Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Eylül 2019 Pazar

Sinema: X-Men 4, Başlangıç: Wolverine - X-Men Origins: Wolverine - Wolverine'nin Hayat Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

X-Men 4, Başlangıç: Wolverine - X-Men Origins: Wolverine

Oyuncular; Hugh Jackman, Danny Huston, Liev Schreiber
Yönetmen; Gavin Hood
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Wolverine'nin çocukluğundan bu yana yaşadığı olayları ve kendisine adam antinyum maddesinin eklenmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Wolverine'nin henüz çocukken ilk kez ellerinden pençeler çıkması ve bu sırada babasını öldürmesinin gösterilmesi ile başlayan film, sonrasında kardeşi olarak adlandırdığı Victor Creed yani Sabretooht ile askerde yaşadıkları anılarını göstermektedir. Bağlı olduğu askeri birimin başında William Stryker isminde mutantlar üzerinde deney yapan bir yetkili vardır.





Tamamen mutantlardan oluşan ordusunu dilediği gibi savaştırmakta, aynı zamanda o günlerde adam antinyum maddesinin kaynağını aramaktadır.

Bir miktar adam antinyum bulabilmiştir ve bu maddenin uzaydan meteor ile geldiğini öğrenmiştir. Wolverine, artık Stryker'ın yönetiminde olan mutant ordusunun yaptığı işlerden  sıkılmıştır, masum insanları öldürdükleri ve bunu kabul edemediği için görevi bırakmıştır. Görevi bıraktıktan sonra kendisine sakin bir hayat sürmeyi seçen Wolverine, bu olaylardan sonra altı yıl boyunca kimselerin ulaşamayacağı bir dağ evinde Silver Fox isminde bir öğretmen ile birlikte olarak zamanını geçirmektedir. 

Bu sırada Stryker, ulaşabildiği bütün mutantları yakalayıp onları tutsak almakta ve üzerilerinde deneyler yaparak bütün mutantların özelliklerini tek bir mutantta toplamayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda Wolverine'nin kemiklerini adam antinyum maddesine dönüştürerek, elde ettiği yeni DNA sistemini bu yeni projesinde kullanmak istemektedir. Bu yüzden Wolverine ile yeniden işe geri dönmesi için konuşmaya gidecek, Wolverine bunu kabul etmeyecek ve bunun üzerine sevdiği kadın olan Silver'ı Sabretooht ile öldürtecek ve kendisine dönmesini sağlayacaktır.





Silver'ın öldürüldüğünü gören Wolverine, intikam hisleri ile dolar ve Sabretooht'u bulup O'nu yok etmenin yollarını arar.

Bu sırada O'nunla karşılaşacak ancak kemikten yapılmış pençelerinin gücü Sabretooht'a yetmeyecek, bunun üzerine Wolverine'ye ulaşan Stryker, O'na Sabretooht'u yenebilmesi için vücuduna adam antinyum maddesinin yerleştirilmesini önerecek, böyle bir sonucu olduğunu duyan Wolverine, bunu kabul edecektir. 

Ve hemen çalışmalara başlayan Stryker, kendisine özel tesisinde Wolverine'ye, sonrasında daha da fazla bulduğu adam antinyum maddesini yerleştirecek ancak bu işlem bitince Wolverine'nin yeni DNA'sının alınmasını ve hafızasının silinmesini isteyecektir. İşlemlerin yapılması için içine girdiği su dolu havuzun içinde Stryker'ın bu konuşmasını duyan Wolverine, çıkıp kaçacaktır. Bu kaçış sonrasında Stryker için çalışan mutant ve askerler Wolverine'yi kovalayacak, aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacak ve sonrasında Wolverine, hepsini etkisiz hale getirecektir. Sevdiği kadının ölümünden Sabretooht'u sorumlu tutan Wolverine, O'nu bulmak için eski mutant arkadaşlarına ulaşacak, O'nlardan aslında Sabretooht'un Stryker ile birlikte çalıştığını ve mutantları tutsak aldığını öğrenecek, bunun üzerine Wolverine'nin yeni hedefi Stryker olacaktır.




Stryker'ın bulunduğu yeri bulmak için kumarbaz olarak adlandırılan bir mutantla görüşen Wolverine, O'nunla birlikte Stryker'ın olduğu tesise gidecek, burada aslında sevdiği kadının ölmediğini ve O'na iğne yaparak ölü gösterdiklerini, en başından bu yana Silver'ın, Stryker için çalıştığını öğrenecektir.

Ancak Silver, tüm bunları kardeşinin tutsak alındığı ve tehdit edildiği için yapmıştır, aslında O'da Wolverine'yi sevmektedir. 

Sevdiği kadının yaşadığını gören Wolverine, intikamdan vazgeçecek ve tam gitmek üzere iken Sabretooht, Silver'a saldıracak, bunu gören Wolverine, yeniden Sabretooht ile kavga edip Silver'ın kardeşini ve aralarında Scott'ın da olduğu bütün tutsak edilmiş mutantları kurtaracaktır. Tesisinden kaçan mutantları gören Stryker, üzerinde çalıştığı ve bütün mutantların özelliklerinden kendisinde olan son mutantını canlandıracak, içinde adam antinyum maddesi ve diğer mutantların özellikleri olan bu mutant, Wolverine ile kıyasıya bir mücadele içine girecektir. Bu sırada bazı anlarda Sabretooht'da Wolverine yardım edecek ve sonunda zorda olsa Wolverine, bu yeni mutantın kafasını keserek öldürecektir. Bu olaylar yaşanırken tesisten kaçmaya çalışan tutsak edilmiş mutantları prof. Charles karşılayacak ve alacaktır.



Sonrasında Stryker, Wolverine'ye adam antinyum maddesinden yapılmış kurşunlar ile ateş edecek ve Wolverine hafızasını kaybedecektir.

Kendisine ateş edildiği sırada kucağında yaralı bir şekilde olan Silver'ı yere düşürmüştür ve Silver'ı öldürmeye giden Stryker'ı, Silver telepatik mutant özellikleri ile etkileyecek ve arkasına bakmadan ayakları kanayana kadar yürümesi komutunu verecektir. 

Sonrasında kendisine gelen Wolverine, hiç bir şeyi hatırlamayacak ve Silver'ın cansız bedenini görüp, oradan uzaklaşacaktır. Böylelikle film son bulur.

Wolverine kimliğinin nasıl oluştuğunu, çocukluğunu, ilk adam antinyum maddesinin nasıl eklendiğini ve bunun gibi Wolverine hakkında detaylı bilgilerin verildiği filmde, yepyeni özellikleri olan mutantlarda bulunmaktadır. Her zamanki gibi aksiyonun bolca sahnelendiği film, tam bir aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.