Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Ekim 2019 Salı

Sinema: Asla Kapıyı Çalma - Neverknock - İnsanların Korkularından Beslenen Karanlık Bir Yaratık... / Konusu, Özeti, Afişler

Asla Kapıyı Çalma - Neverknock

Oyuncular; Jodelle Ferland, Dominique Provost Chalkley, Kiana Madeira
Yönetmen; Sheldon Wilson
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, insanların korkularından beslenen ve korkularını kullanarak onları öldüren bir yaratığın, insanların özel bir kapıyı çalması ile uyanmasını ve kapıyı çalanları öldürmesini konu almaktadır.

Özeti; 1986 yılında bir grup genç cadılar bayramında bir evin kapısını çalacaklar ve kapıyı çalan kişinin kanı kapıya bulaşınca, içerisi boş olan evde bir yaratık uyanacaktır ve kapıyı çalan üç kişiyi korkularını kullanarak öldürmeye başlayacaktır. Bu olay sırasında öldürdüğü gençlerden birinin sırtına ''asla kapıyı çalma'' yazacaktır ve bu olay yıllar geçtikte dilden dile dolaşacak, ünlenecek ve bu kapının çalınması ile ilgili yarışmalar bile düzenlenecektir. 2007 yılına gelindiğinde cadılar bayramının olduğu gün 6 arkadaş, önce korku evine gidecekler, burada aradıkları heyecanı bulamayınca içlerinden biri '' asla kapıyı çalma '' evine gitmeyi önerecektir.







Bunu kabul eden arkadaşlar eve gidecekler ve aralarında en küçük ve en korkusuz olan Jena, ablası Grace, diğer arkadaşları Sidney, Gaven, Emy ve Liya, hep birlikte içeri girmeye karar vereceklerdir. Jena, gidip kapıyı çalacak ve bu sırada eli kanlı olduğu için kapıya kanı bulaşacak ve içerideki yaratık uyanacaktır.

Daha önce defalarca kapıyı çalanlar olmuştur ama yaratık uyanmamıştır, bu işin sırrı kapıya kan bulaşmasıdır ve bu sefer bulaşmıştır. Sonrasında kapının kanı çektiğini görecekler ve ardından kapı aniden açılacak ve herkes korkup kaçmaya başlayacaktır. Ancak kaçarken Jena'nın olmadığını fark edecekler ve ablası Grace, O'nu aramaya başlayacaktır.

Hepsi önce ormana doğru kaçtığını düşünecek, telefon sesini takip edecekler ve samanlardan yapılmış bir labirent alanına geleceklerdir. Bu sırada gruptan ayrılan Sidney, iğnelerden korktuğu için birden bire kendine uzun iğnelerin saplandığını görecek ve kaçmasına rağmen özgür kalan yaratık Sidney'i iğneler batırarak öldürecektir. Ancak bu ölüm şekillerini sadece yaşayan kişiler görmektedir ve çevresindekiler ne olduğunu anlamamaktadır. Artık gruptaki herkesin peşinde olan yaratık, sonrasında Gaven'ın peşine düşecek ve kandan korkan Gaven, arkadaşının her yerinde kan görmeye başlayacak ve korkup kaçarken bir arabaya binecek, arabanın içi kan dolarken, yaratık içeride O'nu öldürecektir.







Sonrasında Emy'nin peşine düşen yaratık, O'nu da böceklere ve solucanlara olan korkusu ile yakalayacak ve bir evde sıkıştırıp öldürecektir. Geriye kalan Grace ve Liya, bu ölümlere şahit oldukları için sürekli kaçmaktadırlar ve yardım bulamamaktadırlar. 

Grace'i ateş ile korkutan yaratık, Liya'yı saldırgan bir köpek ile korkutacaktır. İkisi de korkularından kaçarken onları 1986 yılında yaşanan ölüm olaylarını ortaya çıkaran polis bulacaktır ve peşlerinde olan bu yaratığı bildiği için onlara yardım edecektir.

Polis ile birlikte bir eve sığınan Grace ve Liya, burada ayrı düşecekler ve Grace, asla kapıyı çalma evine giderek kardeşini arayacaktır. Grace, aynı zamanda yangında ölen annesini görmektedir ve O'nunla mücadele ettikten sonra eve gelecek ve kardeşi Jane'i elleri çivilerle kapıya asılmış bir şekilde bulacaktır. O'nu kurtarmaya çalışırken arkasından gelen yaratık, Grace'i yakarak öldürecektir ve Jane'i korkutmaya çalışacaktır. Jane, korkmadığı için O'nu öldürmekte zorlanan yaratığa, kapıyı balta ile kırarak içeri giren Liya engel olacaktır ve kapının yok edilmesi ile yaratığın yok edileceğini söyleyip Jane'e silah verecektir. Bu sırada Liya ölecek ama Jane, elindeki silah ile kapıyı parçalayacak ve sonrasında yaratık yok olacaktır. Bu olay sonrasında birilerinin yeniden aynı şekilde kapıları yapması ile film son bulur.

Sorunlarına çare bulamayan ve besledikleri korkular ile yüzleşen gençleri izleyeceğiniz gizem, gerilim ve korku filmidir.