Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: Atticus Enstitüsü - The Atticus Institute - Şeytani Bir Varlık Tarafından Ele Geçirilmiş Bir Kadının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Atticus Enstitüsü - The Atticus Institute

Oyuncular; William Mapother, Rya Kihlstedt, Sharon Maughan
Yönetmen; Chris Sparling
Tür; Gizem, Korku, Biyografi, Belgesel

Konusu; Film, 1976 yılında Pennsylvania’daki Atticus Enstitüsü adlı küçük bir parapsikoloji araştırmaları laboratuvarında yaşanan şeytani tecrübeleri konu almaktadır.

Özeti; Doktor Henry West, telekinezi, durugörü ve psikolojiyle bağlantılı diğer olguları araştırmak için Atticus Enstitüsü'nü kurmuştur. İlk başlarda yaptıkları deneylere hileler karıştırılmış ve bu yüzden Atticus Enstitüsü'nün adı lekelenmeye başlamıştır. Bir telekinezi olayı incelenirken deneğin bir yakının kolundaki saatte bulunan mıknatıs ile objeler yerinden oynatılmaya çalışılmış ve bu durum ortaya çıkınca araştırma ekibinin umutları kırılmıştır.





İlerleyen günlerde Judith Winstead isminde bir kadın ile tanışacaklar ve bu kadının çok güçlü parapsikolojik güçleri olduğunu göreceklerdir.

Duru görü, telekinezi v.b. bir çok konuda yapılan deneylerde Judith, başarılı olacak ama O'nda ürkütücü ve kontrol edemedikleri şeyler olduğunu anlayacaklardır.

Bir deney sırasında Judith, gözlemcilerin birinin annesi ile yaşadığı çok özel bir anıdan bahsedecek ve bunu kimsenin bilmemesine rağmen Judith'in bilmesini şaşkınlıkla karşılayacaklardır. Judith'in üzerinde yapılan deneyler arttıkça O'nun çok özel güçleri olduğunu fark edeceklerdir. Ölü ve bedeni parçalanmış bir kurbağanın kalbinin atmasına neden olacak, sonrasında kapalı olduğu cam kutunun içinde ölü kurbağa bedenini parçalayacaktır. İleri derecede telekinetik beceriler gösteren Judith'i kontrol edemeyen araştırma görevlileri artık askeri birliklere haber vermeye karar vereceklerdir. Askeri birlikler geldiklerinde Judith'i sandalyeye bağlayarak istedikleri şeyleri yapması konusunda zorlayacaklardır.





Ve istediklerini yapmadıklarında elektro şok uygulaması kullanacaklardır. Judith'in ise bu uygulamalardan sonra içindeki karanlık taraf iyice ortaya çıkacak ve Doktor Henry West'in zihnini uzaktan etkilemeye başlayacaktır.

Askerler, Judith üzerinde bir çok deney yapacaklar ve Judith, başka bir alanda olan insanın ismini, bulunduğu yeri bilecek, sonra O'nun solunum sistemini etkileyebilecektir. Askeri birlikler için bu durum tam olarak aradıkları bir silahtır ve O'nu kendi amaçları için kullanmayı düşünmektedirler. Ancak artık Judith'in bedeninde başka bir varlığın olduğunu anlayacaklar ve
bu varlığın oldukça şeytani özellikleri olduğunu göreceklerdir. 

Yinede O'nu istedikleri gibi kullanmak isteyen askeri birlikler, Judith'in bedenindeki bu varlığı kendi askerlerinden birinin içine göndererek daha kolay kontrol etmeyi amaçlamaktadırlar. Ancak işler hiç sandıkları gibi olmayacak, geçiş sırasında bir rahip çağıracaklar, rahip şeytan çıkarma işlemi yaparken işler ters gidecek, rahip bu durumdan olumsuz etkilenecek ve içeride verilen gazdan dolayı baygın olan Judith'in yanına askerler gidip çıkan şok cihazının kablolarını takmak isteyecekler ancak bu sırada Judith'in içindeki varlık geçmesi istenen askerin içine geçecek ve oradan da ağız yoluyla çıkıp Doktor Henry West'in içine girecektir.  





Öncesinden Doktor Henry West'in bedenini bu duruma hazırlayan varlık, uygun ortamı bulduğu için Doktor Henry West'in bedenine girecek ve ardından odada bulunan bir çok kişinin ölümüne neden olacaktır. Bu sırada içinden varlık çıkınca kendine gelen Judith, çevresinde gördüklerine inanamayacak ama içinde şeytani varlık olan Doktor Henry West, Judith'in kalbini patlatarak öldürecektir.



Filmin sonunda söylenene göre; Judith Winstead'in cenazesi otopsinin ardından meçhul bir yere gömüldü. Günümüzde O'nun ele geçirilme hikayesi Birleşik Devletler tarafından türünün tek örneği olarak kabul edilmiştir. Doktor Henry West, en son 23 Ekim 1976 gecesi görüldü ve 1982'de resmen ölü ilan edildi. Yaklaşık 40 yıldır nerede olduğu bilinmemektedir.

Gerçek hikayelerden esinlenerek hazırlanılmış, gerçekliği tartışmaya açık, belgesel tadında, olayın görgü tanıkları ve laboratuvar çalışanlarının konuşmalarının bulunduğu, parapsikolojik konular hakkındaki öyküsü ile gizem, gerilim, korku ve biyografik belgesel filmidir.