Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Uzaydan Gelen Fırtına - Geostorm - İnsanoğlunun Kendi Eliyle Yaptığı Felaketin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Uzaydan Gelen Fırtına - Geostorm

Oyuncular; Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish
Yönetmen; Dean Devlin
Tür; Gerilim, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Dünya'da iklim ve hava koşullarının kötüye gitmesi sonucunda buna bir önlem almak için birleşen dünya devletleri, Hollandalı isminde hava koşullarını kontrol eden uydu sistemlerini yapmışlardır ve bu sistemler dünya üzerindeki hava koşullarını en iyi olacak şekilde yönlendirmektedir. Film, bazı kötü niyetli kişilerin elinde yok edici özellikte bir silah olabilecek bu sistemin, bu kişilerin kontrolü altına geçmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Dünya'nın hava ve iklim koşullarını kontrol etmek ve istedikleri şekilde yönlendirmek için birleşen dünya devletleri, Hollandalı isminde uydu sistemlerini icat etmişlerdir ve bu sistemleri dünyanın çevresine yerleştirmişlerdir.






Bu sistemin aynı zamanda uzayda birde istasyonu bulunmaktadır ve sistemle ilgili bütün ayarlamalar bu istasyon tarafından yapılmaktadır.

Jake Lawson, bu sistemin kurucularındandır ancak bundan 4 yıl önce işine bazı olumsuz davranışları yüzünden son verilmiştir. Jake'in kardeşi Max ise bu sistemin yönetimine getirilmiştir ve Hollandalı sistemi yakın bir zamanda uluslar arası bir şirketin kontrolüne verilecektir.

Yıllardır hiç bir sorun olmadan, hava koşulları son derece iyi giderken sistemde bazı arızalar oluşmaya başlar. Önce Afganistan'ın bazı bölgelerinde insanlar donarak ölür, sonrasında Hong Kong'da yer altından ateşler püskürür ve Hollandalı sisteminin uzay istasyonunda hiç beklenmedik bir kaza sonucu bir çalışan hayatını kaybeder. Bunun üzerine olayların nedenlerini bulabilmesi için Amerikan başkanı, Max'in de önerisi ile alanında uzman insanların sistemi kontrol etmesini ve bunun üzerine Jake'in sistemle ilgilenmesini isterler. Bu iş teklifini kabul eden Jake, uzay istasyonuna gidecek, araştırmaları sonucunda birilerinin gizlice Hollandalı sistemine virüs yerleştirdiğini anlayacak ve bu virüs sayesinde bazı ülkeleri yok etme derdinde olduklarını göreceklerdir.





Hollandalı sistemi kullanılarak ülkelerde istedikleri şekilde doğal afetler oluştura bilmektedirler ve bu durumu anlayan Jake, bu konudan Max'e bahsedecek, Max'de aynı konu hakkında bazı bilgiler edinmiştir ve bu olayın sorumlularının kim olduğunu araştırmaya başlayacaklardır.

Sistemin yeniden başlatılması ile sistemin içindeki virüs yok edilebilecektir ancak sistemin yeniden başlatılması için gereken bütün şifreler sadece Amerika başkanındadır. Bu bilgi üzerine bu olayın sorumlusu olarak başkanı sanacaklardır ilk başta. Ve bu şifreleri gizlice alıp, sistemi yeniden başlatmanın yollarını ararlarken, aslında bu virüsü sisteme yerleştiren kişinin dış işleri bakanı Leonard Dekkom olduğunu anlayacaklardır. 

Leonard'da Max'in Zeus projesi adı altındaki bu virüs uygulamasından haberinin olduğunu anladıktan sonra, O'nu öldürmeye çalışacak, ardından başkana bütün gerçekleri Max anlatacak ve başkanın biometrik şekilde girmesi gereken şifreleri uzay istasyonundaki kardeşine biran önce göndermesini isteyecektir. Ancak bu sırada sistemdeki virüs, bazı ülkelerde felaketlere yol açmıştır, çöllerde tsunamiler, karlı bölgelerde aniden ortaya çıkan sıcaklıklar, yüksek seviyede yıldırım düşmeleri gibi bir çok felaket dünyanın bir çok bölgesinde yaşanmaya başlamıştır ve büyük felaketin olması için, yani bütün uydu sistemlerinin uzaydan gelen fırtınaya sebep olması için saatler kalmıştır.





Biran önce sistemin yeniden başlatılması ve virüsün sistemden çıkarılması gerekmektedir.

Aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda başkan, Jake'e gereken şifreleri verecek, Jake uzay istasyonu yok olmak üzereyken son anda Ute'nin de yardımları ile sistemi yeniden başlatmayı başaracak, dış işleri bakanı tutuklanacak ve uzay istasyonundaki Jake ve Ute, patlamalardan bir uydunun içine binerek kurtulacaklardır. 

Böylelikle tehlike sona erecek, dünya genelindeki doğal afetler bitecek ve sistem artık daha güvenli bir şekilde çalışması için gereken önlemler alınacaktır. Böylelikle film son bulur.

Doğal felaket filmleri sevenlerin heyecanla izleyebileceği ve yer yer aksiyon sahnelerinin de bulunduğu, içinde dev tsunami ve afet görüntülerinin de olduğu bir aksiyon ve bilim kurgu filmidir.