Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Bir Köpeğin Hikayesi - Hachi: A Dog's Tale - Hachiko - Bir Köpek İle Sahibi Arasında Yaşanan Sadakat Dolu Gerçek Yaşam Öyküsü... / Konusu, Özeti, Afişler

Bir Köpeğin Hikayesi - Hachi: A Dog's Tale - Hachiko

Oyuncular; Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer
Yönetmen; Lasse Hallström
Tür; Biyografi, Dram

Konusu; Hachi filmi, Akita inu cinsi bir köpek ile sahibi arasında yaşanan sadakat dolu gerçek bir hayat hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Parker Wilson isimli bir müzik profesörü, bir gece tren garında iken Japonya'dan kargo ile gelmiş ve kaybolmuş olan yavru bir köpeği bulacak ve sahibini aramasına rağmen, kimselere ulaşamayınca evine götürmek zorunda kalacaktır. Eşi ilk başlarda evde köpek istememektedir ve bu yüzden ilanlar vererek sahibini yada almak isteyen kişilere ulaşmak isteyecekler ancak bu zaman zarfında Hachi ismini verdikleri köpek ile Parker'ın dostluğunu gören Cate, artık köpeği sahiplenmeye karar verecektir.









Bu olay sonrasında Hachi, artık evin köpeği olmuştur ve asıl sahibi prof. Parker'dır. O'nunla büyüyen ve gelişen Hachi, Parker'ı her sabah tren garı ile işine giderken O'nu uğurlayacak ve dönüşünde geliş saatlerine göre O'nu bekleyecektir.

Yıllarca rutin bir şekilde her sabah ve akşam Parker'ı tren garından uğurlayan ve karşılayan Hachi, Parker'ın hastalanacağı gün olanları hissedecek ve daha önce hiç yapmadığı şeyi, yani top ile oyun oynamayı isteyecek, Parker'ın attığı topları getirecek, bu yolla O'nun gitmesine engel olmaya çalışacaktır. 

Ancak Parker, bu garip davranışlarına bir anlam veremeyecek ve aynı şekilde işine gidecektir. Öğrencilere ders verdiği bir sırada kalp krizi geçiren Prof. Parker ölecek ve bir daha tren ile geri dönmeyecektir. Ancak Hachi, tren garındaki yerinde beklemektedir ve Parker'ı göremeyince yerinden ayrılmamış gün boyunca beklemiştir. Hachi'yi göremeyen ailenin diğer üyeleri O'nu eve getirecek ancak Hachi, her zamanki gibi sabah ve akşamları tren garındaki yerinde Parker'ın gelmesini bekleyecektir. Günlerce aynı şekilde Parker'ı bekleyen Hachi'yi, prof. Parker'ın kızı kendi evine götürmek isteyecek ancak buradan da kaçarak yine tren garındaki beklediği yere gelecektir.







Her günü ve zamanı artık bu beklediği yerde geçen Hachi, insanlarında dikkatini çekecek ve gazetelere sadakati konu olacaktır.

Çevredeki insanların çok sevdiği ve beslediği bir köpek haline gelen Hachi, yıllarca bu tren garındaki aynı yerde Parker'ın gelişini bekleyecektir. Aradan 10 seneye yakın
bir zaman geçecek, prof.Parker'in eşi Cate, sattıkları evi görmek ve mahalleyi gezmek için geldiği sırada Hachi'yi aynı yerde bekliyorken görecek ve duygulu anlar yaşayacaklardır. 

Hachi, Parker'ı beklemekten hiç vazgeçmeyecek ve bu bekleyiş sırasında artık hayatını kaybedecektir. Böylelikle film son bulur.

Gerçek olaylardan alınmış etkileyici konusu ile Japonya'da beklediği tren garının olduğu yerde heykeli olan ve hikayesi dilden dile dolaşan sadık köpek Hachi'nin filmi, özellikle hayvan severleri derinden etkileyebilecek sahnelere ve konuya sahip, oldukça hüzünlü bir biyografik dram filmidir.