Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Eylül 2019 Salı

Sinema: Terminatör 5; Genisys - Terminator; Genisys - Yeni Terminatör John Connor.... / Konusu, Özeti, Afişler

Terminatör 5; Genisys - Terminator; Genisys

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke
Yönetmen; Alan Taylor
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, 2029 yılında makinelere karşı direniş gösteren insanların lideri olan John Connor'ın, Terminatör serisinin ilk filmindeki gibi Kyle Reese'i 1983 yılına göndermesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; 2029 yılında Skynet ile mücadele etmeye devam eden insanların başında liderleri olarak John Connor vardır ve Skynet, artık neredeyse yenilmek üzeredir. Ancak son bir koz olarak geçmişe terminatör göndermesini sağlayacak bir zaman makinesi yaptığını öğrenirler ve Skynet'in merkezine saldırı yaptıktan sonra bu makineye ulaşırlar.





Kısa bir zaman önce makine ile Skynet, 1983 yılına Sarah Connor'ı öldürmesi için terminatör göndermiştir ve John'da sağ kolu olarak sürekli yanında gezdirdiği Kyle'ı, babası olduğunu ve O'nun gitmesi gerektiğini de bildiği için, buldukları bu zaman makinesi ile 1983 yılına gönderecektir.

Ancak Kyle, gittiğinde beklediği gibi bir ortam ile karşılaşmayacak, zaman çizgisinde kırılmalar olması ve Sarah'ın çocukluğuna da terminatör gönderilmesi yüzünden, Sarah'ın aslında hiç bir şeyden haberinin olmamasını beklerken, Kyle, Sarah'ın kendisini beklediğini ve yanında koruyucu bir terminatör olduğunu, aynı zamanda kendilerini kovalayan ve öldürmek isteyen sıvı metalden yapılmış bir terminatör olduğunu görür. 

Çünkü Skynet, Sarah'ın çocukken öldürülmesi içinde terminatör göndermiş ve sıvı metalden oluşan bu terminatör, Sarah'ın ailesini öldürmüş ama Sarah'ı çocukken korumak için koruyucu olarak bir terminatör daha gönderilmiştir ancak O'nu kimin gönderildiği güvenliği için bilinmemektedir. Geldiği yeri düşündüğü gibi bulamayan Kyle, 2029 yılında zaman makinesinde yolculuk yapacağı sırada John'a bir terminatörün saldırdığını görmüştür ve makinenin içinde olduğu için bir şey yapamamıştır.




Ve bu saldırıyı yapan aslında bir terminatör değil, Skynet'in kendisidir ve bu saldırı sonrasında John'u değiştirmiş ve makine ve insan karışımı üstün özellikleri olan, yok edilmesi çok daha zor ve çok daha güçlü, Skynet için çalışan ve O'nun amacına hizmet eden bir varlığa dönüştürmüştür.

1983 yılına gönderilen terminatörü ve peşlerindeki sıvı metalden oluşan terminatörü etkisiz hale getiren Sarah ve Moruk isimli koruyucu terminatör, sonrasında O'nun çipini alarak oluşturdukları zaman makinesi için kullanacaklar ve 1997 yılına gitmek isteyeceklerdir. Ancak Kyle, buna izin vermeyecek, geçmişte yaşananlar yüzünden geleceklerin değiştiğini ve kıyamet günü olarak adlandırılan olayların yaşanmadığını ama 2017 yılında Genisys isimli bir bilgisayar programı yüzünden Skynet'in dünyayı yok edeceğini ve bu yüzden 2017 yılına gitmeleri gerektiğini söyleyecektir. 

Bunun üzerine sadece canlı organizmalar için yapılmış makine ile Sarah ve Kyle, 2017 yılına gider ve Moruk ise onları bu yılda karşılamak için 1983 yılında kalır. Sarah ve Kyle, 2017 yılında otobanda araçların dolu olduğu trafiğin içinde çıplak bir şekilde ortaya çıkarlar ve polisler onları tutuklar. Sonrasında sorgu altında iken, 2029 yılında yapısı değiştirilmiş ve başka bir varlık olmuş John'u, Skynet, 2017 yılına Sarah ve Kyle'ı durdurması için göndermiştir ve John, bu yeni hali ile polis merkezine girerek, Sarah ve Kyle'a insan olan John taklidi yaparak, onları binadan çıkarır.

Tam otoparkta iken Moruk gelecek ve O'nun aslında John olmadığını anlayıp silahla ateş edecektir. Bu olaydan sonra Sarah ve Kyle'da gerçeği görecek ve Genisys isimli programın başlatılmasını iptal etmek için kaçmaya ve plan yapmaya başlayacaklardır. Sarah'ın gizli silah deposunun olduğu yere giderler ve burada silahları ayarlarken peşlerinden gelen John ile kıyasıya bir mücadele içine girecekler ve ne yapsalar da öldüremedikleri John'un bu yeni halinden kaçmayı başaracaklardır. 

Bu mücadele sırasında John'un mıknatıstan etkilendiğini öğrenmişlerdir ve mıknatısı kullanarak bir çok kez kendilerini kurtarmışlardır. Genisys programı bütün insanların makinelerini yönetebilecek özel bir programdır ve başlatılmasına saatler kala, programın bağlı olduğu merkeze giderler ve buraya bombalar yerleştirerek tamamen yok edilmesini sağlamaya çalışacaklardır.





Ancak peşlerinden John'da gelmiştir ve burada Moruk ile kıyasıya bir mücadele içine girerler. Sonrasında Moruk, John'u elindeki mıknatıslı araç ile tutarak John'un oluşturduğu zaman makinesinin içine kendisi ile birlikte hapseder.

Ve dışarıda Kyle, zaman makinesini çalıştırınca, zaman makinesinin organik olmayan yapıları yok edici özelliği olmasından dolayı, çalışan makine içeride John'u yok edecek, John ile mücadele ederken Moruk'un bedeninin üst kısmı kopacak ve dışarıya fırlayıp, sıvı metal terminatör modelini oluşturmak için hazırladıkları alana düşecektir. Buraya düşen Moruk'un parçasından dönüşmüş olarak, sıvı metal hali ile yeniden canlanacak ve John ise makinenin içinde yok olacaktır. 

Sonrasında Genisys programı başlamadan binaları tamamen patlatacaklar ve Skynet, amacına ulaşamadan yok olacaktır. Ardından Moruk, Sarah ve Kyle, Skynet'in artık yok olduğunu düşünerek özgürlüklerinin tadını çıkarmaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Yine yepyeni bir terminatör modeli ile karşılaşacağınız filmde, her zamanki gibi aksiyon çok fazladır. Yılların eskimeyen film serilerinin 5.si olan ve oldukça sürükleyici, bıkmadan keyifle izleyebileceğiniz bir aksiyon ve bilim kurgu filmidir.