Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Ayın Gölgesinde - In the Shadow of the Moon - Bir Zaman Yolculuğu Filmi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ayın Gölgesinde - In the Shadow of the Moon

Oyuncular; Michael C. Hall, Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman
Yönetmen; Jim Mickle
Tür; Suç, Polisiye, Bilim Kurgu

Konusu; Film, gelecekten her dokuz yılda bir gelerek bazı insanları öldüren bir katilin, bunları neden yaptığının açığa çıkarılması sırasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Philadelphia'lı polis memuru olan Thomas Lockhart, hamile olan eşi doğum yapmak üzere iken, bir suç olayı ile ilgilenmek zorunda kalır. İnsanlar ağzından, gözünden, kulaklarından kanlar gelerek aniden ölmeye başlamakta ve buna neyin sebep olduğu bilinmemektedir. Aynı şekilde farklı yerlerde bazı insanların beyinlerinin sıvılaşmış şekilde dışarı çıktığına tanık olmuşlardır ve hepsinin ensesinde üç tane delik bulunmaktadır. 





Bu sırada gelen bir ihbar üzerine, bir gece kulübünde çalışan bir kadın ensesine siyahi ve eli yaralı olan kapşonlu bir kadının bir şey enjekte ederek kaçtığını söyleyecektir.  Bu sorgu sırasında gözlerinden ve kulaklarından kan gelen kadın, diğerleri gibi ölecektir. Thomas, bu konu ile özellikle ilgilenmeye başlayacak, adli raporlarda bunu yapan maddenin ne olduğu anlaşılamayacaktır.

Her yerde zanlı aranırken, polislerden biri dışarıda izine rastlayacak ve bunun üzerine peşine düşen Thomas, O'nu bir metro istasyonunda sıkıştıracak ve katil Thomas'a kendisi ile ilgili bilmemesi gereken şeyleri söyleyecek ve Thomas, O'nu kovalarken bulduğu enjekte aletini ayağına saplayacak, bu olay sonrasında katil kadın trenin altında kalarak parçalara ayrılmış bir şekilde ölecektir.

Bu sırada Thomas'ın hastanede doğum yapan eşinden bir kızı olacaktır ve eşi ölecektir. Bu olay üzerine dokuz yıl geçecek ve kapanmış davası olan bu olay, aynı şekilde ölümlerin olması ve kamera kayıtlarında aynı kadının görünmesi üzerine yeniden açılacaktır. Thomas, izini sürerek yine katili bulmayı başaracak ancak bu sefer katil O'nu tutsak alarak bir uçak ile kaçıracaktır. Dokuz yıl önce katilin ölümünü izleyen Thomas, O'nun nasıl hala yaşadığına anlam veremeyecek ve katil, Thomas'a bu işlerle uğraşmaması gerektiğini, ailesi ve kızı ile ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek O'nu denize atacaktır. Ardından katilin bindiği uçak yere düşecek ve aradıklarında içindeki katili bulamayacaklardır. Thomas, bu olaylar sonrasında katilin gelecekten geldiğini anlamıştır ama bunu kimseye ispatlayamamaktadır. 






Aradan bir dokuz yıl daha geçecek, Thomas bu süre zarfında hayatını yaşamayı bırakmış, sadece kendisini bu olayı aydınlatmaya vermiştir.  Çevresi tarafından sorunlu olarak görünen Thomas, katilin izini ararken O'nunla bir evde karşılaşacak ve kovalamaya başlayacaktır. 

Aksiyon dolu bir kovalamanın ardından katili takip edince, kendisinin bir kanalizasyon borusundan içeri girdiğini görecek ve Thomas'da arkasından girecektir.

Burada katilin bir zaman makinesinin içinde olduğunu görecek ancak kısa bir zaman sonra mekan değiştirecek olan makineyi durduramayacaktır ve katil, makine ile birlikte yok olacaktır. Bu olay sonrasında zaman makinesinin 9 yıl aralıklarla geldiği yerde incelemeler yapan Thomas'ı, bu olayın geçmiş zamandaki mucidi olan bilim adamı görecek ve olayların nedenlerini anlayan bu bilim adamı, Thomas'a engel olmaya çalışacak ancak bu sırada kendisi ölecektir. 9 yıl geçmesini ve yine katilin gelmesini bekleyen Thomas, bu zaman geldiğinde kanalizasyon borusunun çıkışında bekleyecek ve katil zaman makinesi ile gelip çıkacaktır. Arkasından silah ile O'nun durmasını isteyen Thomas, sonrasında öğrendiği gerçeklerle tamamen fikirlerini değiştirecektir. Gelen bu siyahi katil kadın aslında Thomas'ın torunudur. Thomas'ın şu an kızı hamiledir ve gelen bu kadın, doğacak olan bu çocuktur. 







Gelecekte bu teknolojiyi bulan insanlar, gelecekte çok büyük savaşların ve toplu insan ölümlerine neden olan olayları başlatan insanları geçmişte öldürerek, bu olayların olmasına engel olmaktadırlar ve Thomas'ın torunu da bu iş için yetiştirilmiştir, hemde Thomas tarafından.

Aynı zamanda ayın çekim kuvvetini bu iş için kullanmaktadırlar. Torunu Thomas'a bütün bunları anlatacak ve ispatlayacak, ardından işine devam edecektir. 

Bu olay sonrasında ise Thomas, hastaneye gidecek ve yeni doğan torununu kucağına alıp, bildiklerini O'na öğretmek için gün bekleyecektir. Böylelikle film son bulur.

Zaman yolculuğu konusuna farklı bir bakış açısı getirilmiş, tam olarak neler olduğunu ancak filmin sonlarına doğru anlayabileceğiniz, yer yer aksiyon ve dram sahneleri de olan suç, polisiye, gizem ve bilim kurgu filmidir.