Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Transformers 3: Ay'ın Karanlık Yüzü - Transformers: Dark of the Moon - Sentinel Prime'ın Dünya'yı Ele Geçirme Planları... / Konusu, Özeti, Afişler

Transformers 3: Ay'ın Karanlık Yüzü - Transformers: Dark of the Moon

Oyuncular; Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Patrick Dempsey
Yönetmen; Michael Bay
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Cybertron gezegeninden savaş yüzünden kaçan Sentinel Prime ismindeki Transformer'ın, ayın karanlık yüzüne düşmesi ve buradan yıllar sonra ortaya çıkarılması sonrasında Decepticon'lar ile birlik olup dünyayı ele geçirmek istemeleri üzerine, otobotlar ve insanların birlik olup Sentinel Prime ve Decepticon'lara karşı verdikleri mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Ay'a ilk insan gönderildiği zamanlarda Ay'a ayak basan astronotlar, Ay'ın karanlık yüzünde bir uzay gemisi bulmuşlardır ve bu uzay gemisinin içinden alabildikleri şeyleri almışlar ve saklamışlardır.





Yıllarca bu konu hükumet tarafından bir sır olarak saklanması sonrasında, Optimus Prime, Decepticon'ların üyesi olan Shockwave ve Soundwave ile karşılaşmış ve onların elinde kendi gezegenlerinden getirilmiş ve zamanında Ay'a düşmüş olan uzay aracından çıkarılmış parçayı görünce, insanların kendilerinden bazı şeyler sakladığını anlamış ve kendisinden saklanan bu gizli bilgileri öğrenmiştir.

Bu sırada otobotlar insanlar ile işbirliği içinde çalışan bir şekilde ve insanlar ile müttefik olarak dünyada yaşamaktadırlar.

Ay'ın karanlık yüzünde kendi gezegenlerinden gelen uzay aracının olduğunu öğrenen Optimus, içinde Sentinel Prime'ın olduğunu bilerek hemen Ay'a gider ve Sentinel'i kendini iptal etmiş vaziyette bulur. Aynı zamanda Sentinel'in icadı olan evrenleri yeniden yaratmalarını sağlayan makinesine ait sütunlardan geriye kalanları da alarak, Sentinel ile birlikte dünyaya gelir. Sonrasında kendisindeki Matrix ile Sentinel'i yeniden hayata döndürecek ve Sentinel'e bu geçen zaman zarfında yaşananları anlatıp, dünya insanlığı ile dost olarak yaşadıklarını söyleyecektir. İlk başta olumlu şekilde davranan Sentinel'in sonrasında dünya gezegenini kendi gezegeni haline getirmek için Megatron ile anlaşma yaptığı anlaşılacaktır.





Bu sırada ilk iki filmde de rol alan Sam, yeni bir kız arkadaşı ile birliktedir ve çalıştığı şirkette Decepticon'larla ilgili, Ay'ın karanlık yüzü hakkında bilgi alış verişi yapan bir adam yüzünden, bu yeni olaylara dahil olmak zorunda kalmıştır.

Ayın karanlık yüzünde Sentinel'in olduğunu ve sütunlarının bulunduğunu, aynı zamanda sütunların çoğunun Decepticon'lar da olduğunu ve sütunları alan Decepticon'ların neden Sentinel'i almadıkları sorusuna cevap olarak, çünkü Sentinel'i sadece Optimus kendindeki Matrix ile hayata getirebileceğinin, bu yüzden Sentinel hayata geri gelince Decepticon'ların O'nu ele geçirme derdinde olduğunun, çünkü gezegenlerini yeniden inşa etmek için Sentinel'in bilgisine ve makinesine ihtiyaçları olduğunu Sam, araştırmaları sonucunda öğrenecek ve bu konuda otobotlara ve hükumet yetkililerine bilgi verecektir, özellikle Sentinel'in korunması ile ilgili. 

Ancak Sam'in bilmediği, Sentinel'in bunlardan haberinin olduğu ve Megatron ile bu konuda bir anlaşma yaptığıdır. Bu olayı Sentinel, ifşa ettiği sırada Ironhide'ı öldürecek, diğer otobotlara saldıracak ve bütün sütunlarını toplayıp Chicago şehrini merkez alacak şekilde, diğer sütunları da dünyanın çeşitli bölgelerine yerleştirerek makinesini çalıştırmaya başlayacaktır.





Ancak öncesinde Sentinel ve Megatron, kendi ellerindeki teknolojik imkanlar sayesinde Ay'ın karanlık yüzünde saklanmış olan yüzlerce Decepticon'u dünyaya getirmişlerdir ve bu güç birliği ellerinde iken dünya insanlığını tehdit etmişlerdir.

Tehdit konusu ise, otobotların dünyadan gönderilmesi, sürgün edilmesidir, yoksa dünyayı savaş alanına çevireceklerini söylemişlerdir. 

Bu tehdit üzerine dünya liderleri otobotları, onlara özel bir uzay aracı ile gönderecekler, bu gönderiş sırasında otobotlar uzay aracının ayrılan parçasının içine yerleşecek ve uzaya çıkan parçasını ise Decepticon'lar roketlerle vuracaklar ve bu saldırısı sonrasında bütün otobotların yok edildiğini düşüneceklerdir.  Ancak otobotlar, ayrılan parça ile okyanusa düşmüşlerdir ve hiç beklemedikleri bir anda saldırmak için bu sürgün olayını kabul etmiş gibi gözükmüşlerdir. Bu olaydan sonra dünyayı ele geçirdiklerini düşünen Sentinel ve Megatron önderliğinde Decepticon'lar, sütunları çalıştırmaya başlayacak, bu sırada Sentinel, Megatron'a kendisinin patron olduğunu hatırlatmak için zarar verecek, sonrasında sütunlar çalışmaya başlayınca açılan bir boyut geçidi ile kendi gezegenleri olan Cybertron, yavaş yavaş dünyanın çevresinde bir alana gelmeye başlayacaktır.




Ancak bu sırada Otobotlar ortaya çıkacak, insanlarda savaşmaya başlayacak, Decepticon'larla Otobotlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacak, şehir ve binalar, gökdelenler yerle bir olacak, aksiyon dolu ve bitmek bilmeyen savaş sahnelerinden sonra insanlarında yardımları ile sütunlar yok edilecektir.

Sütunların yok edilmesinden sonra Sentinel ile Optimus kıyasıya bir mücadele içine girerek savaşacaklar, Sentinel, Optimus'u mağlup ettiği bir sırada olaya Megatron karışarak patronun kendi olduğunu belirtip, Cybertron benim gezegenim diyerek Sentinel'i etkisiz hale getirecek ama bu sırada kendine gelen Optimus'da, Megatron'u yok edecek ve sonrasında Sentinel'i de öldürecektir.

Böylelikle sütunlar yok olmuş, yine bir Decepticon tehlikesi daha bitmiş ve dünya bir istiladan daha kurtulmuş olarak Optimus'un insanları hiç yalnız bırakmayacaklarını söylemesi ile film son bulur.

Bitmek bilmeyen hareket ve aksiyon sahneleri ile aksiyona doyacağınız, Transformer'ların harika görüntüleri ile izlemekten zevk alacağınız, birbirinden güzel arabaların ve dev boyda Shockwave gibi etkileyici Transformer'ların bulunduğu, yer yer komik sahnelerinde olduğu, çok iyi bir aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.