Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Eylül 2019 Cuma

X-Men Serisi - X Men X1, X2, X3, X4, X5, X6, X7, X8, X9, X10 Film Özetleri - X Men Series


X Men 1

Oyuncular; Halle Berry, James Marsden, Anna Paquin, Hugh Jackman
Yönetmen; Bryan Singer

Özeti; Film, mutasyona uğramış bazı insanların bu mutasyon sonucu oluştukları varlıksal hallerinden sonra insanlarla aralarında geçen olayları konu almaktadır.



X Men 2, X2

Oyuncular; Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen
Yönetmen; Bryan Singer 

Özeti; Mutant topluluğunun bu seferde başı William Styker isminde bir general ile derttedir ve film, mutantların zorlu mücadeleler sonucunda özgürlüklerini geri kazanmaya çalışmalarını konu almaktadır.



X-Men 3, Son Direniş - X-Men : The Last Stand

Oyuncular; Halle Berry, Rebecca Romijn, Anna Paquin
Yönetmen; Brett Ratner

Özeti; Film, mutantların insan olması için gereken serumu bulan insanların, bu duruma karşı çıkan mutantlarla arasında yaşanan aksiyon dolu olayları konu almaktadır.



X-Men 4, Başlangıç: Wolverine - X-Men Origins: Wolverine

Oyuncular; Hugh Jackman, Danny Huston, Liev Schreiber
Yönetmen; Gavin Hood

Özeti; Film, Wolverine'nin çocukluğundan bu yana yaşadığı olayları ve kendisine adam antinyum maddesinin eklenmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.



X-Men 5: Birinci Sınıf - X-Men: First Class

Oyuncular; James McAvoy, Michael Fassbender, Kevin Bacon
Yönetmen; Matthew Vaughn

Özeti; Film, prof. Charles'in, Magneto'nun, Mistik'in çocukluk yıllarından başlayarak X Men birlikteliklerinin nasıl oluştuğunu anlatan ve bu sırada Magneto'nun annesini öldüren Sebastian isimli mutant ile verdikleri mücadeleleri konu almaktadır.



X Men 6, Wolverine - The Wolverine

Oyuncular; Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima
Yönetmen; James Mangold

Özeti; Film, Japonya'da savaş yıllarında tutsak edilmiş Wolverine'nin, Japonya'ya atılan nükleer bombalardan kurtardığı bir Japon askerinin, yıllar geçtikten sonra yaşlanınca Wolverine'nin kendini iyileştirmesi ve sonsuz yaşam özelliğini almak istemesi üzerine, Wolverine ile aralarında yaşanan olayları konu almaktadır.



X-Men 7: Geçmiş Günler Gelecek - X-Men: Days of Future Past

Oyuncular; Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbende
Yönetmen; Bryan Singer

Özeti; Film, gelecek bir zamanda bütün mutantları insanların yaptığı gözcü adında mutant özellikleri gösteren robotların öldürmesi ile, geriye kalan çok az mutant grubu, başlarında prof. Charles ve Magneto'da varken, Logan'ı 1973 yılına geri göndererek, Logan'ın gözcü robotların yapılmasına engel olması için o yıllarda verdiği mücadeleyi konu almaktadır.



X-Men 8: Kıyamet - X-Men: Apocalypse

Oyuncular; James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence
Yönetmen; Bryan Singer

Özeti; Film, milattan önceki zamanlarda var olmuş, o zamandan bu yana uykuda kalmış ve çok güçlü mutant özellikleri olan, kendisini Tanrı gibi gören Kıyamet isimli mutantın, şimdiki zamanda uyanması ile dünyayı yeniden ele geçirmeye çalışması sırasında, X-Men mutantları ile yaşadığı mücadeleyi konu almaktadır.



X Men 9 : Logan, Wolverine

Oyuncular; Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen
Yönetmen; James Mangold

Özeti; Film, X Men filmlerinden tanıdığımız ve adam antinyum maddesinden yapılmış pençeleri olan Logan, Wolverine'nin kendi DNA'sından üretilmiş kızı ile karşılaşmasını ve sonrasında ölümü ile sonuçlanacak olayları konu almaktadır.



X - Men 10: Dark Phoenix

Oyuncular; Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender
Yönetmen; Simon Kinberg

Özeti; Film, X-Men ekibinin insanlara yardım etmek istemesi üzerine, uzaydaki astronotları kurtarmak için Phoenix'inde içinde bulunduğu X-Men ekibi uzaya gidecek ve uzay alanında kendisi ile evrendeki çok güçlü bir enerjinin bütünleşmesi sonrasında, bu enerjiyi kontrol edemeyen Phoenix'in çevresine verdiği zararları ve bu enerjinin peşinde olan uzaylı varlıklar ile X-Men'lerin yaşadığı mücadeleleri konu almaktadır.


X-Men serilerinden sayılan Deadpool isimli iki film daha vardır ve onlar henüz arşivimize eklenmemiştir.