Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Örümcek Adam: Evden Uzakta - Spider Man: Far From Home - Tony Stark'ın Mirası Üzerine Bir Mücadele... / Konusu, Özeti, Afişler

Örümcek Adam: Evden Uzakta - Spider Man: Far From Home

Oyuncular; Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya
Yönetmen; Jon Watts
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Örümcek Adam'ın şimdi de Tony Stark'ın ölümünden sonra kendisine miras olarak Stark teknolojilerini bırakması üzerine, bu teknoloji ve sistemlerde gözü olan Mysterio isimli sahte süper kahraman ile başı derttedir.

Özeti; Nick Fury, şehirlere ve insanlara zarar veren kasırga şeklindeki bir yaratığın izini sürerken, karşısına Mysterio isimli bir süper kahraman çıkacak, bu sırada ortaya çıkan ve topraktan oluşan Elemental olarak adlandırdıkları varlıkla savaşan Mysterio, Nick Fury ile tanışacak ve O'na başka bir boyuttan geldiğini, dünyanın tehdit altında olduğunu söyleyecektir.





Mysterio'nun söylediğine göre kendi yaşam boyutlarında bulunan bu Elemental'ler toprak, ateş, hava, su olarak dört gruba ayrılmışlardır ve en tehlikelisi olan ateş, sonunda kendi gezegenlerini yok etmiştir ve sıra dünya gezegenine gelmiştir.

Bunlardan birini gören Nick Fury, Mysterio'a inanacak ve Örümcek Adam'a ulaşmaya çalışacaktır. Örümcek Adam'ın da kendilerine katılmalarını isteyecek ve bu Elemental'leri yok etme planları yapacaklardır. Ancak öncesinde Demir Adam'ın ölümünden sonra Tony, Örümcek Adam'a kendi teknolojilerinin hepsini kullanabilmesi ve yönetebilmesi için yapay zekaya sahip bir gözlük bırakmıştır ve Peter ise arkadaşları ile İtalya'ya okul gezisine gitmiştir. Burada suyun içinden çıkan Elemental'i görmüş, bu sırada O'nu yok etmeye çalışan Mysterio ile de tanışmış ve birlikte Elemental'i yok etmişlerdir.

Bu olay sonrasında kendisi ile görüşen Nick Fury, O'na tehlikenin boyutlarından bahsedecek, kendilerine katılmasını isteyecek ama Peter, bunu reddedip istemeyecektir.





Bunun üzerine Prag'a giden Peter ve arkadaşlarının peşinden Nick Fury'de adamları ile gelecek, aslında Prag'da ki Elemental saldırısına hazırlanacaklar ve bu saldırı için Peter ile görüşüp, Mysterio ile birlikte ateş olan Elemental'i yok etmesini isteyeceklerdir. 

Bu Elemental, metal ile temas edince büyümektedir ve en tehlikelisidir. 

Olay anında Mysterio ve Örümcek Adam ortaya çıkacak ve zorlu mücadeleler sonrasında Mysterio, kendisini feda edercesine Elemental'in içine girecek  ve O'nu patlatarak yok edecektir. Ardından O'nun bu yaptığı fedakarlıktan etkilenen Peter, Demir Adam'ın kendisine verdiği
gözlüğün üzerine yazan notu yanlış yorumlayacak ve bu gözlüğü Mysterio gibi birinin hak ettiğini düşünerek, bütün Stark teknolojilerinin kontrolünü Mysterio'a devredecektir. Gözlüğü alan Mysterio'nun sonrasında gerçek yüzü ortaya çıkacak, aslında bütün yaşanan olayların bir düzmece olduğu anlaşılacaktır. Mysterio, aslında Nick Fury'nin de, Örümcek Adam'ın da gördüğü bu Elemental saldırılarını, yüksek teknoloji ürünü dronlar ile yapmıştır. Dronlar, gereken şekilde hologramik sistemle görüntüler oluşturmuş, kendilerini saklamış ve başka dronlarda yıkım olayları ile ilgili olarak çalışmışlardır. 



Bir çok dron, bir bütün halinde gören herkese illüzyon olarak bu canavar saldırılarını ve kurtarıcı olarak Mysterio isimli süper kahramanı izletmiştir ve insanlarda inanmışlardır. 

Stark teknolojilerinin yönetimini eline almanın derdinde olan ve bunu başaran Mysterio, daha büyük bir oyun yaparak insanların gözünde Yenilmezlerin yerini almaya çalışacaktır. 

Bunun için hazırlıklar yaparken dronlarından birinin projeksiyon aletini düşürdüklerini fark edecekler ve bu aleti de Peter'ın hoşlandığı kız MJ bulmuştur. MJ, bu aleti Peter'a gösterirken projeksiyon çalışacak ve hologramik şekilde Elemental canavarının görüntüsünü oynatacaktır. Bu aletten sonra her şeyi bir anda anlayan Örümcek Adam, bu durumu Nick'e söylemeye çalışacak ancak Stark teknolojileri elinde olan Mysterio, O'nu bulacak ve illüzyonlar içinde çok kötü hırpaladıktan sonra öldürmek için bir trenin altına atacaktır. Sonrasında tren çarpması ile ölmeyen Örümcek Adam, Happy'e ulaşacak, birlikte plan yapacaklar, Nick Fury'e Mysterio'nun bir sahtekar olduğunu söyleyecekler ve Mysterio'nun yeni gösterisinin olduğu bir zamanda saldıracaklardır.


Bu saldırı sırasında Örümcek Adam, illüzyonları hazırlayan dronların arasına girecek ve bir çoğunu iptal edince, insanların izlediği Elemental görüntüleri yok olacaktır.

Bu olaydan sonra herkes Mysterio'un sahtekarlığını anlayacak, ancak Mysterio hala Örümcek Adam'ı öldürmek için Stark teknolojilerinin dronlarını kullanıyorken Örümcek Adam, hepsi ile başa çıkabilecek ve son illüzyon numarasına da kanmayan Örümcek Adam, Mysterio'u istemeden öldürmek zorunda kalacaktır. 

Sonrasında verdiği gözlüğü alacak ve Stark teknolojilerinin yönetimini yeniden kendisi eline alacaktır. Bütün olaylar bittikten sonra MJ'e olan aşkını itiraf eden Peter, MJ ile şehirlerin içinde örümcek ağı ile sallanırken film de son bulacaktır.

Çok iyi görsel efektleri olan, aksiyonu bol, Örümcek Adam'ın olgunlaşmaya çalışması ile ilgili ve üzerine çok büyük sorumluluklar yüklendiği, Demir Adam'ın mirasçısı olarak nitelendirilen Örümcek Adam'ın bu konuda verdiği mücadeleyi izleyeceğiniz, Marvel yapımı olan aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.