Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Transformers 6: Bumblebee - Bumblebee'nin Dünya'ya Geliş Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Transformers 6: Bumblebee

Oyuncular; Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr.
Yönetmen; Travis Knight
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Cybertron gezegeninde çıkan savaş sonrasında ilk kez dünya gezegenine gönderilen Otobot Bumblebee'nin, dünyada yaşadığı macera ve aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Cybertron gezegeninde Decepticon'lar ile çıkan savaşta mağlup edilen Otobot'lar, liderleri Optimus Prime ile ayrı ayrı yerlere gideceklerdir ve Optimus, Bumblebee'yi de sonrasında kendilerininde geleceği dünya gezegenine gönderip, dünyayı korumasını isteyecektir. Dünya'ya bir gök taşı düşmesi şeklinde gelen Bumblebee, tamda seksenli yıllardaki bir askeri eğitim alanının bulunduğu bölgeye düşecektir ve O'nun ne olduğunu anlamayan askerler tarafından kovalanmaya başlayacaktır.





Askerler Bumblebee'yi bir köşede sıkıştırdıklarında, Bumblebee'nin peşinden gelen Decepticon, insanlara ateş edecek ve Bumblebee ile kıyasıya bir mücadele içine gireceklerdir. 

Bu mücadele sırasında Bumblebee'in konuşmasını sağlayan ses cihazını çıkarıp atacaktır. Sonrasında O'nu mağlup eden Bumblebee, arıza vermesinden dolayı son gördüğü bir vosvos otomobil şeklini alarak bulunduğu yerde uykuya dalacaktır. 

Aradan yıllar geçecek, Bumblebee'i bir hurdacı alacak ve hurdacı dükkanına götürecektir. Bu hurdacıya ise sürekli gelen ve yeni bir araba almak için uğraşan Charlie gelecektir. O gün doğum günü olan Charlie, hurdacıda yedek parçalar ararken gördüğü Vosvos'u hurdacıdan bir senelik çalışma karşılığında isteyecektir ama hurdacı O'na doğum günü hediyesi olarak bedava verecektir. Bu duruma çok sevinen Charlie, Vosvos'u evine götürecek ve garaja soktuktan sonra arabanın altından düşen parçanın ne olduğuna bakmak istediğinde, arabanın altında Bumblebee'nin yüzünü görecektir ve bu olaydan sonra Bumblebee uyanacaktır.





Bumblebee uyanınca, gördüğü karşısında hayrete düşen Charlie, konuşamayan Bumblebee ile iletişim sağlamaya çalışacak ve artık çok iyi dost olmaya başlayacaklardır. Hatta O'na Bumblebee ismini Charlie verecektir.

Bu sırada iki tane daha Decepticon dünyaya Bumblebee'i aramak için gelmiştir, Bumblebee çalışınca O'nun sinyallerini almışlardır ve geldiklerinde onları fark eden askeri birimlerle anlaşma yaparak, Bumblebee'in çok tehlikeli uzaylı bir varlık olduğunu söyleyip, askeriye ile ortak çalışmaya başlayacaklardır. 

İnsanların uydularını ve bilgisayar sistemlerini kullanan Decepticon'lar, Bumblebee bir gün evde yalnız iken prizin ne olduğunu merak etmesi ve elini prize sokması ile yerini bulacaklardır. Bumblebee'in yerini bulan Decepticon'lar, hemen bulunduğu adrese gidecek, burada Bumblebee'i hırpalayarak Optimus Prime'ın yerini öğrenmeye çalışacaklardır. Bumblebee'e zarar verirlerken birden Bumblebee'in içindeki Optimus Prime'ın bıraktığı hologram mesaj sistemi çalışacak ve Decepticon'lar, Otobot'ların da dünyaya geleceklerini öğreneceklerdir. Bu bilgiden sonra Bumblebee'i öldürecekler ve bir kuleden Decepticon ordusunu dünyaya çağırmak için mesaj göndermeye gideceklerdir.





Bumblebee öldükten sonra dostu olan Charlie, bulundukları yerdeki elektro şok silahlarını kullanarak Bumblebee'i yeniden hayata getirmeyi deneyecek ve bunu başaracaktır.

Bu olaydan sonra kuleye giden Decepticon'lara engel olmaya giden ikili, burada aksiyon dolu mücadeleler yaşayacaklar ve Bumblebee, Decepticon'lar dan birini öldürecek ve kuleyi etkisiz hale de Charlie getirecektir. 

Ardından Bumblebee, diğer Decepticon ile de kavgaya tutuşacak ve bir geminin çarpması durumunu kullanarak Decepticon'u öldürmeyi başaracaktır. Tüm bunlardan sonra Bumblebee'nin dünyada olduğunu bilen Decepticon'lar olmayacak ve Optimus'un da istediği gibi dünya güvenli bir şekilde kalmaya devam edecektir. Ardından ayrılmak zorunda kalan Bumblebee ile Charlieduygu yüklü anlar yaşayacaklar ve ilk bölümdeki Camaro'ya dönüşerek ayrılacaktır. Sonrasında dünyaya gelen Optimus ile buluşacaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Bumblebee'nin ilk kez dünyaya geldiğinde yaşadıkları olaylar üzerine kurulu bir senaryosu olan filmde, Bumblebee'in çocuksu hallerini izleyecek ve ilk sesinin nasıl yok olduğunu göreceksiniz. Oldukça komik, eğlenceli, bütün transformers filmleri gibi sürükleyici ve serinin altıncısı olan film, aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.