Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Transformers 4: Kayıp Çağ - Transformers: Age Of Extinction - Otobotların Yeni Düşmanı Lockdown... / Konusu, Özeti, Afişler

Transformers 4: Kayıp Çağ - Transformers: Age Of Extinction

Oyuncular; Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Nicola Peltz
Yönetmen; Michael Bay
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin 4. filmi, otobotlar ve decepticonlar dışında başka bir transformer varlığı olan Lockdown'ın, insanlarla anlaşma yaparak otobotları yok etmeye çalışması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Bundan önceki bölümde yapılan Chicago savaşı sırasında verilen insan kayıpları bahane edilerek otobotlar ile insanların arası açılmıştır ve aslında dünyaya uzaydan gelmiş olan Lockdown ismindeki transformerın, Optimus Prime'ı yakalayan için verilen ödülün derdinde olması ve aynı zamanda transformer metalini dünyada oluşturmak için insanların otobotlara düşman olmasını sağlamıştır.





Dinozorların yaşadığı zamanda dünyada oluşturmak için kullandığı ve gezegeni tamamen yok etmesine sebep olduğu metal üretme yöntemini yeniden dünyada deneyerek istediği metal türüne ulaşıp ordular oluşturmak istemesi üzerine otobotları öldürmeye başlamıştır.

İnsanlar uzun zamandan bu yana otobotlara savaş açmış durumdadırlar ve bu yüzden otobotlar, dünyanın belirli yerlerinde saklanmışlardır. Optimus Prime ise bir hurdalıkta bozulmuş bir tır şeklinde beklemektedir. Makinelerle ilgili icatlar yapan ve makinelere karşı oldukça meraklı olan Cade isimli bir mucit, hurdalıkta işine yarayacak olan malzemeler ararken Optimus'un olduğu tırı alacaktır ve O'nu evindeki ahıra getirecektir. 

Getirdikten sonra tırı inceleyen Cade, O'nun başka bir şey olduğunu anlayacak ve kızı Tessa ile arkadaşları olan Lucas'a bundan bahsettikten sonra Optimus uyanacak ve kendisine neler olduğunu anlamaya çalışacaktır. Optimus, bir saldırıya uğramıştır ve sonrasında bütün otobotlara saklanmaları adına mesaj göndermiş ve kapanmıştır. Bunun üzerine Cade, O'nu elinden geldiğince tamir etmek isteyecek, arkadaşları Lucas, Optimus'un yerini yetkililere ihbar edecek ve sonrasında CIA ve adamları, Optimus'u almaya geleceklerdir.





CIA'in üst makamlarındaki yetkili Harold, Lockdown ile iş birliği yapmaktadır ve bu yüzden özellikle Optimus'u aramaktadır.

Optimus'u bulmaları karşılığında Lockdown onlara transformer metalini ortaya çıkaran ve bu çıkarış esnasında şehirlerin yok olmasına sebep olan tohumu verecektir.

Bu tohumu ise, bu zamanlarda transformerlar ile ilgili çalışan bir bilim adamı istemektedir. Chicago savaşından sonra elde ettikleri bilgiler ile ve yakaladıkları minik otobotların sayesinde kendileri transformer üretebilmektedirler ancak bunun için yeterli sayıda metalleri yoktur. Bu tohumu kullanarak metal üretmek derdinde olan Joshua, aslında kötü niyetli değildir ancak yaptığı işlerin sonu iyiye gitmeyecektir. Joshua, elde ettikleri parçalardan transformerların DNA yapılarını çıkarmıştır ancak elde ettiği parçalar desepticonlara ait olduğu için ürettikleri transformerlar, özellikle bir tanesi Megatron olarak ortaya çıkmıştır. Diğer tarafta CIA'den kaçan Optimus, Cade, Tessa ve onları araba ile alan Tessa'nın araba yarışçısı olan erkek arkadaşı Shane ile gizli bir yerde saklanmayı başaracaklar ve sonrasında iletişim kurduğu diğer saklanan otobotlar ile buluşacaklardır.




Geriye Optimus ile birlikte 5 otobot kalmıştır ve otobotlar, diğer arkadaşlarının intikamlarını almak için bunu yapan insanları öldürmek istemektedirler.

Bunun sorumlusu olarak ise Joshua'yı öğreneceklerdir ve Joshua'nın laboratuvarına saldırıp, orayı yerle bir ederken intikam almak için öldürmekten vazgeçecekler ve ayrılacaklardır.

Bu ayrılış sonrasında Joshua ve CIA yetkilisi Harold, kendi ürettikleri transformerları otobotların peşine gönderecek, aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve bu giden transformerların desepticon olduğu bu sırada anlaşılacaktır. Ancak olay yerine Lockdown'da gelecek ve Optimus'u yaralayıp, arkasındaki arabada bulunan Tessa ile birlikte uzay gemisine götürecektir. Optimus ve Tessa, uzay gemisine geçtikten sonra otobotlar ve Cade ile Shane'de uzay gemisine girecekler ve Optimus ile Tessa'yı kurtarmaya çalışacaklardır. İçeri girdikten sonra bir çok farklı özellikleri olan transformerlar ile mücadele eden otobotlar, sonunda Optimus'a ulaşacak, aynı zamanda burada tutsak edilmiş Dinobot'lar olarak adlandırılan dinozorlardan oluşmuş transformerları da göreceklerdir.





Bu sırada Tessa'yı da bulacaklar ve hep birlikte parçalara ayrılan ve her parçası kendine ait bir uzay gemisi olan bu uzay gemisinin içindeki bir parçayı alarak ve içerisine istedikleri tutsak edilmiş dinobotları da ekleyerek, kaçmayı başaracaklardır.

Bu sırada Optimus'u yakaladığını düşündüğü için Lockdown, Harold'a tohumu verecek, Harold bu tohumu Joshua'ya getirecek ancak Joshua ile konuşan Cade, tohumun gerçek amacını ve insanlığın başına gelecek olanları söyleyince Joshua, taraf değiştirecek ve elinde tohumla otobotların yanında yer alacaktır. 

Tohum için aksiyon dolu bir kovalamaca yaşandıktan sonra, her yerde tohumu arayan Megatron ve ordusu otobotlara saldıracak, ancak bu sırada uzay gemisinden getirdikleri dinobotlar ile birlik olan otobotlar, bütün desepticonları yok edeceklerdir. Sadece Megatron geri döneceğini söyleyerek kaçmayı başaracaktır. Ancak olaya Lockdown'da aşağı inerek dahil olacak, Optimus ile kıyasıya bir kavgaya tutuşacak ve sonrasında Optimus ortadan ikiye ayırarak Lockdown'ı yok edecektir. Bütün olaylar bittikten sonra tohumu yok eden, Dinobotları özgür bırakan ve Cade ile Tessa'yı otobotlara emanet eden Optimus, kendi yaratıcılarının kendisine ödül koyduğunu duyduğu için onları bulmak üzere uzaya doğru yola çıkacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Dinobotlar ve onlar gibi bir çok yeni transformerları göreceğiniz, bitmek bilmeyen aksiyon ve kavga sahnelerinin yaşandığı, yine şehirlerin ve binaların darma duman olduğu, serinin dördüncüsü olan film, oldukça sürükleyici ve heyecan verici, yer yer gerilim sahnelerinin de yaşandığı aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.