Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Ekim 2019 Pazartesi

Sinema: Desierto - Meksika Sınırından Amerika'ya Geçmek İsteyen İnsanların Zorlu Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Desierto

Oyuncular; Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo
Yönetmen; Jonás Cuarón
Tür; Politik, Aksiyon, Suç, Gerilim

Konusu; Film, Meksika sınırından Amerika'ya kaçak giriş yapmaya çalışan bir grup insanın peşine faşist bir Amerika'lının düşmesi ile yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Meksika'dan Amerika'ya kaçak olarak gitmek isteyen bir grup insan, mültecileri götüren insanlarla anlaşmışlardır ve bir kamyonetin arkasında Amerika'nın sınırlarına doğru kurak çöl üzerinden yol almaktadırlar. Bu sırada kamyonet bozulacak ve arkadaki bütün mültecileri indirerek, yürüyerek yollarına devam etmelerini söyleyeceklerdir. 






Yanlarında daha önce bu geçişi yaşamış olan bir rehber ile yollara düşen mülteciler, herkesten saklanarak yol almaktadırlar.

Hava sıcak ve yol çok uzundur. 15 kişiden oluşan bu mülteci grubu hızlıca yürümeye başlayacaklar ve 10 kişi daha önden giderken geride 5 kişi kalacaktır. Önden gidenler arkadakileri beklemeyecek ve aralarındaki mesafe açılmaya başlayacaktır. Bu sırada önden giden 10 kişi, düz bir araziden geçerken arkalarından gelen 5 kişi dağlık araziden geçmek üzerelerdir ve onları etrafta av yapmak için dolaşan faşist bir Amerikan görecektir. 

Mültecilerden nefret eden bu faşist, eline tüfeği alarak düz alanda ilerleyen 10 kişiyi uzaktan teker teker öldürecektir. Arkada kalan 5 kişi ise Sam isimli faşistin onları öldürdüğünü görecek ve kaçmaya başlayacaklardır. Ancak Sam'in yanında bir kurt köpeği vardır ve köpek diğerlerini fark etmiştir. Onlarında varlığını anlayan Sam, peşlerine düşecek ve Sam'in köpeği içlerinden birini yakalayarak boğazındaki damarı koparıp öldürecektir. Bunun üzerine geriye 4 kişi kalacak, ıssız, kurak ve sıcak olan çölde kaçmaya başlayacaklar, arkalarından araba ve köpek ile takip eden Sam, bir diğerini de kayalıkların üzerinden atlamaya çalışırken vuracak ve geriye 3 kişi kalacaklardır.






Bu 3 kişi hayatlarını kurtarmak için durmadan kaçmaya devam edecekler ancak araba ile onları takip eden Sam ve peşlerinden hızlıca koşan ve koku alarak yerlerini bulan köpek, onlara yetişecektir.

Üçünü de bir kayalıkta sıkıştıran Sam, içlerinden birinin yüksek kayalıklardan düşmesi sonrasında yanına giderek kafasına ateş edip öldürecek, geriye kalan iki kişiyi de hava karardığı için ertesi güne bırakarak, bulundukları alandan ayrılacaktır. 

Geceyi bir ateş yakarak geçiren Sam, ertesi gün geriye kalan Moises ve Adela isimli iki mültecinin oyunlarına aldanacak ve arabasını kaptıracaktır. Sam'in arabasını çalan Moises ve Adela, sevinçle kaçarken arkalarından ateş eden Sam, arabanın içindeki Adela'yı vuracak ve arabayı süren Moises, bu panikle kaza yapacaktır. Kazadan sonra arabanın içinden çıkıp kaçmaya devam edecekler ancak Adela, yaralı olduğu için dev bir kaktüs ağacının kenarında dinlenmek zorunda kalacaktır. Bu sırada arabadan Sam'in işaret fişeklerini ve tabancasını alan Moises, Adela'yı bırakıp kaçmaya devam edecek, Sam ve köpeği Adela'yı bırakıp Moises'in peşinden gideceklerdir. Moises, bu sırada yoğun bir şekilde iç içe yetişmiş olan kaktüslerin arasından geçmeye çalışacak, arkasından yetişen köpeğin ağzına işaret fişeklerinden sıkarak öldürecektir.









Köpeğinin ölümünü gören Sam, çok daha sinirlenecek ve Moises'i kovalamaya başlayacaktır. Artık ikisi de koşarak yol almaktadırlar ve kayalıkların bulunduğu bir alanda bir araya gelecekler, Sam'dan saklanmayı başaran Moises, Sam'in fark etmediği bir anda arkasından iterek düşmesini sağlayacak ve düşen Sam'in ayağı kırılacaktır.

Bu olay sonrasında Sam'in silahını alan Moises, O'nu öldürmeyecek ve uçsuz bucaksız çölde O'nu yaralı hali ile ölüme terk edecektir.

Ardından Adela'nın bulunduğu yere giden Moises, baygın olan Adela'yı sırtına alacak ve uzun bir yol katettikten sonra otobana ulaşacaklar ve kurtulacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Mülteci insanların yaşam mücadelesine tanık olacağınız, insani değerlerini yitirmiş bir faşistin ibretlik karakterini izleyeceğiniz, yer yer dram sahneleri de olan politik, aksiyon, suç ve gerilim filmidir.