Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Transformers 5: Son Şövalye - Transformers: The Last Knight - Otobotlar Transformerların Yaratıcısı Quintessa'a Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Transformers 5: Son Şövalye - Transformers: The Last Knight

Oyuncular; Mark Wahlberg, Laura Haddock, Anthony Hopkins
Yönetmen; Michael Bay
Tür; Macera, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, kendi gezegenleri olan parçalanmış haldeki Cybertron'u, Dünya gezegeninin enerjisinden faydalanarak yeniden inşa etmek derdinde olan Decepticonlar'a ve transformerların yaratıcısı olarak adlandırılan Quintessa'ya karşı otobotlar ve insanların vermiş olduğu mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Bundan 1600 yıl öncesindeki zamanda dünyaya gelmiş olan transformerların, Marlin ismindeki bir büyücüye emanet ettikleri asanın görüntüleri ve bu yıllarda yaşanan savaşta dinozor transformerın nasıl insanlarla birlikte savaştığının gösterilmesi ile başlayan film, sonrasında günümüz dünyasına dönerek Optimus Prime'ın bundan önceki bölümün sonunda kendi yaratıcılarını bulmak için uzaya çıktığında, uzay boşluğunda donmasını ve sonrasında O'nu yaratıcısı olarak adlandırılan Quintessa'nın bulması ile devam etmektedir.





Bu sırada dünyada insanlar transformerlara hala düşmanlık beslemekte, onların zarar verdiğini düşünmektedirler. 

Dünyanın bazı ülkelerinde ise transformerlar daha rahattır. Bir çok ülkede bulunması yasaklanmıştır ve transformerlar bulundukları yerlerde yok edilmektedir.

Bundan önceki savaşın kalıntılarının bulunduğu yerdeki parçalanmış bir uzay gemisinin içinde ölmek üzere olan bir transformer, çok değerli bir tılsım taşımaktadır. Bu tılsım seçilmiş kişiye verilecektir ve O'nun sayesinde dünya yok olmaktan kurtulacaktır. Bu enkazın bulunduğu yerde transformerları korumak için askerlerle savaşan Cade, uzay gemisinin içindeki oldukça yaşlı olan bu transformerdan tılsımı almak zorunda kalacaktır, daha doğrusu tılsım O'na gelecektir. Tılsım, aynı zamanda seçilmiş kişiyi korumakla da ilgilidir ve Cade'yi gelecekte bir çok kere ölümden kurtaracaktır. Ve Cade, kendilerini arayan TMG isimli transformerları bulmak ile ilgili olan özel askerlerden saklanarak yaşamaktadır ve otobot ve dinobot dostları ile bir araba hurdalığında saklanmaktadır. 





Bu sırada insanlar Marlin'in yıllar öncesinden sahip olduğu ve nerede olduğu bilinmeyen bu asanın bilgisine ulaşmışlardır ve asanın çok güçlü, gezegenleri yok edip yeniden inşa edebilme özelliklerinin olduğunu öğrenince, kendileri gibi asayı arayan Megatron ile iş birliği içine girmişlerdir.  Bu iş birliği için Megatron, şart olarak tutsak alınmış Decepticonlardan bazılarının özgür kalmasını istemiştir ve bu şartları kabul eden insanlar, Megatron'a Otobotların yerini söylemişlerdir.

Cade ile bir hurdalıkta yaşayan otobotlar, TMG'nin ve Decepticonların geldiğini görünce kaçacaklar ancak otobotların saldırılar için hazırladıkları bir pusu alanında dinobotlarında desteği ile otobotlar, bir çoğunu öldürecek, geri kalanlar ise kaçacaklardır.

Bu olay sırasında Cade'in üzerinde tılsım vardır ve O'nu, Sir Edmund isminde bir ingilizin gönderdiği robot bulmuştur. O'na kendisi ile gelmesini söyleyecek ve bunun tılsımla ilgili önemli bir konu olduğunu belirtecek, bunu duyan Cade, teklifi kabul edecek ve yanında Bumblee ile İngiltere'ye gideceklerdir. Sir Edmund ile tanışan Cade, kısa bir zaman sonra bir transformerın içinde getirilen profesör Vivien'i görecektir ve Sir Edmund, ikisi ile de dünyanın kurtarılması ile ilgili çok özel konuşmalar yapacaktır. Yüz yıllar öncesinden bu yana gelen transformerları ve dünyayı korumak için çalışan özel bir birlikten bahsedecek ve tanınmış bir çok şair, sanatçı, filozof, bilim insanının bu cemiyetin üyesi olduğunu söyleyecek ve onlarında bu cemiyet için çalışan son kişiler olduğunu anlatacaktır.



Sir Edmund'da bu cemiyetin üyesidir ve prof. Vivien, Marlin'in soyundan gelen ve asayı kullanabilecek olan tek kişidir. 

Cade ise, son şövalye olarak adlandırılan seçilmiş
kişidir. Bunları öğrenen Vivien, bir an önce asanın yerini bulmaya çalışacak ve Cade ile kendi evlerine gidip, babasından kalan eşyaları araştırıp, asanın denizin altında bir yerde olduğunu ve buraya denizaltı ile gidileceğini öğrenirler. 

Bunun üzerine Cade ile birlikte bir denizaltıya binecekler ve denizaltı onları, okyanusun dibindeki bir uzay gemisine götürecektir. Bu uzay gemisinin içinde asayı alırken karşılarına Optimus Prime çıkacaktır ve asayı onlardan alacaktır. Optimus, kendisini Quintessa'nın bulmasından sonra değişmiştir. Quintessa, O'nun zihnini ele geçirmiştir ve asayı alan Optimus, tanıdıkları Optimus değildir. Bu durumu gören Bumblee, Optimus ile kavga edecek, Cade ile Bumblee, Optimus'un kendisine gelmesi için çok uğraşacak, tam Bumblee'ı öldürmek üzere iken, birden konuşmaya başlayan Bumblee'ın sesini tanıyan Optimus, kendisine gelecek ve yaptıkları için özür dileyecektir. Ancak ne var ki bu olaylar yaşanmadan önce Megatron gelerek Optimus'tan asayı çalmış ve Quintessa'ya götürmüştür. 



Asayı alan Quintessa, kendi gezegeninin aktarımını ve dünya gezegeninin enerjisini almaya başlamıştır. Asanın bulunduğu yerdeki transformer şövalyeler de uyanmıştır ve Optimus, kendisine geldikten sonra hep birlikte Quintessa'yı öldürmek ve dünyayı kurtarmak için mücadeleye girişeceklerdir.

Bu sırada insanlarda boş durmamış, kendi bildiklerince bombalar ve nükleer füzelerle dünya atmosferine girmiş olan Cybertron gezegenini vurmaya başlamışlardır. Bu işlemlerin durdurabilmesi için prof. Vivien'in, Quintessa'nın yerleştirdiği yerdeki asayı alabilmesi gerekmektedir. 

Decepticonlar, otobotlar, dinobotlar, şövalye transformerlar gibi bir çok transformer arasında aksiyon dolu bir savaş başlamış ve dünya yavaş yavaş yok olmak üzeredir. Kendisindeki tılsımın gücü ile Vivien'e yardım eden Cade ve otobotların sayesinde Vivien, asanın olduğu yere ulaşacak ve sonunda asayı alacaktır. Bu savaşta Quintessa'yı ve Decepticonları mağlup eden otobotlar ve insanlar, dünyanın yok olmasını bir kez daha engelleyeceklerdir.  Tüm bu olaylar yaşanırken Cybertron gezegeni dünya atmosferine girmiştir ve otobotlar, kendi gezegenlerini yeniden inşa etmek için Cybertron gezegenine gidecekler ve film böylelikle son bulacaktır.

Şimdiye kadar çekilmiş bütün transformers filmlerindeki en çok savaş ve aksiyon sahnelerinin olduğu, oldukça sürükleyici ve heyecan verici görüntüleri ile bitmek bilmeyen transformer savaşlarını izleyeceğiniz, transformerların yaratıcısı olan Quintessa ile de tanışacağınız, serinin beşincisi olan film, aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.