir polis telsizlerinde ve bu mahkum Peter'ın amcasının ölmesine asıl neden olan kişidir. Flint Marko ismindeki bu mahkum, kızını görmek için hapisten kaçmıştır ve kendisini gören polislerden kaçarken bir araştırma ve deney tesisinin içine girecek, burada maddeyi moleküllerine kadar ayrıştırdıkları bir deney alanının içinde saklanacak, Flint, tam bu alanda saklanıyorken tesisin içindeki bilim insanları makineyi çalıştıracaklar ve içerideki kumlarla birlikte Flint'in de bedeni moleküllerine kadar ayrılacak, sonrasında kumlarla bir bütünleşme yaşayan Flint, Kum Adam olarak ortaya çıkacaktır. Kendi halini görünce şaşkınlıkla ne yapacağını bilemeyen Flint, banka soyup aldığı paraları hasta olan kızına götürmek isteyecektir.






Ancak bu sırada Örümcek Adam için şehrin anahtarının verilmesi ile ilgili şenlikler düzenleniyordur ve Kum Adam'ı gören Örümcek Adam, Kum Adam'ın paraları çalmasına engel olacak, aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve Kum Adam sonrasında kayıplara karışacaktır.

Bu sırada polisler Peter'a amcasını aslında öldüren kişinin Flint olduğunu söyleyecek ve bu duruma çok sinirlenen Peter, evinde uykuda iken üzerine uzaydan gelen organizma yapışacak ve Örümcek Adam elbisesi gibi siyah bir şekil alacaktır. Bu organizma ile Örümcek Adam çok daha sinirli, kötülük yapmaya meyilli biri olacaktır ve bu hislerle gidip Kum Adam'ı bulup amcasının intikamını almak isteyecektir. 

Sonrasında Kum Adam'ı bulan Örümcek Adam, O'nu suyun etkisi ile çamurlu bir hale getirip yok ettiğini sanacaktır. Ardından elbise gibi üzerine yapışan organizmanın özelliklerini araştırıp, kendisine ne gibi etkilerinin olduğunu anlayacak ve bavulda saklayacaktır. Bu sırada Harry'nin de hafızası yerine gelecek, her şeyi hatırladıktan sonra Mary Jane'i bulup, O'nu Peter'ın hayatı ile ilgili tehdit ederek Peter'dan ayrılmasını isteyecek, bunu yapan Mary'nin sonrasında Peter, çok üzülecek ve bu üzüntünün üzerine Harry, Mary ile birlikte olduğunu söyleyince, yeniden uzaylı organizmalı olan elbisesini giyip Harry ile kavgaya tutuşacaktır.







Bu kavgada Harry, ağır yaralanacak ve Peter, elbisenin etkisi ile Mary'nin çalıştığı yere gidip O'nu kıskandırmaya çalışacaktır. İşler iyice çığırından çıkınca Peter, kendisinde olan değişiklikleri anlayacak ve elbiseyi bir kilisenin çanından çıkan sesin etkisi ile çıkarmayı başaracak ancak bu sırada kilisede Peter'dan intikam almak isteyen gazeteci arkadaşı Eddie'nin üzerine yapışacak ve Eddie, Venom şeklinde bir varlık olacaktır. Bunun üzerine Kum Adam ile birlikte Örümcek Adam'ı yok etme planları yapacaklardır.

Sonrasında Venom ve Kum Adam Mary'i kaçıracaklar, Örümcek Adam'ı kurtarması için davet edecekler, bu sırada onlarla yalnız mücadele edemeyeceğini düşünen Peter, Harry'den yardım isteyecek ve Harry ilk başta reddetse de sonrasında uşaklarının verdiği bilgiye göre babasının ölümünden Peter'ın sorumlu olmadığını anlayacaktır ve yardım etmeye karar verecektir.

Ve Örümcek Adam, Kum Adam ve Venom'la kıyasıya bir mücadele içindeyken Harry'de bu mücadeleye katılacak ve birlikte Kum Adam ve Venom'u etkisiz hale getireceklerdir. Sonrasında Mary'i kurtaracaklar ancak Harry, bu mücadele sırasında ölecektir. Aynı zamanda bu mücadele sırasında Venom ve Eddie ölecek, ancak Kum Adam Peter'a amcasını yanlışlıkla vurduğunu anlatacak ve Peter'ın affetmesi sonucunda olay yerinden ayrılacaktır. Her şey bittikten sonra Harry için bir cenaze töreni düzenlenir ve böylelikle film son bulur.

Kum Adam, Venom gibi yeni karakterlerin bulunduğu, izlemekten zevk alacağınız, Örümcek Adam serisinin sonuncu bölümü olan film, oldukça sürükleyici bir aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmdir.