Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Örümcek Adam: Eve Dönüş - Spider Man: Homecoming - Yenilmezler Ekibine Katılmaya Çalışan Örümcek Adam... / Konusu, Özeti, Afişler

Örümcek Adam: Eve Dönüş - Spider Man: Homecoming

Oyuncular; Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr.
Yönetmen; Jon Watts
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Demir Adam'ın yaptığı kostüm ile güçlerini çok daha iyi kullanan Örümcek Adam'ın, Yenilmezler ekibine katılmak için kendini ispatlamaya çalışmasını ve bu sırada metal kanatları olan Akbaba lakaplı, uzaylı enkazlarını çalarak onlardan silah yapan bir suçlu ile yaşadığı aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Yenilmezlerin birbirleri ile savaşmak zorunda kaldıkları sırada Demir Adam, Örümcek Adam'ı kendi takımına dahil etmiştir ve Kaptan Amerika'nın karşısında yer almışlardır. 





Bu olayın Örümcek Adam tarafından görülen anlarını gösteren film, sonrasında Peter'ın bu olaylar bittikten sonra Demir Adam'ın O'na özel tasarladığı kostümü de alarak evine dönmesi ile devam etmektedir.

Bu yeni kostüm çok gelişmiş özellikleri olan ve Örümcek Adam'ın olduğundan çok daha güçlü savaşmasını sağlayacak, yapay zekası olan bir kostümdür. Peter, bu yaşanan son Yenilmezler'le ilgili olaydan sonra, her an yeniden göreve çağrılmayı beklemektedir ve beklemekten
sıkılmaya da başlamıştır.

Diğer tarafta bundan yıllar önce uzaylıların dünyada çıkardıkları savaşlar sırasında, Yenilmezler'in onları mağlup etmesi ile şehir içinde kalan enkazları toplayan insanların patronu olan Adrian, Tony Stark'ın şirketinin bu enkazları toplamak ile ilgili işi alması nedeni ile işinden olmuştur. Bu durumu kabul edemeyen Adrian, kendilerinde olan enkazları vermeyecek ve daha fazlasını da bularak bu uzaylı enkazlarından çok güçlü uzaylı silahları üreteceklerdir. Ve aradan yıllar geçtikten sonra artık sürekli bu işi yapacak ve kendisine metal kanatları olan ve uçan bir araç yapacaktır. Akbaba lakabı ile bu organizasyonu yönetmeye başlayacaktır.





Akbaba'nın adamları bir gün bir bankamatiği soymaya çalıştıklarında, Örümcek Adam onlara denk gelecek ve aralarında kıyasıya bir mücadele yaşanacak, bu adamların çok güçlü silahlar kullandığını gören Örümcek Adam, geçen zaman içinde onların izini bulacak ve yeni kostümünün de yardımları ile Akbaba'nın gizlendiği ve yedek parçaları sakladıkları alana gidecektir.

Burada onların uzaylı enkazlarını taşıyan bir tırı beklediklerini anlayacak, tırın içine giren Akbaba'nın almak istediği parçaları almasına engel olacak ancak bu seferde Örümcek Adam tırın içinde kapalı kalacaktır. Sonrasında tır yüklerini boşaltacak ve burada da Örümcek Adam mahsur kalacaktır. Bu sırada kostümün bütün özelliklerini öğrenecek ve ardından çıkmayı başaracaktır. Aynı zamanda Akbaba'nın mekanından ve silahlarından aldığı parlak bir madde yüzünden okul arkadaşlarının hayatı tehlikeye girecek, son anda onları Örümcek Adam kurtaracaktır.

Aynı zamanda kostüm Demir Adam'ın tasarladığı bir kostüm olduğu için Örümcek Adam ile uzaktan konuşabilmekte ve hakkında bilgiler alabilmektedir. Örümcek Adam, Akbaba'nın bir feribotun içindeki yedek parçaları almanın peşinde olduğunu öğrenecek ve buna engel olmak için mücadele ederken, Akbaba'nın silahlarından biri kontrolsüzce feribotu ikiye ayıracak ve bu olay sırasında örümcek ağları ile gemiyi ve içindekileri kurtarmaya çalışan Örümcek Adam başarılı olamayacak, son anda yardımına Demir Adam yetişecektir ve insanları ölümden kurtaracaktır.





Sonrasında Demir Adam, Peter'ın sorumsuz davranışlarından dolayı kostümünü alacak ve evine gönderecektir.

Evine giden Peter, artık kendini derslerine verecek, Örümcek Adam işlerinden uzak kalmayı düşünecektir ancak okulda hoşlandığı kız olan Liz'in babasının Akbaba olduğunu öğrenecektir. 

Liz ile bir gece dışarı çıktıklarında Liz'in babası Peter'ın Örümcek Adam olduğunu anlayacak ve O'nu tehdit edecektir. Sonrasında Peter, bu duruma dayanamayacak, Akbaba'nın çalıştığı yeri bulacak, burada O'nunla kıyasıya bir mücadele içine girecek ama Akbaba, binayı O'nun üzerine yıkacaktır. Dev sütunların altında kalan Örümcek Adam, sıkışacak ve bu sırada Demir Adam'ın O'na söylediği '' kostümsüz bir hiç isen zaten senin olmamalı '' sözü aklına gelecek ve bunun aksini kendisine ispatlamak için dev sütunları kendi gücü ile kaldırıp, kurtulacaktır. Bunun üzerine Akbaba'nın peşine takılacak, Akbaba'nın Yenilmezler ekibinin ve Stark Endüstrisinin özel üretim araçlarını çalacağını öğrenecek ve bir uçak ile ikmali yapılan malzemeleri havadayken Akbaba almaya çalışacaktır.



Sonrasında Akbaba, uzaktan kontrol edilen uçağın içine girecek, yönetimini eline alacak ama Örümcek Adam'da uçakta olacak ve birlikte aksiyon dolu bir mücadele yaşadıktan sonra Örümcek Adam'ın gayretleri ile uçak insanların zarar görmeyeceği bir alana düşecektir.  

Burada Akbaba ile mücadele etmek zorunda kalacak ama sonrasında O'nu mağlup edip, Tony'in şirketinde çalışan Happy'e kendisinden bir not ve Akbaba'yı ağları ile bağlı şekilde bırakacaktır. 

Bu olayın üzerine Tony Stark, Örümcek Adam'ı yanına çağıracak ve O'na Yenilmezler ekibine artık katılabileceğini ve kostümünü alması gerektiğini söyleyecek ancak Örümcek Adam bu durumu bir sınav sandığı için kabul etmeyecek, Tony ve Happy'nin şaşkınlıklarından sonra filmde son bulacaktır.

Demir Adam'ı da sık sık göreceğiniz, Yenilmezler filmi ile ilişkili sahnelerin olduğu, aksiyon ve macera dolu, yer yer komik sahnelerinde bulunduğu, Marvel yapımı aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.