Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Sıcak Kalpler - Warm Bodies - Sevgiyle İyileşerek İnsan Olmaya Çalışan Zombilerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sıcak Kalpler - Warm Bodies

Oyuncular; Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton
Yönetmen; Jonathan Levine
Tür; Romantik, Dram, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir virüs yüzünden zombiye dönüşen insanların sevgiyle yeniden iyileşerek insan olma yolundaki çabalarını konu almaktadır.

Özeti; R isimli ve ceset olarak adlandırılan bir zombinin kendi yaşantısını anlatırken başlayan film, sonrasında bütün cesetlerin durumlarını göstererek devam etmektedir. Aynı zamanda cesetlerin dışında birde, ileri seviyede olan ve kemikler olarak adlandırılan zombiler vardır, bunlar çok vahşi ve nabzı atan her şeyi yemek eğilimindedirler. Ancak cesetler kemiklere göre daha az zararlı, durağan ve sakindirler. Cesetlerin ilerleyen seviyeleri de kemik olarak bahsedilen zombilerden olmaktır. 





Bu sırada R ve ceset arkadaşları acıkacak, bunun için şehre gidip insan avlamaya karar verecekler ve şehirde ilaç arayan Julie, sevgilisi Perry ve diğer arkadaşlarını bulacaklar, onlara saldırıp, Perry'nin beynini R, yiyecektir.

Cesetler insanların beyinlerini yedikleri zaman onların anılarını görmektedir ve bu durumdan çok hoşlanmaktadırlar, çünkü onlara insan olmayı hatırlatmaktadır.

Cesetlerin saldırısından geriye bir tek Julie ve Nora kalacak, Nora saklanacak ancak Julie'nin sevgilisi olan Perry'nin beynini yiyen R, O'nun anılarına sahip olduğu için Julie'den hoşlanmaya başlayacak ve O'nu diğer cesetlerden koruyarak kendi yaşadığı bir uçağın içindeki evine götürecektir. Burada R'den korkan Julie, sonrasında kendisine zarar vermediğini anlayacak ve kendisine neler olduğunu bilemeyen R, yavaş yavaş insan olmaya başlayacak, Julie'ye duyduğu sevgi O'nu değiştirecektir.  Ve çok uzun zamandır R'nin durmuş olan kalbi, yeniden atacak, konuşmayı unutmuş olan beyni yeniden konuşacaktır. Julie'nin kendisini değiştirdiğini anlamaya başlayan R, O'na çok iyi davranacak ve iki gün uçağın içinde vakit geçirdikten sonra gitmek isteyen Julie, kaçacak, bu sırada dışarıdaki cesetler O'na saldıracak ama R, O'nu kurtaracaktır.








Bu duruma bir anlam veremeyen diğer cesetler, Julie ile R'nin aralarındaki ilişkiyi görünce kendilerinde de değişimler olmaya başlayacak ancak bu durum kemikler için bir tehdit oluşturacaktır.

Bütün cesetlerin değişmeye başladığını ve buna sebep olarak da Julie ve R'yi gören kemikler, onlara saldırmaya, kovalamaya başlayacak, onlardan kaçan Julie ve R, boş bir evde bir gece daha geçireceklerdir. 

Bu evde geçirdikleri gecede, ismini hatırlayamadığı ve isminin baş harfinin R olduğunu düşündüğü için ismi R olarak kalan R, Julie'ye sevgilisini yediğini söyleyecek ve ilk kez bu evde uykuya dalacak, rüya görecektir. Normalde cesetler uyumamaktadır ama R uyuyunca rüyasında Julie'yi görecek ve uyandığında Julie, gitmiş olacaktır. Bunun üzerine ceset dostlarının yanına giden R, burada arkadaşlarının da değiştiğini, rüyalar görmeye başladığını anlayacak ve hep birlikte Julie'yi bulup, O'na cesetlerin artık değiştiğini anlatarak bir akımı başlatmayı düşüneceklerdir. Aynı zamanda birleşen kemiklerde R ve Julie'yi öldürmek isteyecek, bunun üzerine cesetlerin ve kemiklerin hepsi insanların çevresini duvarlarla ördüğü yaşam alanının bulunduğu yere gideceklerdir.






R, Perry'nin anılarına sahip olduğu için içeri gizlice girebilecek ve değişmiş olmasından dolayı artık daha insan görünüşünün avantajı ile Julie'nin evini bulacak ve O'na durumu anlatacaktır. 

Bu duruma inanan Julie'de zaten R'yi unutamamıştır ve artık aralarında bir aşk oluşmuştur. Julie, insanların lideri olan babasına durumu anlatacak, babası bunu kabul etmeyecek, sonrasında R ile kaçacaklar ve diğer cesetlerle buluşup, saldırmak için gelen kemikler ordusu ile mücadele edeceklerdir. Bu sırada ellerinde silahları olan insan askerleri, cesetlerin kemikler ile savaştığını ve kendilerini kemiklerden koruduğunu görünce bu durumdan etkilenip, cesetlerle müttefik olacaklardır.

Son olarak Julie'nin babası kızına zarar vereceğini düşünerek R'yi silah ile vuracak ve R'den kan gelmesi üzerine artık cesetlerin iyileştiğini anlayacaklardır. Bu olay sonrasında cesetlerle insanlar birlik olacak, bütün kemikleri yok edeceklerdir ve zamanla insanların sevgi göstermesi yoluyla bütün cesetler iyileşecek ve yeniden insan olacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Her zaman alıştığımız zombi filmlerinin aksine oldukça duygusal ve romantik sahnelerin olduğu, zombileşen insanların tersine iyileşen ve aşk yaşayan zombileri izleyeceğiniz, sevginin nelere kadir olduğunu çok iyi örneklendirmiş, kesinlikle izlenmesini tavsiye edebileceğimiz, oldukça sürükleyici ve yer yer komedi ve gerilim sahnelerinin de bulunduğu, romantik, duygusal, dram, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.