Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Zaman Yolcuları - Time Freak - Zaman Makinesi Yapan Stillman'ın Macera Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Zaman Yolcuları - Time Freak

Oyuncular; Asa Butterfield, Sophie Turner, Skyler Gisondo
Yönetmen; Andrew Bowler
Tür; Macera, Romantik, Dram, Komedi, Bilim Kurgu

Konusu; Film, sevdiği kız ile aralarındaki sorunları düzeltmek için zaman makinesi yapan Stillman'ın yaşadığı romantik ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Stillman, üniversitede fizik bölümünde okuyan başarılı bir öğrencidir ve o yıllarda barda çalışan ve müzik ile uğraşan Debbie ile tanışır, O'na aşık olur. Debbie ile ilk tanıştıkları gün kendisine arkadaşının arabası çarpacak ve çarpışma sonrasında zaman makinesini yapması için gereken denklemi bulacaktır. Bu sırada Debbie ile birlikte olmaya başlayan Stillman, belirli bir süre birlikte olduktan sonra agresif ve kavgacı yönlerinden dolayı Debbie, O'ndan ayrılmak isteyecektir.





Ve bu isteği üzerine ilişkilerinin haritasını çıkaran Stillman, mutlu geçen ve mutsuz geçen günleri ayıracak, ayrılışlarının sebeplerinin mutsuz geçen günler olduğunu varsayıp, bir zaman makinesi icat ederek, bu mutsuz geçen anlara geri dönerek ve kendi sebep olduğu agresif tutumlarını değiştirecektir. Yani ilişkilerindeki bu mutsuz anlar mutlu olarak değişecektir.

Bu makineyi icat ettikten sonra yanına en yakın arkadaşı Evan'ı da alarak, Debbie ile ilk tanıştıkları zamana giderek makineyi test edecekler, sonrasında teker teker kavga ettikleri zamana gidip, kendi agresif tutumlarını değiştirerek bu zamanlarda bu olaylar hiç yaşanmamış gibi bir geçmiş hazırlayacaklardır. 

Bazı olaylar çok hoşuna gidince defalarca tekrar tekrar yaşayacak, bazı olayları düzeltemediği için yeniden defalarca deneyecek ve bu her zaman atlamasında Evan isimli arkadaşı da kendi hayatındaki gelinen bu zamana geri dönecektir. Bilinçleri geldikleri zamandaki bedenlerine girmektedir, kendilerinden ikinci bir tane daha yoktur. Değişen geçmiş yüzünden gelecekleri de değişmektedir ve neler olduğunu da ancak geleceğe gittiklerinde öğrenmektedirler. Bu geliş gidişler sırasında oldukça komik anlar yaşayacaklar, Stillman, hayat tecrübeleri edinecek, hiç yapmayacağı şeyleri sırf Debbie'yi sevdiği ve aralarının düzelmesini istediği için kabul edecektir.






Son olarak bir eşcinsel partisinde daha önceden kavga ettikleri olayları yeniden yaşayarak, gayet anlayışlı bir rol çizdikten sonra asıl zamanlarına geri dönecekler ve burada zaman makinesinin olmadığını fark edeceklerdir. 

Çünkü Debbie ile ayrılmamıştır ve zaman makinesini yapmasına gerek kalmamıştır. Bu duruma sevinip belirli bir zaman Debbie ile mutlu bir şekilde yaşayan Stillman, agresif bir mizacı olduğu için buluşma anına geç gelen
Debbie ile yine kavga edecek ve bu durumun ilişkilerini yıprattığını düşündüğü için yeniden zaman makinesini icat edecektir. 

Yeniden inşa ettikten sonra O'nu kullanıp kavga ettikleri ve hoşuna gitmediği olayları kısa kısa geçmişlere dönerek değiştirecektir. Bu değişimler Debbie'yi artık olumsuz etkilemeye başlayacak ve zamanla neden Stillman ile hiç kavga etmediklerini düşünecek, kendinde bir sorun olduğunu sanmaya başlayacaktır. Bunun üzerine zaman makinesi ile işleri kontrol edemeyeceğini anlayan Stillman, onu yok ederek artık hayata devam etme kararı alacaktır. Ve bu sırada zaman makinesini arada bir kendide kullanan ve yok etmesini istemeyen arkadaşı Evan, eve gelecek, Debbie, O'na kapıyı açacak ve aşağıdaki odada bulunan zaman makinesini Stillman yok ederken Evan, Debbie'ye onun ne olduğunu söyleyecektir. 






Zaman makinesini öğrenen Debbie, kendisindeki sorunların farkında varacak ve Stillman, zaman makinesinin denklemini bulduğu kaza anına giderek, kaza olmasına engel olup, denklemi bulmamasını sağlayacaktır, böylelikle zaman makinesi hiç icat edilemeyecektir. 

Yanına Evan'ı da alan Stillman, o zamana gidecek ve araba kazası olmayacak, artık denklemi hatırlamayacak ancak ne var ki bu sefer Debbie'de onlarla gelmiş olacak ve son kez kavga edip, birlikte olmaya karar vermelerinden sonra film son bulacaktır.

Romantik ve komik sahneleri olan, evrende hiç bir şeyin kontrolümüz altında olmadığını güzel bir şekilde açıklayan film, macera, dram, bilim kurgu ve romantik komedi filmidir.