Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Açık Deniz - Open Water - Okyanusun Ortasında Yalnız Kalan Bir Çiftin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Açık Deniz - Open Water

Oyuncular; Blanchard Ryan, Daniel Travis, Saul Stein
Yönetmen; Chris Kentis
Tür; Dram, Biyografik, Gerilim

Konusu; Film, Susan ve Daniel isimli evli bir çiftin gittikleri tatilde dalış gruplarına katılması ve denize açılması sonrasında teknedeki grubun onları denizde unutması ile yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Susan ve Daniel, tatil için geldikleri yerde dalış yapmak ve su altı güzelliklerini keşfetmek isterler. Bunun için bir dalış grubu ile anlaşırlar ve teknenin içinde bir grup halinde dalış için gelmiş insanlarla denizin derinliklerine kadar açılırlar ve burada ikişer ikişer gruplarla denize girerler. Denize dalan grupların hepsi ayrı ayrı yönlere giderler ve belirlenen saatte buluşmaları istenir. Ancak bu sırada kendi dalış gözlüğünü getirmeyen bir üye denize giremeyecek, denize girenlerden birininde kulağına basınç yaptığı için eşi ile birlikte geri çıkacaklar. 





Bu sırada teknedeki görevli üç kişinin tekneye geldiği şeklinde not alacak ama sonrasında çıkanlardan birinin gözlüğünü alan gözlüksüz kişi, diğeri ile birlikte denize dalacaklardır ama teknedeki görevli, iki kişinin yeniden denize girdiğini not almayı unutacaktır.

Ardından insanların denizden çıkma zamanı gelecek ve en sona Susan ve Daniel çifti kalacak, onlar denizin içindeyken herkes çıkmış ve tekneye gelmiş olunca, elinde listede herkesi tam olarak gören görevli, tekneyi çalıştıracak ve Susan ile Daniel çiftini okyanusun ortasında unutarak gideceklerdir. 

Sonrasında yüzeye çıkan Daniel ve Susan, tekneyi göremeyecek, ileride başka bir tekne görecekler ama kendi teknelerinin kendilerini almadan gitmeyeceğini bildikleri için beklemeye başlayacaklardır. Bu sırada zaman geçecek, ileride gördükleri teknede gidecek ve çevrede kimse olmadan denizin ortasında sadece ikisi kalacaktır. Kendi gruplarının kendilerini alacaklarından emin oldukları için beklemeye devam eden çift, zamanla bunun gerçek olmayacağını anlayıp tedirgin olmaya başlayacaklardır. Daha ileriden geçen gemi ve tekneler onları görmeyecek ve artık iyice panik yapmaya başlayacaklardır. 




Bu sırada uykusu gelen Susan, denizin üzerinde Daniel'in yardımı ile uyuyacak, kendisine geldiğinde yanında Daniel'i göremeyecektir. Oysaki bu sırada Daniel'de uykuya dalmıştır ve akıntı onları ayırmıştır.

Sonrasında tekrar birbirlerini bulacaklar, artık üşümeye de başlayacaklar ve çevrelerinde dolaşan köpek balıklarını fark edeceklerdir. Onlardan biri Susan'ın ayağına küçük bir yara bırakacak şekilde ısıracak ve artık denizin içinde onlardan akan kan bulunacaktır. Bu kanın kokusu ile çevrelerine dolanan köpek balıkları, sonrasında Daniel'e saldırmaya başlayacak ve bir ayağının büyük bir parçasını koparacaklardır. 

Artık ne yapacağını bilemeyen çift, çevreleri köpek balıkları ile dolu bir şekilde gerilim dolu anlar yaşamaya başlamışlardır. Çevreleri Daniel'in ayağından çıkan kan nedeni ile tamamen kan olmuştur ve havada kararmak üzeredir. Artık iyice hava kararacak, köpek balıkları Daniel'in ölümüne neden olacak şekilde sabaha kadar O'na saldıracaklardır. Hava aydınlandığında Daniel ölmüş olacak ve Susan, eliyle ölüsünü tutarak denizde yüzmeye devam edecektir. 




Bu sırada onların kaybolduğunu anlayan otel ve tur görevlileri, denize arama kurtarma ekibi gönderecekler ancak Susan, Daniel'in cesedini denize bırakacak ve sonrasında görecek ki, köpek balıkları Daniel'in cesedini tamamen yiyeceklerdir.

Bu duruma daha fazla dayanamayan Susan, kendisini köpek balıkların yiyerek yavaş yavaş öldürmesindense, intihar ederek kendini denizin dibine bırakacaktır ve ölecektir. 

Ardından zaman geçecek, balıkçılar denizden bir köpek balığı yakalayacaklar ve köpek balığının midesinden Susan ile Daniel'in fotoğraf makinesi çıkacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Gerçek olaylara dayalı bir senaryosu olduğu söylenilen, oldukça zor olan bir yaşam mücadelesi veren insanların içler acısı hallerini üzülerek izleyeceğiniz, gerilimi yüksek, yer yer dramında hissedildiği tam bir yaşam mücadelesi, dram ve biyografik gerilim filmidir.