Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Son Durak 2 - Final Destination 2 - Zincirleme Trafik Kazasından Kurtulanların Ölüm İle Verdikleri Mücadele... / Konusu, Özeti, Afişler

Son Durak 2 - Final Destination 2

Oyuncular; Ali Larter, A.J. Cook, Michael Landes
Yönetmen; David R. Ellis
Tür; Aksiyon, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Ölüm, şimdi de bir zincirleme trafik kazasından kurtulanların peşindedir ve film, bu kazadan kurtulanların arasından son iki kişi kalana kadar hepsinin teker teker ölmesi ile sonuçlanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Kimberly, arkadaşları ile birlikte bir hafta sonu eğlencesine gitmek için araba ile yola çıkmışlardır ve yolda kısa bir süre kendinden geçerek, ileride olacak olan zincirleme trafik kazasını görmüştür, tıpkı 180 sefer sayılı uçakta olduğu gibi. Kendine geldiğinde gördüğü şeylerin aynısını yaşamaya başlayan Kimberly, biraz sonra büyük bir kaza olacağını anlayacak ve arabası ile yolu kapatarak insanların geçmesini engelleyecektir.





Bunun üzerine arkasında duran arabadaki insanlar inecek, bir polis gelecek ve onlara bir kaza olacağını söylediği sırada, hemen ileride büyük bir zincirleme kazası olacaktır ve Kimberly, arabası ile yolu kapatmasaydı, kendisi de içinde dahil olmak üzere arkasında konvoyda bekleyen bir çok kişi hayatını bu kazada kaybedecekti.

Kaza olduktan sonra herkes şaşkınken ve Kimberly arabadan inmişken, kendi arabasının içindeki arkadaşlarına da bir tır çarpacak ve onların hepsi ölecektir.

Yaşanan bu olaydan sonra kurtulanları polis merkezine götürecekler ve Kimberly, herkese kendisinin 180 sefer sayılı uçak kazasında olan olaylarla aynı şeyi yaşadığını ve onların başına gelenlerin kendi başlarına da geleceğini söyler. Herkes O'nu delilikle suçlayacak ancak ertesi gün kazadan kurtulan Ivan isminde bir gencin evinde yangın çıkması sonrasında, dışarıdaki yangın merdiveninin gözüne saplanarak öldüğünü duyduklarında, hepsi kurtulanlar arasında polis Thomas'ı arayacak ve telaşlanmaya başlayacaklardır. Bunun üzerine 180 sefer sayılı uçak kazasından kurtulanlardan son kişi olan Clear ile görüşmeye giderler. Clear, bir psikiyatri merkezinde kendisini koruma altına almıştır ve kendisi ile konuşmaya gelen Kimberly'e ölüm hakkında bazı bilgiler verip, işaretlere dikkat etmesini ancak kendilerine yardım edemeyeceğini söyler.




Bunun üzerine sinirlenen ve Clear'ı korkaklıkla suçlayan Kimberly, tesisten ayrılacak, polis Thomas ile konuşmaya gittiğinde bir işaret görecek ve gördüğü güvercinlerden ölme sırasına göre, anne ve oğulda ölüm sırasının olduğunu düşünecektir.

Kazadan kurtulan bir anne ve oğlu dişçidedir ve dişçinin içinde ölüm tehlikeleri atlattıktan sonra dışarı çıkacaklar, tam kendilerini Kimberly ve polis Thomas'ın bulduğu sırada, oğlu güvercinlerin olduğu yere doğru koşacak ve üzerine dev bir cam eşya düşecek, altında ezilip ölecektir. Bu ölüm sonrasında kurtulanların hepsi bir araya gelecek ve kendilerini koruma altına almaya başlayacaklardır. Aynı zamanda hastaneden Clear'da çıkmıştır ve onlara yardım etmeye karar vermiştir.

Clear, Kimberly ve polis Thomas ile birlikte daha önce kendisinden bilgi aldıkları mezarcının yanına gidecekler ve mezarcı onlara ancak yeni bir hayat ölümü engelleyebilir diyecektir. Bunun üzerine yeni bir hayattan kast edilen şeyin kaza sırasında konvoyun içinde olan ve ölmeyen hamile bir kadının doğum yapmasını anlarlar. Ve bunu anladıktan sonra bu hamile kadının bebeğini güvenle doğurmasını sağlamaya çalışırlar. Ancak hep birlikte toplandıkları binadan, oğlu ölmüş ve çok üzgün olan anne çıkmak isteyecek, çıkarken asansöre kafası sıkışarak ölecek, geriye kalanlar bunun üzerine hamile kadının olduğu hastaneye gitmek üzereler iken, kaza geçirecekler, bu kaza sonucu kurtulanlardan Eugene yaralanacak, arabanın içine sıkışan Kat ise hava yastığının şişmesi nedeni ile kafasına kazık girerek ve ölecektir.




Bu ölümler sonrasında Kat'in yere düşen sigarası akıp giden benzini yakacak ve patlayan arabadan çıkan dikenli tellerde Rory'nin bedenini paramparça yaparak öldürecektir.

Geriye Clear, Kimberly ve Thomas kalacak, aynı hastaneye Eugene'yi de kaldıracaklar, bu sırada kadın doğum yapacak ve her şeyin bittiğini sandıkları sırada, Clear, Eugene'nin odasına girince patlayan tüp yüzünden ikisi de ölecek ve bu ölümler üzerine aslında yeni bir hayattan kastın yeni bir insanın doğumu değil, aralarından birinin kendini öldürmesi ve yeniden hayata gelmesinin kast edildiğini anlayacaklardır.

Bunu anlayan Kimberly, kendini öldürmek için gölün içine doğru arabayı sürecektir ve boğularak ölmekten son anda O'nu Thomas kurtaracak, bunun üzerine ölüm listesi atlamış, onlarında hayatı kurtulmuş olacaktır. Kimberly, aslında ölmüştür ve O'nu doktorlar şok ile geri getirmişlerdir. Son olarak aradan uzun bir zaman geçtikten sonra Kimberly ve Thomas, bir aile yemeklerinde her şeyin bittiğini konuşurlarken, hamile kadına doğru giderken yapılan kaza anında ölümden kurtulan bir gencin mangal başında patlayarak ölmesi sonrasında film son bulur.

Son durak serilerinin ikincisi olan filmde yine ürkütücü ölüm sahneleri bulunmaktadır. Korku, gerilim türünde filmler sevenler için tavsiye edilebilecek, 3, 4, 5 gibi devam filmlerinin de olduğu aksiyon, gizem, gerilim ve korku filmidir.